Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Σε επικίνδυνες περιπέτειες οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε επικίνδυνες περιπέτειες οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση της Ουκρανικής Προεδρίας για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με απώτερο σκοπό την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας αποκάλυψε για ακόμα μία φορά την μυστική διπλωματία της Κυβέρνησης της ΝΔ και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνες γεωπολιτικές περιπέτειες.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ ούτε της ΕΕ. Οποιαδήποτε αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία πρέπει να γίνει μόνο εφόσον έχει εξασφαλισθεί ένα σταθερό πλαίσιο ειρήνης στην περιοχή. Τυχόν αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία θα φέρει την Ελλάδα αυτόματα σε ευρύτερη αντιπαράθεση με την Ρωσία και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι επιθυμητό για πολλούς γεωπολιτικούς λόγους.

Η προσφορά της Ελλάδος προς την Ουκρανία πρέπει να είναι απεριόριστη σε ανθρωπιστική βοήθεια και σε διπλωματική συνδρομή για επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών. Οποιαδήποτε ειρηνευτική προσπάθεια χωρίς και την σύμπραξη της Ρωσίας δεν θα είναι βιώσιμη. Δύο χρόνια εμπόλεμης κατάστασης έχουν προκαλέσει αδιανόητες για τον 21o αιώνα ανθρώπινες απώλειες και υλικές καταστροφές σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ας ενδιαφερθεί επιτέλους για τα σοβαρά εθνικά θέματα και την υποστήριξη της μαρτυρικής Κύπρου και ας σταματήσει να εμπλέκεται σε εμβριθείς συζητήσεις για την ευρωατλαντική πορεία και ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος είναι διαρκής. Ας αποτελέσει η Ελλάδα παράγοντα ειρήνης και όχι επέκτασης του πολέμου. Αυτή είναι η σωστή ανάγνωση της ιστορίας.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890