Ανοικτή επιστολή-χαιρετισμός στο Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Ανοικτή επιστολή-χαιρετισμός στο Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» έχει συνταχθεί από την ίδρυσή του στον δίκαιο εθνικό μας αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση και ενδιαφέρον και δηλώνουμε το «παρών» στο Έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την προδοτική συνθήκη των Πρεσπών. Η ιστορία έδειξε ότι τα μόνα ζητήματα που σίγουρα έλυσε αυτή η συμφωνία σχετίζονταν με συμφέροντα τρίτων δυνάμεων και με περιουσιακές καταστάσεις πολιτικών. Αντιθέτως, η «κερκόπορτα» των Πρεσπών προκάλεσε μεγάλη ζημία στον παγκόσμιο Ελληνισμό, ακυρώνοντας σπουδαίους αγώνες για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας, της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας, μέχρι ακόμη και του απλούστερου των ονομασιών  των προϊόντων της μακεδονικής μας γης. Αναθάρρησαν οι κλέφτες ονομάτων του γειτονικού κρατιδίου, που δεν έκαναν πίσω σε τίποτα από τις βασικές τους ανθελληνικές διεκδικήσεις. Κοντά δε σε αυτούς, αποθρασύνονται και όλοι οι επίβουλοι γείτονες, αφού αντιλαμβάνονται ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, «αριστερό» ή «δεξιό», είναι έτοιμο να παραδώσει τα πάντα σε ξένες δυνάμεις, χωρίς να νιώθει τύψεις συνείδησης που δρα αντίθετα με την θέληση του ελληνικού Λαού.  

Στη ΝΙΚΗ πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε ότι απαιτείται 

 

  • Να ανατρέψουμε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Να αναδείξουμε επιτέλους «τί είναι», όχι μόνο «τί δεν είναι» τα Σκόπια – ως γεωγραφικός χώρος, ως γλώσσα, ως εθνοτική σύνθεση. Να βρούμε και να επιμείνουμε σε ένα αληθές, σαφές και δίκαιο όνομα για τα Σκόπια όπως: Παιονία, Κεντρική Βαλκανική, Δημοκρατία Σκοπίων. 
  • Να οικοδομήσουμε μία εξωτερική πολιτική της Ρωμηοσύνης, με κοινό παρονομαστή την Ορθόδοξη συνείδηση, που αποτελεί τον μόνο πραγματικό αντίπαλο του μουσουλμανικού τόξου στη Βαλκανική.
  • Να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε με διπλή υπηκοότητα τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό στα Σκόπια, που έχει αναγνωριστεί ιστορικά από τον Τίτο, τους Γερμανούς, τους Αμερικανούς, τον Γκληγκόροφ, αλλά όχι από τις ελληνικές κυβερνήσεις!

 

Η Μακεδονία είναι Μία, και είναι Ελλάδα!

Προς όλες τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις της υφηλίου

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου 

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.