Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση των Ελλήνων;

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, κυβέρνηση των Ελλήνων;

Η κυβέρνηση της ΝΔ «ξεπουλάει» τη χώρα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η Τουρκία αποδεδειγμένα δεν εφαρμόζει τις αρχές Δικαίου της ΕΕ, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στην πολιτική του «Χατζηαβάτη». Αντί να απαιτήσει από την ΕΕ να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις προς την Τουρκία και να διακοπούν  οι διαπραγματεύσεις για την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ΕΕ, κάνει τα ακριβώς αντίθετα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως στρατηγικό σχέδιο μόνο την υπακοή σε άλλους παράγοντες πλην του ελληνικού λαού.   Άγεται και φέρεται σε ένα θέατρο παραλόγου οδηγώντας τη χώρα σε σοβαρές παραχωρήσεις κυριαρχικών συμφερόντων.

Όταν οι Τούρκοι εξοπλίζουν φανερά και εντατικά τα Μικρασιατικά παράλια με αποβατικές δυνάμεις πεζοναυτών, ναυτικές δυνάμεις προσανατολισμένες απειλητικά προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και απαιτούν να πάρουν αεροσκάφη F-35,  η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ απλώς υποκλίνεται. Αν ήθελε, πράγματι,η κυβέρνηση να προστατεύσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα είχε προωθήσει ουσιαστικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με ουσιαστικούς ελέγχους των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και όχι ανόητα και, ίσως, επικίνδυνα μέτρα, όπως την πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ για το Hackathon μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας.[1]

Δεν είναι πολιτική Αρχών Δικαίου να καλείς τον σφετεριστή Τούρκο κ. Φιντάν στα σαλόνια της ΕΕ για να τον εξευμενίσεις. Ειδικά, όταν υπάρχουν τόσες αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων για την  ανάγκη άρσης του casus belli καιτου σεβασμού της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αν ήθελε, πράγματι, ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης να εφαρμόσει «πολιτική Αρχών Δικαίου», θα είχε κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό για την ολοκλήρωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο στο πλαίσιο της συντρέχουσας αρμοδιότητας της ΕΕ.

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει πρωτίστως να επιδιώκει την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και να μην υποχωρεί στις επιδιώξεις  του τουρκικού παράγοντα.

Ελπίζουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αντιληφθούν την ενδοτική πολιτική του κ. Μητσοτάκη.

 

 

[1]https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/episeme-proanaggelia-hackathon-elladas-tourkias-2024.html

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100