Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ανεμογεννήτριες στις παραλίες της Μάνης & στον Ταΰγετο. Ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες!

Ανεμογεννήτριες στις παραλίες της Μάνης & στον Ταΰγετο. Ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες!

Η τοπική κοινωνία της Μάνης έχει εξαγριωθεί και διαμαρτύρεται ,καθώς σε μαγευτικές παραλίες απαράμιλλου κάλλους και στα απάτητα βουνά του ιστορικού Ταΰγετου ξεφυτρώνουν ακαλαίσθητες  γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, όπως στην κορφή του ομώνυμου όρους (ύψους άνω των 1000 μ.) – όπου βρίσκεται το διατηρητέο μνημείο της Ιεράς Μονής Αγίου Νίκωνος

- στις κρημνώδεις παραλιακές εκτάσεις και στα κακοτράχαλα βουνά, ιδίως στα χωριά Άγιος Νίκωνας, Λαγκάδα, Θαλάμες, Νομιτσί και άλλα της Μάνης, που απειλούν να αλλοιώσουν τα διάσπαρτα σαν πύργους κτήρια και να μεταβάλουν τη γνώριμη άγρια ομορφιά του Μανιάτικου τοπίου.

Ο Ταΰγετος αυτήν τη στιγμή καίγεται και εκατοντάδες ήρωες αντιστέκονται με την ίδια τους τη ζωή απέναντι στη φωτιά. Θα είναι οι ίδιοι που θα μπουν μπροστά στις μπουλντόζες πολύ σύντομα, ώστε να μην βλέπουν «σιδερένια τέρατα», ούτε καν ζωγραφιστά πάνω από το κεφάλι τους. Ακόμα και η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και επίτιμη αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μαρία Καραμανώφ, επισημαίνει: “Για την πράσινη ενέργεια μέσω του αέρα, στην Ελλάδα συνεχίζουν και εγκρίνονται αιολικά πάρκα καθώς το ρεύμα αυτό δεν προορίζεται για την χώρα μας αλλά για χώρες, όπως την Γερμανία, όπου ο φυσικός πλούτος τους διατηρείται, ενώ στην χώρα μας καταστρέφονται δάση και σημαντικά οικοσυστήματα για να τοποθετηθούν νέες ανεμογεννήτριες.”

Η ΝΙΚΗ ζητά την ματαίωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από οποιαδήποτε κερδοφόρα ξενόφερτη επιχείρηση , η οποία εξαναγκάζει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου γεννήθηκαν και έζησαν επί αιώνες ήσυχοι και ανενόχλητοι από ανεπιθύμητους "επισκέπτες". Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας.

 

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100