Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ν.Αναδιώτης: Σιωπή, Υπεκφυγές και Ανεπάρκεια στις Απαντήσεις  των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Frontex και Europol

Ν.Αναδιώτης: Σιωπή, Υπεκφυγές και Ανεπάρκεια στις Απαντήσεις των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Frontex και Europol

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Frontex (Σωματοφυλακής και Ακτοφυλακής) καιEuropol (Ευρωπαϊκής Αστυνομίας) κλήθηκαν να μας παρουσιάσουν το έργο και τη δράση τους.

Πλην, όμως, «ξέχασαν» ή απέφυγαν να απαντήσουν στις ουσιαστικές ερωτήσεις ημών, των Ευρωβουλευτών, ως προς την αποτελεσματικότητα της δράσης τους και, ειδικότερα, την έλλειψη μεθόδων παρακολούθησης και προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων ή, σε περιπτώσεις παραβιάσεών τους, τη (συντεταγμένη) αποφυγή απελάσεων.

Ανεπαρκείς, δε, οι όποιες απαντήσεις επέλεξαν να δώσουν ως προς τα ζητήματα επισφαλών -λόγω συνεχών και αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, εγκληματικών δράσεων και φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων- συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Αντιθέτως, δεν παρέλειψαν να επαναλάβουν την ανάγκη ισχυρής χρηματοδοτικής ενίσχυσης καθώς και κοινής μεταξύ των Κρατών-Μελών χρήσης εργαλείων και ανταλλαγής πληροφοριών τους, γεγονός που θέτει σοβαρότατα ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας Πληροφοριών.

Η Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Έ., υπήρξε, μακράν, η μεγαλύτερη αποτυχία της Εξωτερικής της Πολιτικής. Αποτέλεσε, όχι μόνον ένα πολιτικό Βατερλό, αλλά έθεσε σε άμεσο και μεγάλο κίνδυνο την ενότητα της Ε.Έ.. Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των πραγματικών προσφύγων, παρεισέφρησαν και πολλές χιλιάδες φανατικών Μουσουλμάνων, εγκληματιών, διεθνών δολοφόνων, τρομοκρατών τουISIS, πρακτόρων ξένων δυνάμεων και διεθνών εξτρεμιστών. Τα πραγματικά προβλήματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε Ευρωπαϊκές χώρες από μετανάστες με τις τρομοκρατικές ενέργειες. Αναβαθμίσαμε, από το 2016, τον Frontex, ο οποίος θα συνέδραμε τις παράλιες χώρες στον έλεγχο των θαλασσίων συνόρων τους. Αντ' αυτού, η πολιτική που ακολούθησε και η δράση του είχαν ως συνέπεια να παραμείνουν, ως πύλες εισόδου των προαναφερθέντων «μεταναστών» στην Ευρώπη, πρωτίστως η Ελλάδα και, δευτερευόντως, οι Ιταλία και Ισπανία. Παράλληλα, ανέχθηκαν την Τουρκία να διοχετεύει στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά μας, εκατοντάδες χιλιάδων παρανόμων μεταναστών.

Ως Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ», πιστός στις αρχές μας, μάχομαι για την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και τη διασφάλιση των συνόρων μας, η παραβίαση των οποίων αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100