Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Νεοδημοκρατική διγλωσσία και «μακεδονική γλώσσα»

Νεοδημοκρατική διγλωσσία και «μακεδονική γλώσσα»

Αποκαλυπτική στάθηκε η πρόσφατη ανάρτηση του σκοπιανού Ζάεφ:  «Το Μακεδονικό μας όνειρο έγινε πραγματικότητα! Υπογράψαμε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα μακεδονικά. Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ, η οποία περιλαμβάνει τις υπογραφές όλων των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των υπογραφών των γειτόνων μας Ελλάδας και Βουλγαρίας. Έι... Ελλάδα και Βουλγαρία υπογράφουν συμφωνία μαζί μας στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ! Τώρα πια δεν χρειάζεται να πιστεύουμε, ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ ποιο ήταν το θάρρος, η αποφασιστικότητα, το όραμα... Τα καταφέραμε! ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο! Χαρείτε Μακεδονίτες μου! Η ιστορία έχει γραφτεί!».

Αν δεν ισχύουν τα γραφόμενα του Ζάεφ, θα περιμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να τα διαψεύσει. Αν ισχύουν, θα πρέπει να απολογηθούν οι κύριοι της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα τους. 

Όμως η εξοργιστική και προσβλητική για τον ελληνικό λαό παραπάνω ανάρτηση σχεδόν εξαφανίστηκε από τα ελληνόφωνα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης. Φυσικά συνοδεύτηκε από εκκωφαντική σιωπή στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. 

Η διγλωσσία (και βεβαίως γλώσσα είναι και η επιλεκτική σιωπή) της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της είναι έκδηλη και στο βιβλίο «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», το οποίο γράφτηκε πριν τις τελευταίες εκλογές, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος και ο υπεύθυνος τομέα πολιτισμού της ΝΔ, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, έγκριτοι καθηγητές και οι δυο, γράφουν για το θέμα της γλώσσας:

«…η γλώσσα αποτελεί ένα από τα πλέον καθοριστικά στοιχεία της ταυτότητας» (σ.73)

«…η ύπαρξη μιας “μακεδονικής γλώσσας” δεν θα συνεπάγεται μόνο την ύπαρξη ενός ‘’μακεδονικού έθνους’’, αλλά και το αυτονόητο γεγονός ότι το έθνος αυτό είναι ο νόμιμος μνηστήρας του χώρου που ορίζει το όνομά του – δηλαδή της Μακεδονίας στο σύνολό της  (και όχι μόνο της Βόρειας Μακεδονίας)» (σ.73)

«Γιατί άραγε, ο φίλος γειτονικός λαός αισθάνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει παρά μονοπωλώντας μια ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας; Γιατί έπρεπε να ορίσουμε σε μια διεθνή συμφωνία ποια γλώσσα ομιλούν οι Σλαβομακεδόνες; Και γιατί οι δικοί μας άνθρωποι – μερικοί από αυτούς, αναμφίβολα, καλής πίστεως – αποδέχονται τόσο εύκολα αυτή τη διεκδίκηση της σκοπιανής μονοπωλήσεως εννοιών και ταυτοτήτων;» (σ.74 - 75)

«…το κολοσσιαίο λάθος της αναγνωρίσεως “μακεδονικής γλώσσας”» (σ.79)

Η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι η «Συμφωνία» δεν ακυρώνεται. Στο κεφάλαιο «Μπορεί να ακυρωθεί, καταγγελθεί ή λυθεί η Συμφωνία των Πρεσπών» (σ. 112 - 118) του προαναφερθέντος βιβλίου, οι δυο συγγραφείς παραθέτουν τους λόγους που μπορεί να ακυρωθεί ή να καταγγελθεί μια διεθνής συμφωνία. Εκεί, γνωρίζοντας ότι θα γίνουν κυβέρνηση, ο κ.Συρίγος και ο κ.Χατζηβασιλείου μας προετοιμάζουν για την (μη) αντίδραση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι αφού ψηφιστεί η «Συμφωνία» είναι πολύ δύσκολο να ακυρωθεί. Όμως, σ’ αυτό το κεφάλαιο θα βρούμε τους λόγους που η συμφωνία ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΚΥΡΗ, αποδεικνύοντας ότι η ακύρωσή της είναι καθαρά θέμα ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

Aπό τους προβεβλημένους ως «υπερπατριώτες» κυβερνητικούς της ΝΔ (Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη) δεν περιμέναμε κάποια αντίδραση. Έχουν από καιρό καταθέσει την όποια ιδεολογική τους ταυτότητα, μαζί και τις ψηφοθηρικές φωτογραφίες που έβγαζαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στον βωμό της κυβερνητικής καρέκλας και του κομματικού συμφέροντος, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό. 

Από τον απλό λαό όμως, που ψήφισε ΝΔ αλλά πραγματικά εμφορείται από πατριωτικά αισθήματα, περιμένουμε να αντιδράσει και να βάλει τον πατριωτισμό του πάνω από το κομματικό συμφέρον. 

Απευθυνόμαστε στους χιλιάδες πατριώτες συμπολίτες μας που ψήφισαν ΝΔ από αντίδραση στον εθνομηδενισμό της αμέσως προηγούμενης κυβέρνησης. Μην ξεχνάτε ότι ο βασικός λόγος που ψήφισατε ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ήταν γιατί πεισθήκατε ότι κάπως θα εναντιώνονταν στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μέχρι τώρα, πολλοί δεχόσασταν τις εξηγήσεις των στελεχών της ΝΔ για την μη προσπάθεια ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών επειδή «τα πάει καλά ως κυβέρνηση στα άλλα θέματα», ή επειδή πειστήκατε προς στιγμήν ότι η «Συμφωνία» δεν ακυρώνεται. 

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι βάζετε πάνω από την πατρίδα μας και την Μακεδονία μας κάποιο «κομματικό καθήκον» ή κάποια προσωπική πελατειακή υποχρέωση. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως συνεχίζετε να αθωώνετε στη συνείδησή σας το προφανές, ότι αυτοί που εκλέξατε έπαιζαν πατριωτικό κουκλοθέατρο στα συλλαλητήρια, ενώ αμέσως μετά κατάπιαν αμάσητη την προδοσία, καθήμενοι σε κυβερνητικούς θώκους. 

Τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα χημικά που φάγαμε μαζί στα συλλαλητήρια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξεχαστούν, όπως δεν πρέπει να ξεχαστεί και η συνέχιση του εθνομηδενιστικού έργου από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ως εδώ η κοροϊδία!

Σε κείνους, το κομματικό καθήκον δεν τους επιτρέπει να μιλάνε για ακύρωση της «Συμφωνίας». Σε μας, η αγάπη για την Πατρίδα δεν μας επιτρέπει να σιωπούμε για την διπλή προδοσία της Μακεδονίας μας.

Και ένα σύντομο μήνυμα προς τους κυβερνώντες, με τους οποίους τίποτα δε μας ενώνει και ούτε πρόκειται ποτέ να μας ενώσει: 

Κύριοι της ΝΔ, δεν ξεπουλήσαμε όλοι τις ιδέες μας. Δεν ξεχάσαμε ούτε εγκαταλείψαμε όλοι τη Μακεδονία μας. Δεν επιτάξαμε όλοι περιουσίες Ελλήνων για να χτίσουμε ισλαμικές λαθροπόλεις. Δεν διαλαλήσαμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με μία πυρηνική υπερδύναμη που δεν έπραξε κάτι εναντίον μας. Δεν στερούμε όλοι, όπως φαίνεται, τα διαρκώς απειλούμενα νησιά μας από αναντικατάστατο πολεμικό υλικό για να το παραδώσουμε δωρεάν σε ξένο κράτος. Δεν φτιάξαμε όλοι τα κατάπτυστα σχολικά βιβλία που μαθαίνουν στα ελληνόπουλα πώς όταν μας κηρύττουν τον πόλεμο τρέχουμε στα υπόγεια ή στις τράπεζες να σηκώσουμε τα λεφτά μας. 

Είναι ντροπή σας να προκαλείτε διαρκώς ηττοπάθεια στους Έλληνες λέγοντας πως η «συμφωνία» δεν ακυρώνεται. 

Ότι γράφτηκε με αίμα δεν ξεγράφεται με το μελάνι μιας υπογραφής. Γι’ αυτό μην έχετε καμία αμφιβολία πως, όταν έρθει η ευλογημένη ώρα, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα σκίσουμε πανηγυρικά τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Για να μην ξεχνάμε βέβαια και τους πρωταρχικούς υπαίτιους της ψήφισης της αισχρής Συμφωνίας των Πρεσπών, να πούμε στον κ. Τσίπρα ότι προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία να προσπαθεί να υποδυθεί τον ρόλο του πατριώτη και να αναφέρει ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ανακηρύξουμε τα 12 ναυτικά μίλια. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.   

«Δεξιοί» και «αριστεροί» της κοινής εθνομηδενιστικής κομματοκρατίας, για ένα πράγμα πρέπει να είστε σίγουροι. Αυτοί που συνθηκολόγησαν και αυτοί που συνεχίζουν την προδοσία, ξέχασαν να ρωτήσουν τον σιωπώντα ελληνικό λαό. Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την τελική ΝΙΚΗ!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890