Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Απάντηση της ΝΙΚΗΣ στην «Επείγουσα πρόσκληση» εκ μέρους του Καθηγητή κ. Γεωργίου Κασιμάτη

Απάντηση της ΝΙΚΗΣ στην «Επείγουσα πρόσκληση» εκ μέρους του Καθηγητή κ. Γεωργίου Κασιμάτη

[ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στις 14/11 έλαβε δημόσια "επείγουσα πρόσκληση" να τοποθετηθεί έως τις 21/11 σε πέντε ερωτήσεις περί πιθανών συνεργασιών. Η πρόσκληση απεστάλη σε πολλαπλούς αποδέκτες (πρόσωπα, συλλόγους, εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά σχήματα ποικίλης εμβέλειας και ιδεολογίας, πρώην μέλη κυβερνήσεων και κοινοβουλίου) από ομάδα πολιτών με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Γ. Κασιμάτη. Σε σχετική επικοινωνία μας με τον κ. Κασιμάτη, δεν στάθηκε δυνατόν να μας επιβεβαιώσει εάν έχει ακριβή αντίληψη και γνώση του περιεχομένου της επιστολής που μας απεστάλη για λογαριασμό του. Ωστόσο δεχόμαστε την καλή προαίρεση και μαρτυρία του αποστολέα της επιστολής ότι ο κ. Κασιμάτης όντως έχει πλήρη επίγνωση και συναίνεση περί της επιστολής και της πρωτοβουλίας. Καθώς η πρόσκληση έτυχε δημοσιότητας, δημοσιεύουμε το περιεχόμενο της απαντήσεως της ΝΙΚΗΣ:]  

Ελλογιμώτατε κύριε καθηγητά και αγαπητοί φίλοι, 

Αναγνωρίζοντας το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τη σωτηρία της πατρίδας μας, απαντούμε στις ερωτήσεις σας, καθώς και σας παραθέτουμε ορισμένα πρόσθετα σχόλια.

Προ των απαντήσεων, να σας εκφράσουμε την χαρά μας διότι, αφ’ενός, καταδεικνύετε ως μόνο ουσιαστικό πολιτικό αντίπαλο «το κομματικό κατεστημένο που κυβερνά εδώ και χρόνια». Η ΝΙΚΗ είναι η μόνη πολιτική κίνηση που εκ του καταστατικού της θέτει ως Αντικειμενικό της Σκοπό την «Κατάργηση της Κομματοκρατίας», που είναι ακριβώς αυτό που περιγράφετε.

Δείτε και εδώ 

Περαιτέρω, να σας συγχαρούμε για την αναφορά σας σε ένα «στρεβλό σύστημα εκλόγιμης μοναρχίας». Η ΝΙΚΗ είναι το μόνο πολιτικό κίνημα που έχει ανοίξει επίσημο διάλογο με το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνοντας συγκεκριμένα ουσιώδη και ανέξοδα μέτρα διασφάλισης αδιαβλήτων εκλογών. Έχουμε προσκαλέσει όλα τα γνωστά σε μας πολιτικά κόμματα να υποστηρίξουν και εκείνα την πρωτοβουλία καθώς τα αφορά – είναι η απλούστερη μορφή συναίνεσης και θα αναμέναμε ότι κάποια από αυτά θα έκαναν το ίδιο.

Δείτε και εδώ 

Απαντώντας στις ερωτήσεις σας με τη σειρά που μας τέθηκαν:

ΕΡ. 1: Τι ιεραρχείτε πάνω από το άλλο: Το κόμμα σας ή την Πατρίδα; 

ΑΠ. 1: Την πατρίδα μας. Το κόμμα μας δεν έχει λόγο ύπαρξης πέρα από την σωτηρία της πατρίδας.

ΕΡ. 2: Έχει μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα η πατρίδα μας: Την είσοδο του κόμματος σας στη Βουλή ή την απαλλαγή της από το εθνοφοβικό και εθνομηδενιστικό πολιτικό κατεστημένο που την κυβερνά καταστροφικά τα τελευταία 12 χρόνια ;

ΑΠ. 2: H  πατρίδα έχει άμεση ανάγκη απαλλαγής της από το κατεστημένο της κομματοκρατίας. Αυτό αποτελεί για το Κίνημά μας αδιαπραγμάτευτο στόχο ἀπό της ίδρυσής του.

Ωστόσο διαφωνούμε ότι η καταστροφική διακυβέρνηση αφορά μόνο στα τελευταία 12 χρόνια. Η προδοσία της Κύπρου, η εγκατάλειψη του εκτός συνόρων ελληνισμού, οι εθνοκτόνες νομοθεσίες κατά της οικογένειας, ο εκμαυλισμός των ηθών, η δημογραφική μας αλλοίωση, το ανθελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η ατιμωρησία και διασπάθιση των δημοσίων πόρων, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η εγκληματική αγροτική πολιτική, η εκχώρηση εθνικής μας κυριαρχίας στις Βρυξέλλες, η αμφισβήτηση του ελληνικού Αιγαίου, είναι μόνον μερικά από όσα έχουν διαδραματισθεί επί πολλές δεκαετίες. Μας κάνει εντύπωση ότι θέτετε ανάμεσα στους αποδέκτες της επιστολής σας και πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν σε αυτές τις εθνοκτόνες πολιτικές. 

ΕΡ. 3: Πιστεύετε ότι για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να αποφασίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός (όπως τώρα γίνεται), ή άμεσα ο Ελληνικός λαός (όπως επιτάσσει η Δημοκρατία);

ΑΠ. 3: Ο ελληνικός λαός.

ΕΡ. 4: Θέλετε να συμβάλλετε στη θεσμοθέτηση της λαϊκής βούλησης (που θα εκφράζεται μέσα από σχετικά δημοψηφίσματα) ως εντολέα της εντολοδόχου κυβέρνησης, επί κάθε θέματος που αφορά την ελληνική κοινωνία; 

ΑΠ. 4: Εξαρτάται από τη φύση των ζητημάτων. Για πολύ σοβαρά θέματα, τα οποία δεν άπτονται των μη αναθεωρήσιμων άρθρων του Συντάγματος, επιλέγουμε να διενεργούνται δημοψηφίσματα

Αυτό σημαίνει ότι διαφωνούμε με τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για θέματα τα οποία έχουν απαντηθεί εκ του Συντάγματος.  Τα περισσότερα από τα ενδεικτικά θέματα που αναφέρετε στην «Προγραμματική Δέσμευση» ως άξια για δημοψήφισμα, είναι λυμένα από το Σύνταγμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνήσεις παραβιάζουν το Σύνταγμα και δεν λογοδοτούν για αυτό πουθενά.  

ΕΡ. 5: Υπό την προϋπόθεση ότι πολλά από τα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα του πατριωτικού / δημοκρατικού τόξου έχουν αποδεχθεί την πρόταση ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θα συμμετείχε και το κόμμα σας σε μία εκλογική σύμπραξη μαζί τους, με στόχο τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στις επόμενες εκλογές; Διευκρίνιση: Η πρόταση έχει νόημα μόνο αν στόχος είναι ο σχηματισμός Κυβέρνησης και όχι μόνον η είσοδος στη Βουλή, καθώς κάτι τέτοιο στη συνείδηση των πολιτών ισοδυναμεί με “βόλεμα”, αποδοχή του σάπιου συστήματος και ενσωμάτωση σε αυτό.

ΑΠ. 5: Η ΝΙΚΗ θα συμμετείχε υπό προϋποθέσεις. Κοινοί στόχοι, ανεπίληπτα πρόσωπα, αγάπη για την πατρίδα και τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της  (Ορθοδοξία και Ελληνικός πολιτισμός), είναι το ελάχιστο που απαιτείται για οποιαδήποτε σύμπραξη. Η ΝIKH δεν θα συμμαχούσε με τον διάβολο, όπως έχουν δηλώσει τα περισσότερα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά ακόμη και κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής. Περαιτέρω, κάποιοι από τους  αποδέκτες της πρόσκλησής σας, δεν πληρούν ούτε ελάχιστες από τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Επιπροσθέτως, πολιτικοί,  οι οποίοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις ή σε Κοινοβουλευτικές αποφάσεις των τελευταίων ετών, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Φρονούμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίον θα συνέπρατταν οι τελευταίοι μαζί μας, θα ήταν η είσοδός τους στη Βουλή και όχι η σωτηρία της πατρίδας. ΔΕΝ θα προδώσουμε τις ελπίδες των ανθρώπων που στηρίζουν τη ΝΙΚΗ, συνεργαζόμενοι με πολιτικούς που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο σύστημα αξιών από το δικό μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Νατσιός

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890