Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η κυβέρνηση διχάζει την ελληνική κοινωνία με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

Η κυβέρνηση διχάζει την ελληνική κοινωνία με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

Η ΝΙΚΗ πρώτη έθεσε στο Κοινοβούλιο το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, με τις οποίες δήλωσε εξαρχής την κάθετη αντίρρησή της, παροτρύνοντας μάλιστα τον ελληνικό λαό να μην βιαστεί να τις παραλάβει, καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και επιβάλλεται οι πολίτες να έχουν πλήρη ενημέρωση.

H NΙΚΗ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία πολύ μεγάλου μέρος του ελληνικού λαού. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στα κράτη μέλη να έχουν ασφαλείς ταυτότητες, αλλά δεν υποχρεώνει κανένα κράτος στη χρήση μικροτσίπ, όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία έχει πάρει πρωτάθλημα στις υποκλοπές, την χειραγώγηση και την υποχρεωτικότητα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες φέρουν τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής δεδομένων RFID ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για τις οποίες θα έχει άγνοια ο κάτοχός της. Θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές βάσεις δεδομένων για να γίνεται και κάρτα πολίτη, κάρτα δικαιωμάτων δηλαδή, άρα εξέλιξη σε στυγνό φακέλωμα του πολίτη. Προηγμένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ελβετία έχουν απορρίψει την προοπτική αυτή, με τις κυβερνήσεις τους να σέβονται τις ανησυχίες του λαού τους. Γιατί αντίθετα η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνει τον ελληνικό λαό σε μείωση των προσωπικών του ελευθεριών και διχάζει ξανά την ελληνική κοινωνία;

Στο παρελθόν έγινε τόση φασαρία να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και τώρα τις φορτώνουμε με όλες τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, αυτό είναι υποκρισία και φακέλωμα χειρότερο από εκείνο της δικτατορίας. Έχουμε σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και καλούμε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890