Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δ. Νατσιός στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δ. Νατσιός στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός όπου συμμετείχε στην ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Απευθυνόμενος στους γονείς αλλά και  στους συναδέλφους του δασκάλους αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, καθώς το  πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλίας, όπου οι μαθητές της περιοχής  όσο και οικογένειές τους δοκιμάζονται από τις σαρωτικές πλημμύρες.

«Η παιδεία είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτό που κατάλαβα 35 χρόνια διδάσκοντας  είναι ότι δεν μπορείς να διδάξεις, δεν μπορείς να αναθρέψεις παιδιά αν δεν δώσεις το παράδειγμα. Κάνουμε πολλές φορές το λάθος, πρώτα εμείς οι δάσκαλοι να προσπαθούμε να νουθετήσουμε τα παιδιά με το «πρέπει»,  το οποίο εμείς οι δάσκαλοι το λέμε “απρόσωπο ρήμα”, δε διδάσκεται. Αυτό που διδάσκεται είναι το «πρέπον» το οποίο είναι συμμετοχή στο παράδειγμα. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να προχωρούν οφείλουμε  να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα» ανέφερε ο κ. Νατσιός και πρόσθεσε :  «Επειδή μου άρεσε πάντα μέσα στην τάξη να φανερώνω τα καλούδια της παράδοσής μας στους μαθητές μου, σημείωσα ένα στοίχο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά  για τους δασκάλους με τίτλο: «προς το δάσκαλο» όπου ξεκινάει: «σμίλεψε δάσκαλε ψυχές».  Η  τελευταία στροφή απευθύνεται προς  αυτούς αλλά και στους γονείς οι οποίοι είναι και αυτοί δάσκαλοι. Αναφέρει :

« Σκάψε βαθιά. Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;

Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί

Τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη,

Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!»

Αυτό κάνει ο δάσκαλος χτίζει της κοινωνίας το παλάτι».

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές τους εξήγησε πως:

 «Παιδεία και παιδιά είναι το  ίδιο πράγμα. Η παιδεία είναι το πιο ωραίο παιχνίδι, σημαίνει και φως στην παράδοσή μας. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν πως και η αίθουσα σημαίνει φως και ο δάσκαλος σημαίνει φως» είπε, ενώ επεσήμανε  : «όταν ήμασταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους οι μεγάλοι δάσκαλοι του γένους έλεγαν : «να φέρνεται τα παιδιά σας στο σχολείο να φωτίζονται». Βεβαίως παιδεία σημαίνει και κόπος, λίγο θα κοπιάσετε αλλά θα κερδίσετε. Ο Αριστοτέλης ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου έλεγε: « Οι ρίζες της παιδείας είναι πικρές αλλά οι καρποί της είναι γλυκείς. Λίγο κούραση αλλά μετά θα γλυκαθούμε γιατί αυτοί οι κόποι θα γίνουν καρποί» σημείωσε και κατέληξε:  «Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πετούμε ψηλά, έχουμε δύο φτερά με τα οποία απογειωνόμαστε. Αυτά είναι η πίστη στο Χριστό και η φιλοπατρία , αυτά να μην τα ξεχνάμε!»

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, είναι  το σχολείο στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός δίδαξε επί 20 χρόνια  και το οποίο άφησε για να μπει στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Νατσιός σε αγιασμό σχολείου στο Κιλκίς

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890