Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Κατάργηση της γιορτής των 3 Ιεραρχών από την  «προοδευτική» διανόηση

Κατάργηση της γιορτής των 3 Ιεραρχών από την «προοδευτική» διανόηση

Χάσμα μέγα χωρίζει το πνεύμα των Πατέρων, μ’ αυτό που λέγεται σήμερα νεοελληνική Παιδεία. Τους ονομάζουμε προστάτες μας, όμως τους τιμούμε τόσο, ώστε να καταργήσουμε την γιορτή τους.

Ανύπαρκτοι ακόμη στα σχολικά βιβλία οι μελίρρυτοι ποταμοί της σοφίας, καθώς οι μαθητές του δημοτικού σχολείου, δεν συναντούν στα αναγνωστικά τους ούτε ένα κείμενο των Τριών Ιεραρχών γιατί έτσι έκρινε η «προοδευτική» διανόηση.

Συναθροίζονται και ξανασυναθροίζονται οι ταγοί, για να λύσουν, να συμμαζέψουν τα της Παιδείας. Τόμοι ολόκληροι γράφονται με παχιές αναλύσεις και διαπιστώσεις, όμως…άλυτο το πρόβλημα. Νόσημα ανίατο, κακοφορμισμένο. Ουδείς τολμά να θέσει τον δάκτυλόν του «ἐπί τὸν τύπον των ἥλων».

Η παιδεία μας σήμερα, εγκατέλειψε την ψυχή του παιδιού και στράφηκε στον εγκέφαλο του. “Παιδεία ἐστὶ οὐ τὴν ὑδρία πληρῶσαι, ἀλλὰ ἀνάψαι αὐτήν” έλεγε ο Πλούταρχος. Γεμίζουμε το κεφάλι του παιδιού με γνώσεις και αφήνουμε σβησμένη την ψυχή του. Ουδέποτε υπήρχαν στον κόσμο και στον τόπο μας τόσοι εγγράμματοι και τέτοια φτώχεια πνευματική. Γεμίσαμε διπλωματούχους και εξαφανίστηκαν οι πνευματικοί άνθρωποι. “Εἴχαμε τζιβαϊρικὸν πολυτίμημον καὶ παίρνομεν ἀσκιὰ μὲ ἀγέρα καὶ κούφια καρύδια. Ἔτζι θὰ γίνωμεν παλιόψαθα τῶν λαῶν” βροντοφωνάζει ο στρατηγός Μακρυγιάννης, που έβλεπε με θλίψη την περιφρόνηση της παράδοσης μας. Παιδεία σημαίνει μόρφωση, μεταμόρφωση του ανθρώπου, η παιδεία οφείλει να δημιουργεί άνθρωπο με πίστη, δηλαδή αγωνιστή. «Παιδεία», εν τέλει, «ἐστί μετάληψις ἁγιότητος», κατά τον άγιο Χρυσόστομο. Ας μην απορούμε που αγρίεψαν τα παιδιά μας…

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890