Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Η χώρα των ανοιχτών λιμανιών σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τις ελληνικές οικογένειες

11/07/2026

Στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της Κοζάνης η ΝΙΚΗ και ο Δ. Νατσιός

10/07/2026

Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και παραπέμπεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια – Δικαίωση της ΝΙΚΗΣ

10/07/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Η χώρα των ανοιχτών λιμανιών σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τις ελληνικές οικογένειες

    11/07/2026

    Στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της Κοζάνης η ΝΙΚΗ και ο Δ. Νατσιός

    10/07/2026

    Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και παραπέμπεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια – Δικαίωση της ΝΙΚΗΣ

    10/07/2026

    Νατσιός προς Υπουργείο Παιδείας: «Δεν παίζουμε με τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας – Η κυβέρνηση εκθέτει την Παιδεία και δοκιμάζει τις αντοχές των εκπαιδευτικών»

    10/07/2026

    Η ιερή αγανάκτηση των πολυτέκνων: Το ίδιο επίδομα με το 2018 τους δίνει ο Μητσοτάκης!

    09/07/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Θουκυδίδης, Κίσινγκερ και η Ελλάδα του 2026

    11/07/2026

    Ρωμηοσύνη: Το μέλλον μας ενάντια στη βαρβαρότητα

    11/07/2026

    Οι Δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο καταγραφής ή εργαλείο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης;

    10/07/2026

    Πέτρος Παπαγεωργίου: «Εθνικό έγκλημα η βίαιη απολιγνιτοποίηση – Ανατινάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας»

    09/07/2026

    Κομνηνός Δελβερούδης: «Το επιτελικό κράτος προκαλεί κλαυσίγελο και προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα»

    07/07/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Οικονομόπουλος: «Οι πολίτες πληρώνουν, οι πολυεθνικές γλιτώνουν με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ»

    11/07/2026

    Τσιρώνης: Στη Βουλή η υποβάθμιση του Μηχανολογικού Τμήματος Αιγίου – «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει ακόμη μία δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας»

    10/07/2026

    Δελβερούδης: Λουκέτο στον πολιτισμό της Πιερίας στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου

    10/07/2026

    Κουρουπάκη: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την εγκατάλειψη του Κτηματολογίου»

    10/07/2026

    Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση ξεριζώνει 17 παιδιά με βαριές αναπηρίες από το σπίτι τους»

    09/07/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Home » Βασανιστήρια, εξουσία και χριστιανοί
Ορθοδοξία

Βασανιστήρια, εξουσία και χριστιανοί

6 Mins Read08/12/2024
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

«Δέχομαι τά κόμματα ὡς ἰδεολογίες, γι᾽ αὐτό καί τά σέβομαι. Ἀλλά μισῶ καί ἀποστρέφομαι τό κόμμα ἐκεῖνο, πού τό σύστημά του ἔχει εἴτε ἀθεΐα εἴτε βία».

Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας (1)

Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη ακόμη και προς τους εχθρούς και αυτή την αγάπη εφάρμοσε πρωτίστως ο Ίδιος, ενώ ήταν σταυρωμένος, όταν ζήτησε από τον Πατέρα Του να συγχωρήσει τους σταυρωτές Του (Λουκ. 23, 34)!

Η αγάπη αυτή είναι η σπονδυλική στήλη της ζωής και της διδασκαλίας όλων των ορθοδόξων αγίων, ανδρών και γυναικών, διαχρονικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα απόσπασμα από τη διδασκαλία δύο αγίων του 20ού αιώνα, που ενέπνευσαν ιδιαίτερα τους ορθοδόξους χριστιανούς της εποχής μας και αγαπήθηκαν απ’ αυτούς, του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη (1866-1938) και του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (1894-1979):

«Η ψυχή δεν μπορεί να έχει ειρήνη, αν δεν προσεύχεται για τους εχθρούς.

Χωρίς τη χάρη του Θεού, δεν μπορούμε ν’ αγαπούμε τους εχθρούς μας. Το Άγιο Πνεύμα όμως εμπνέει την αγάπη, και τότε η ψυχή λυπάται ακόμη και τους δαίμονες… Σας ικετεύω, δοκιμάστε. Αν κάποιος σας προσβάλει ή σας ατιμάσει ή σας πάρει κάτι από τα υπάρχοντά σας ή και αν καταδιώκει την Εκκλησία ακόμη, προσευχηθείτε στον Κύριο λέγοντας: “Κύριε, όλοι είμαστε πλάσματά Σου. Λυπήσου τους πλανημένους δούλους Σου και κάλεσέ τους σε μετάνοια”…

Αν δεν έχεις αγάπη, τουλάχιστον μην τους διαβάλλεις και μην τους καταριέσαι. Και τότε καλύτερο θα είναι. Αν όμως κάποιος σκέφτεται το κακό για τους εχθρούς του, σημαίνει μάλλον πως κάποιο πονηρό πνεύμα εισήλθε στην καρδιά του και της φέρνει κακούς λογισμούς».

(Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, από τις σημειώσεις του, που εξέδωσε στο βιβλίο Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης ο άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ).

«Η τρίτη θεανθρώπινη αρετή [μετά την πίστη και τη νηστεία] είναι η θεανθρώπινη αρετή της αγάπης. Η αγάπη αυτή δεν έχει όρια, δεν ερωτά: ποιος είναι άξιος και ποιος δεν είναι; αλλ’ αγαπά τους πάντες: αγαπά φίλους και εχθρούς, αγαπά αμαρτωλούς και κακούργους, δεν αγαπά όμως τις αμαρτίες τους και τα εγκλήματά τους, ευλογεί εκείνους που καταριούνται και ως ήλιος φωτίζει και τους πονηρούς και τους αγαθούς (Ματθ. 5, 45-46)… Η αγάπη του Χριστού είναι πάντοτε παναγάπη…

Κάτω από το πρίσμα της ευαγγελικής και ιεράς παραδόσεως είναι αντιευαγγελική και αντίχριστη φρικαλεότητα να φονεύεται ο αμαρτωλός λόγω της αμαρτίας. Εν προκειμένω καμία ιερά εξέτασις δε μπορεί να ανακηρυχθεί ιερά. Σε τελευταία ανάλυση, όλοι οι ουμανισμοί φονεύουν τον αμαρτωλό λόγω της αμαρτίας, εξοντώνουν τον άνθρωπο μαζί με την αμαρτία του. Διότι δεν θέλουν το Θεάνθρωπο, ο Οποίος είναι η μόνη σωτηρία του ανθρώπου και από την αμαρτία και από το θάνατο και από το διάβολο».

(Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, από το εμβληματικό βιβλίο του Άνθρωπος και Θεάνθρωπος).

Οι άγιοι απόστολοι, στα κείμενά τους που αποτέλεσαν τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, είναι επίσης σαφέστατοι στη διδασκαλία της αγάπης προς τους εχθρούς, που είναι η δυσκολότερη μορφή της χριστιανικής αγάπης, γιατί εκ πρώτης όψεως φαίνεται να στρέφεται ενάντια στη φύση μας και στην ανθρώπινη ανάγκη μας να υπερασπιστούμε ό,τι και όποιους αγαπάμε.

«Εὐλογεῖτε τοὺς διώκοντας ὑμᾶς, εὐλογεῖτε καὶ μὴ καταρᾶσθε… Μηδενὶ κακὸν ἀντὶ κακοῦ ἀποδιδόντες. προνοούμενοι καλὰ ἐνώπιον πάντων ἀνθρώπων· εἰ δυνατόν, τὸ ἐξ ὑμῶν μετὰ πάντων ἀνθρώπων εἰρηνεύοντες… Μὴ νικῶ ὑπὸ τοῦ κακοῦ, ἀλλὰ νίκα ἐν τῷ ἀγαθῷ τὸ κακόν» (βλ. προς Ρωμαίους, 12, 14-21).

«μὴ ἀποδιδόντες κακὸν ἀντὶ κακοῦ ἢ λοιδορίαν ἀντὶ λοιδορίας, τοὐναντίον δὲ εὐλογοῦντες, εἰδότες ὅτι εἰς τοῦτο ἐκλήθητε, ἵνα εὐλογίαν κληρονομήσητε» (Α΄Πέτρου, 3, 9).

Ο απόστολος Παύλος εξάλλου διατυπώνει τη θεμελιώδη χριστιανική διδασκαλία ότι το σώμα του ανθρώπου, καθώς γίνεται χριστιανός, είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και, όποιος το φθείρει, θα υποστεί φθορά από τον ίδιο τον Θεό (Α΄ Κορινθίους 3, 16-17).

***

Όλα αυτά – και πολλά άλλα – δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ένας χριστιανός δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται, ως τρόπο συμπεριφοράς ή ως μέσον για να επιτύχει κάτι, ούτε τη βία, ούτε τα βασανιστήρια.

Και η μεν βία ενίοτε γίνεται αναπόφευκτη για την αποτροπή εγκλημάτων ή καταστροφών, την απόκρουση επιθέσεων κ.τ.λ. Και τότε όμως ένας αληθινός άνθρωπος του Θεού θα ασκήσει τη μικρότερη δυνατή βία και δεν θα πάψει να θλίβεται που εξαναγκάστηκε να ασκήσει βία και θα προσεύχεται και για τον εαυτό του και για τους συναδέλφους ή τους συμπολεμιστές του (αν είναι αστυνομικός π.χ. ή στρατιώτης), αλλά και για τους εχθρούς του. Στην αντίθετη περίπτωση, πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάνουμε έκπτωση στην αποδοχή της χριστιανικής διδασκαλίας και οφείλουμε να προβληματιστούμε έντονα αν είμαστε όντως χριστιανοί ορθόδοξοι που παίρνουν στα σοβαρά τη διδασκαλία του Χριστού και των αγίων ή όχι.

Αυτό όμως, που κατηγορηματικά δεν μπορεί να γίνει ούτε καν ανεκτό σε καμία περίπτωση, είναι τα βασανιστήρια. Υπενθυμίζουμε ότι ολόκληρη η ιστορία του χριστιανισμού είναι ένα μήνυμα ενάντια στα βασανιστήρια! Η θλίψη που αισθανόμαστε για τον φρικτό βασανισμό του Χριστού και ο αποτροπιασμός, με τον οποίο περιγράφονται στα αγιολογικά κείμενα τα βασανιστήρια, στα οποία υποβλήθηκαν από τους διώκτες τους οι μάρτυρες (ακόμη και γυναίκες και παιδιά), είναι υπεραρκετά για να καταδείξουν ότι ο χριστιανισμός απορρίπτει ασυζητητί τη χρήση βασανιστηρίων! Οσάκις χριστιανοί (είτε ορθόδοξοι, είτε αιρετικοί) έχουν παραβεί αυτό το αξίωμα, είναι φανερό ότι έχουν παραβεί κατάφορα την εντολή του Χριστού και, αντί να γίνονται μιμητές του Χριστού, έγιναν μιμητές των σταυρωτών Του και όμοιοι με τους δημίους και τους βασανιστές των αγίων!

«Καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως» (Ιησούς Χριστός, Λουκ. 6, 31).

«ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθ. 25, 36).

Για να μην παρεξηγούμαστε, αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θα αμυνθούμε ενάντια σε πιθανούς μελλοντικούς εισβολείς, ούτε ότι απορρίπτουμε τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας. Σημαίνουν όμως ότι, ακόμη και στον πόλεμο, αναζητούμε αγωνιστές με χριστιανικό ήθος και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αποδεκτές τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα και την απανθρωπιά, ακόμη κι αν εμφανίζονται σε ανθρώπους που γενικότερα ήταν ήρωες. Δόξα τω Θεώ, έχουμε και λαμπρά παραδείγματα χριστιανικού ήθους σε ήρωές μας για να μιμηθούμε, όπως επίσης και τα παραδείγματα των αγίων μας.

***

Είναι προφανές πώς αυτά μετατρέπονται σε πολιτική θέση: σε ένα πολίτευμα ορθοδόξων χριστιανών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επ’ ουδενί η χρήση βασανιστηρίων, ούτε η κατάχρηση εξουσίας από κανέναν εκπρόσωπο του νόμου ή της πολιτείας. Και αντιστρόφως: κάθε καθεστώς, που μεταχειρίζεται τη βία ως πολιτική συμπεριφορά και υποβάλλει ανθρώπους και άλλα πλάσματα του Θεού σε βασανιστήρια, απορρίπτεται ασυζητητί από κάθε ορθόδοξο χριστιανό.

Και πώς το διασφαλίζεις αυτό; Είναι απλό: γίνε άνθρωπος του Θεού και δεν θα μπορείς εξ ορισμού να σηκώσεις χέρι πάνω σε κανέναν αθώο, άοπλο, άμαχο, ανυπεράσπιστο άνθρωπο! Και αυτή είναι η λύση και στο πρόβλημα της διαρκώς αυξανόμενης βίας – και μάλιστα εκ μέρους ανηλίκων – που έχει λάβει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

«Εάν είσαι του Χριστού, ταπείνωσε τον εαυτό σου μέχρι του σκώληκος: σάρκωσε τον εαυτό σου στον πόνο του κάθε πονεμένου, στη θλίψη του κάθε θλιμμένου, στο πάθος του κάθε βασανισμένου, στο άλγος του κάθε ζώου και πουλιού» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς).

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

θεολόγος

Υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού της ΝΙΚΗΣ

(1) http://opougis.blogspot.com/2012/10/corpus-christi_23.html

Άγιοι
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όλοι μιλούν για την «Ορθοδοξία» ποιοι όμως έκαναν κάτι για αυτήν μέσα στη Βουλή;

Ορθοδοξία 4 Mins Read

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

Ορθοδοξία 10 Mins Read

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

Ορθοδοξία 2 Mins Read
Τελευταία άρθρα

Θουκυδίδης, Κίσινγκερ και η Ελλάδα του 2026

Απόψεις 11/07/2026

Δεν είναι τυχαίο ότι, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά τον Θουκυδίδη, οι μεγάλες δυνάμεις εξακολουθούν να…

Ρωμηοσύνη: Το μέλλον μας ενάντια στη βαρβαρότητα

11/07/2026

Οι Δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο καταγραφής ή εργαλείο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης;

10/07/2026

Πέτρος Παπαγεωργίου: «Εθνικό έγκλημα η βίαιη απολιγνιτοποίηση – Ανατινάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας»

09/07/2026

Κομνηνός Δελβερούδης: «Το επιτελικό κράτος προκαλεί κλαυσίγελο και προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα»

07/07/2026
Άρθρα φίλων

Το Άμστερνταμ δείχνει τον δρόμο της «πράσινης» επιβολής…

Άρθρα φίλων 02/06/2026

Το Άμστερνταμ έκανε το επόμενο βήμα στην πράσινη επιβολή. Μέσα στον Μάιο απαγόρευσε τις δημόσιες…

Ισθμός Κορίνθου: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεσο σχέδιο προστασίας για να πάψει να είναι «μαύρο σημείο» τραγωδιών

09/05/2026

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

19/04/2026
Άρθρα με ετικέτες:
Ένοπλες Δυνάμεις Ανδρέας Βορύλλας Αντώνης Καλόγηρος Ασπασία Κουρουπάκη Βουλή Γεώργιος Ρούντας Δήμος Θανάσουλας Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Δημογραφικό Δημόσια Υγεία Διαφάνεια Δικαιοσύνη ΕΣΥ Ελλάδα Ευρωπαϊκή Ένωση Θ.Ο. Οικονομίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Κομνηνός Δελβερούδης Κυριάκος Μητσοτάκης Κύπρος ΝΙΚΗ Νέα Δημοκρατία ΟΠΕΚΕΠΕ Προσωπικός Αριθμός Ρωμηοσύνη Σπυρίδων Τσιρώνης Σπύρος Τσιρώνης Τάσος Οικονομόπουλος Τέμπη Τουρκία Υγεία Υποκλοπές Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Υγείας αγρότες ακρίβεια καύσιμα κυβέρνηση κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβέρνηση ΝΔ οικογένεια οικονομία παιδεία πρωτογενής τομέας
  • Οικονομία
  • Διεθνή
  • Απόψεις

Ο ΟΟΣΑ διαψεύδει τον Κ. Μητσοτάκη για το brain gain

06/07/2026

Υποσχέθηκαν φρένο στα πανωτόκια, αλλά νομοθετούν “παράθυρο” για υπερχρέωση στις πιστωτικές κάρτες

06/07/2026

Η ΓΣΕΕ αποδομεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ισχυρής οικονομίας

02/07/2026

Οικονομόπουλος: Η αλήθεια πίσω από την ακρίβεια

02/07/2026

Δημήτρης Νατσιός: Νέος σταθμός στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

03/07/2026

Τουρκία, Αίγυπτος και η αναζήτηση ενός «Ισλαμικού ΝΑΤΟ»

23/06/2026

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

18/06/2026

ΠΙΣΟΔΕΡΙ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΘΥΜΑΣΑΙ Ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ;

17/06/2026

Θουκυδίδης, Κίσινγκερ και η Ελλάδα του 2026

11/07/2026

Οι Δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο καταγραφής ή εργαλείο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης;

10/07/2026

Πέτρος Παπαγεωργίου: «Εθνικό έγκλημα η βίαιη απολιγνιτοποίηση – Ανατινάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας»

09/07/2026

Κομνηνός Δελβερούδης: «Το επιτελικό κράτος προκαλεί κλαυσίγελο και προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα»

07/07/2026
  • Κοινωνία
  • Πίστη
  • Ρωμηοσύνη

Μπέλφαστ: Η απόπειρα αποκεφαλισμου που αναζωπυρώνει τη συζήτηση για ασφάλεια και μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη

02/07/2026

Ανακοίνωση ΝΙΚΗΣ για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια στελεχών της ΝΔ

01/07/2026

47 ανεμογεννήτριες στο Ρέθυμνο – Ας μην επιτρέψουμε άλλη καταστροφή και εκμετάλλευση!

30/06/2026

Θράκη: Ανάπτυξη ή αθόρυβος εποικισμός από την Τουρκία; Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις!

15/06/2026

Όλοι μιλούν για την «Ορθοδοξία» ποιοι όμως έκαναν κάτι για αυτήν μέσα στη Βουλή;

29/06/2026

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

19/04/2026

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

10/04/2026

Ο Νυμφίος και ο Βασιλεύς της Δόξης: Το βαθύτερο νόημα των εικόνων της Μεγάλης Εβδομάδας

06/04/2026

Ρωμηοσύνη: Το μέλλον μας ενάντια στη βαρβαρότητα

11/07/2026

Άνθρωπος, «Μετάνθρωπος» και Θεάνθρωπος

19/06/2026

Η ΝΙΚΗ για την αυξανόμενη βία παιδιών και εφήβων

15/06/2026

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

29/05/2026
Αρχείο άρθρων

Οικονομία

Κοινωνία

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Απόψεις

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Ορθοδοξία

Ρωμηοσύνη

Παιδεία

Kοινοβουλευτικός ελέγχος

Άρθρα φίλων

 

 

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}