Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Συγχώνευση Attica και Παγκρήτιας τράπεζας: άλλη μια αμαρτία της κυβέρνησης

Συγχώνευση Attica και Παγκρήτιας τράπεζας: άλλη μια αμαρτία της κυβέρνησης

Την Πέμπτη 25/7/2024, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατατέθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, προς κύρωση, σύμβαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με την Thrivest Holdings LTD, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έλαβε τον λόγο, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, ο Σπυρίδων Τσιρώνης, Βουλευτής Αχαΐας.

Αρχικά ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε στην προνομιακή μεταχείριση των τραπεζών και των ξένων funds από την Ελληνική Πολιτεία, εις βάρος του Δημοσίου. Και αυτό, τη στιγμή που οι τράπεζες προσφέρουν ελάχιστα έως ανύπαρκτα καταθετικά επιτόκια, αποστερούν χορηγήσεις από τον εμπορικό και παραγωγικό ιστό της χώρας, προβαίνουν συνεχώς σε συρρίκνωση των δικτύων καταστημάτων τους, με εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων, και πλειστηριάζουν τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών.

Με ποια λογική λοιπόν, αναρωτήθηκε ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ,  διαθέτει το Δημόσιο τεράστια κεφάλαια, μέσω του Ταμείου των δανειστών, για την ανακεφαλαιοποίηση και διάσωση της Attica και της Παγκρήτιας Τράπεζας;  Με αυτά τα χρήματα το Δημόσιο θα μπορούσε να εξαγοράσει τα υπόλοιπα των «κόκκινων» δανείων των δύο τραπεζών, τα οποία αφορούν σε πρώτη κατοικία.

 Συνεχίζοντας ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δικαιολόγησε τη συγχώνευση και ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο, με τα γνωστά αφηγήματα και έμμεσους εκβιασμούς, περί άγνοιας των κανόνων της αγοράς και απώλειας των καταθέσεων, ενώ  είναι κοινή διαπίστωση ότι το Ταμείο ενεπλάκη στη διάσωση των δύο τραπεζών, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, καθώς κανένας άλλος ιδιώτης διεθνώς δεν δέχτηκε να εμπλακεί.

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής δήλωσε ότι υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες στην εν λόγω συγχώνευση και πως η ΝΙΚΗ, προασπιζόμενη τα συμφέροντα του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού,  θα συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και θα τα στείλει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100