Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Άρθρα Φίλων της ΝΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ φιλοξενεί επιλογή απόψεων και σκέψεων Φίλων της εδώ. Στείλτε την αρθρογραφία σας στο keimena@NIKH.gr λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι:

  1. Αυτά τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ.
  2. Κάθε άρθρο θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετο, να βασίζεται στις αξίες της ΝΙΚΗΣ (διαβάστε τη διακήρυξη αρχών μας εδώ), να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο.
  3. Πριν στείλετε το άρθρο σας, σκεφθείτε αν προσθέτει νέα αξία στον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Σεβαστείτε το χρόνο κάθε Φίλου που θα διαβάσει το άρθρο σας.
  4. Το άρθρο δε μπορεί να διαφημίζει πολιτικούς φορείς ή χώρους, ούτε να προωθεί ιδέες που διχάζουν τον ελληνικό λαό, ακόμη και αν φαίνονται σωστές.
  5. Μείνετε προετοιμασμένοι, για τους παραπάνω λόγους, στην πιθανότητα το κείμενο που θα στείλετε να μην δημοσιευθεί, είτε να το περάσουμε από επιμέλεια ορθογραφίας και σύνταξης. Ναι, δίνουμε σημασία στην ορθογραφία! Το καλό πρέπει να γίνεται και με καλό τρόπο.

 

Κοσσυφοπέδιο και ΕΕ: Η διεθνής ντροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κοσσυφοπέδιο και ΕΕ: Η διεθνής ντροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στα πρόθυρα των ευρωεκλογών, ας θυμόμαστε όλοι με ποιόν τρόπο η Νέα Δημοκρατία διαχειρίζεται την υπόληψη της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά έδρανα.

«Κυρία Μπακογιάννη, θα μείνετε στην ιστορία ως κάποιος που με τον πιο βάναυσο τρόπο παραβίασε όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε αυτή η οργάνωση (Συμβούλιο της Ευρώπης). (...) Έχετε αποδείξει ότι σας λείπει η ακεραιότητα και ότι είστε υποκρίτρια».

«Ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας και ίσως μία περιοχή του κράτους σας ακολουθήσει αυτό το τετελεσμένο που δημιουργήσατε στη σερβική υπόθεση. (...) Το καθεστώς της επαρχίας της νότιας Σερβίας, δηλαδή του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, ρυθμίζεται σαφώς από το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ. Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα είναι πάντα μέρος της Σερβίας.»

«Μπορεί να είμαστε μία μικρή χώρα, αλλά σε αντίθεση με εσάς έχουμε ακεραιότητα και ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθούμε και να υποκύψουμε. Ζήτω η Σερβία!»

Από τα χείλη της εκπροσώπου της Σερβίας Biljana Pantić Pilja, παρακολουθούμε το ιστορικό στιγμιότυπο εξευτελισμού της μακραίωνης φιλίας Ελλήνων και Σέρβων από την οικογένεια Μητσοτάκη και την ξενοκίνητη Νέα Δημοκρατία. Η γνωμοδοτική έκθεση που συντάχθηκε υπό την εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, χωρίς να είναι κυρίαρχο κράτος και χωρίς να έχει εκπληρώσει καμμία βασική προϋπόθεση για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του σερβικού πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890