Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Περί Πανελλαδικών 2024...

Περί Πανελλαδικών 2024...

Έκλεισε και φέτος ο επίπονος κύκλος προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μία διαδικασία που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται τα παιδιά μας να διαγωνιστούν.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία κ την ανασφάλεια των χιλιάδων διαγωνιζομένων που εξετάστηκαν σε προβληματικά θέματα, όπως επισημάνθηκε από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Φιλολόγων και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, χωρίς έστω ανεμιστήρες σε πολλές περιπτώσεις.

Συμμεριζόμαστε την αβεβαιότητα των γονέων, οι οποίοι επένδυσαν χρήματα στη φροντιστηριακή κάλυψη των παιδιών τους, σε μία χώρα που δεν δίνει προοπτικές στους νέους επιστήμονες και τους δείχνει το δρόμο της μετανάστευσης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η αγωνία διακατέχει εξίσου τους διαγωνιζόμενους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν προνομιακή μεταχείριση κ ποσόστωση. Η θρησκεία των πολιτών, κατ' εμάς, δε θα έπρεπε να δημιουργεί ανισότητες. Αντιθέτως, θα έπρεπε οι πολύτεκνες οικογένειες με διαγωνιζόμενα παιδιά να ενισχύονται οικονομικά, κατ΄ αναλογίαν των επιδόσεών τους στο Λύκειο και της οικονομικής τους κατάστασης. Πρέπει επιτέλους να γίνει η Ελλάδα φιλόξενη χώρα για την Αριστεία!

Συγχαίρουμε τα νέα παιδιά που κατάφεραν, μέσα από τις Συμπληγάδες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, να πετύχουν τους στόχους τους! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής που ανοίγεται εμπρός τους!

 

Θεματική Ομάδα Παιδείας ΝΙΚΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890