Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Επίθεση με ATACMS σε Κριμαία

Επίθεση με ATACMS σε Κριμαία

Σε ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, που κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός, έθεσε δύο απλά ερωτήματα:

1ον Υπήρξε συμμετοχή Αμερικάνικων Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών, που σταθμεύουν στην Λάρισα, στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε την 23η Ιουν 24 στην Σεβαστούπολη Κριμαίας με πυραύλους ATACMS;

2ον Ποια είναι η περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης των παραπάνω Αεροσκαφών και με ποιο τρόπο η Ελλάδα ενημερώνεται για τις αποστολές που εκτελούν;

Ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν απάντησε στην πρώτη ερώτηση και στην δεύτερη ανέφερε ότι στο πλαίσιο συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί, οι Αμερικάνοι ουσιαστικά κάνουν ό,τι θέλουν με τα μέσα τους και δεν μας ενημερώνουν καθόλου.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, άσχετα εάν κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν.

Ο Πρωθυπουργός επικαλούμενος την σωστή πλευρά της ιστορίας, μας έχει εμπλέξει σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ακολουθώντας μία παράλογη και παράδοξη πολιτική, η οποία έχει ως εξής:

Θεωρεί την Ρωσία απειλή για την διεθνή ασφάλεια, επειδή επιτέθηκε στην Ουκρανία και για το λόγο αυτό:

-  Έχει αποστείλει στην Ουκρανία κρίσιμα πολεμικά αποθέματα και όπλα, ενώ είναι υπό συζήτηση  ακόμα και η αποστολή Πολεμικών Α/Φ και Α/Α συστημάτων.

 -  Εφαρμόζει οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες πλήττουν την ελληνική οικονομία, αυξάνουν το κόστος ενέργειας, ενώ έχει συμφωνήσει τη χορήγηση μεγάλης οικονομικής βοήθειας που θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο τα επόμενα 5 έτη. Μάλλον θα μαζευτούν από λεφτόδεντρα.

Την ίδια ώρα, με την Τουρκία, η οποία κατέχει παράνομα μετά από στρατιωτική εισβολή το 37% της Κύπρου και καθημερινά εξαπολύει απειλές και προσβολές, υπογράψαμε Συμφωνία Ειρήνης, δεν επιβάλλουμε καμία κύρωση και φτάνουμε να στηρίζουμε Τούρκους υποψηφίους σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΙΜΟ και ο ΟΑΣΕ. 

Κατευναστική πολιτική με την Τουρκία φοβούμενοι το casus belli, επιθετική πολιτική με την Ρωσία, αδιαφορώντας ότι είναι μία πυρηνική υπερδύναμη και μας έχει εντάξει στις «εχθρικές χώρες» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι αναντίρρητο συμπέρασμα ότι, όσο ενισχύεται στρατιωτικά η Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα παρατείνεται ο πόλεμος, θα αυξάνουν οι απώλειες και από τις δύο πλευρές και θα απομακρύνεται οποιαδήποτε ελπίδα ειρήνευσης.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει επικίνδυνη πολιτική και στα θέματα της διεθνούς ασφάλειας και βάζει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τον Ελληνικό λαό.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100