Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Δ. Νατσιός: «Πειθαρχώ στην Ιστορία και όχι στις ανοησίες των καρεκλοκένταυρων»

18/06/2026

Δ. Θανάσουλας: Ο κ. Μαρινάκης ή δεν ξέρει τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ή έχει παράξενη άποψη για το τι σημαίνει Πατριωτισμός

18/06/2026

Δ. Νατσιός: Οι ακρίτες του Καστελλόριζου ζητούν επιτέλους πράξεις, πριν εφαρμοστεί στο πεδίο η «Γαλάζια πατρίδα».

18/06/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Δ. Νατσιός: «Πειθαρχώ στην Ιστορία και όχι στις ανοησίες των καρεκλοκένταυρων»

    18/06/2026

    Δ. Θανάσουλας: Ο κ. Μαρινάκης ή δεν ξέρει τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ή έχει παράξενη άποψη για το τι σημαίνει Πατριωτισμός

    18/06/2026

    Δ. Νατσιός: Οι ακρίτες του Καστελλόριζου ζητούν επιτέλους πράξεις, πριν εφαρμοστεί στο πεδίο η «Γαλάζια πατρίδα».

    18/06/2026

    Δ. Νατσιός για Κοβέσι: Οι μεθοδεύσεις Φλωρίδη μας σέρνουν πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    18/06/2026

    Απόφαση Αρείου Πάγου για τόκους δανείων του ν. Κατσέλη: Η Δικαιοσύνη διορθώνει – Η Κυβέρνηση ξηλώνει, αλλά ούτε Υπερ-Δικαστές υπάρχουν, ούτε Εφετείο Στουρνάρα

    18/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

    18/06/2026

    Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

    18/06/2026

    Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

    18/06/2026

    Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

    18/06/2026

    Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

    17/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Η κυβέρνηση απέναντι στους τυφλούς που πληρώνουν την ακρίβεια και τις κρατικές ελλείψεις»

    18/06/2026

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Μια νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τα ΤΕΠ του Ναυπλίου»

    18/06/2026

    Ανδρέας Βορύλλας: «Η Ελλάδα να αφήσει τα φοβικά σύνδρομα και να χτίσει σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις»

    18/06/2026

    Σπύρος Τσιρώνης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αδύναμος εταίρος απέναντι στην Κίνα»

    18/06/2026

    Ρούντας: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξευτελίζουν το Σύνταγμα για αγέννητο παιδί, οικογένεια και πρώτη κατοικία»

    18/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Home » Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»
Άρθρα φίλων

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

Κρίσεις, πόλεμοι, οικονομική ασφυξία, αδικία, ψηφιακή αιχμαλωσία, όλα αυτά αποκαλύπτουν μια σκληρή αλήθεια, ότι το Σύστημα δεν επιβάλλεται από μόνο του, συντηρείται και από τη δική μας ανοχή...
8 Mins Read19/04/2026
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Δύσκολοι καιροί. Αναδυόμενοι από μια φαινομενικά κατασκευασμένη πανδημία όπως η COVID-19, τώρα μέσα σε έναν ακόμη πόλεμο για εφήμερους λόγους, όπως ο Ρωσοουκρανικός Πόλεμος, με μια επακόλουθη οικονομική κρίση που επιδεινώνει ένα μη διαχειρίσιμο χρέος, διαπιστώνουμε ότι η εθνοκάθαρση και το δια-εθνοτικό μίσος επιστρέφουν όλο και περισσότερο στη μόδα.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα κακόβουλο σχέδιο οργανώνεται από μια δυσάρεστη και παγιωμένη ελίτ, με στόχο να λεηλατήσει και να υποδουλώσει τους υπόλοιπους από εμάς. Μια τέτοια ιδέα δεν είναι σαφώς αβάσιμη, παραμένει ωστόσο εντελώς παραπλανητική ως προς τις λύσεις που επιτρέπει. «Αν μόνο μπορούσαμε να τους φυλακίσουμε ή να έχουμε μια δεύτερη Νυρεμβέργη, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα…», λένε αρκετοί.

Ωστόσο, η πρώτη Δίκη της Νυρεμβέργης δεν σταμάτησε την εθνοκάθαρση, τη στοχοποίηση θρησκευτικών ομάδων, τους πολέμους και τον μαζικό θάνατο που βασίστηκαν σε απροκάλυπτα ψεύδη, ούτε τον μαζικό ιατρικό εξαναγκασμό για ισχύ και χρήμα. Δύο προφανείς λόγοι ευθύνονται γι’ αυτό.

Πρώτον, η διαφθορά σε υψηλό κοινωνικό επίπεδο είναι τόσο βαθιά και διάχυτη που απλώς δεν μπορεί να ξεριζωθεί με τη βία ή τον νόμο — οι δικαστές, οι στρατοί και οι κατασκευαστές όπλων είναι πιθανό να αποτελούν ήδη μέρος αυτού του γιγαντιαίου μηχανισμού και δεν έχουν κανένα συμφέρον να στραφούν εναντίον του, ενώ οι συστημικοί πολιτικοί απλώς πληρώνονται από αυτούς.

Δεύτερον, αν όσοι βρίσκονται πιο βαθιά σε αυτό το βούρκο θυσιών παιδιών και σφαγών που καθορίζονται από τις αγορές μετοχών απομακρύνονταν ή εκδιωκόταν με κάποιο τρόπο, κάποιοι από θα τους αντικαθιστούσαν σχεδόν αυτόματα. Το γνωρίζουμε αυτό, γιατί τίποτα από όσα βλέπουμε τώρα δεν είναι νέο. Ρωτήστε οποιονδήποτε ύστερο Ρωμαίο, Κινέζο αγρότη ή θύμα της Ιεράς Εξέτασης. Χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας ως προς την ανθρώπινη συμπεριφορά αν σκοπεύουμε να αλλάξουμε κάποια στιγμή πορεία.

Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε

Υπήρξε, κατά κάποιο τρόπο, μια περίοδος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την οποία η Δύση έκανε μια επανεκκίνηση και η κατεύθυνση έδειχνε καλύτερη. Ο Dwight D. Eisenhower όμως αγνοήθηκε (στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του το 1961, μίλησε για τον κίνδυνο του λεγόμενου «στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος»), όπως αγνοήθηκαν και οι προφανείς κίνδυνοι της αυξανόμενης ανισότητας, καθώς επιχειρηματίες λογισμικού και χρηματοπιστωτικοί οίκοι συσσώρευαν πλούτη μεγαλύτερα από ολόκληρα έθνη.

Αντιμέτωποι με την επιλογή να αναγνωρίσουμε το προφανές ή να πιστέψουμε τις δημόσιες σχέσεις που χρηματοδοτούσαν το ψεύτικο αφήγημα, η προπαγάνδα αποδείχθηκε πιο δημοφιλής. Όλοι μας, ως κοινωνία, επιλέξαμε ένα μέλλον πιο ριζωμένο στη φεουδαρχική ανισότητα παρά στην ισότητα. Οπισθοδρομήσαμε, γιατί αυτό είναι πάντα ευκολότερο από το να σταθείς όρθιος και να παλέψεις για το δίκαιο.

Έτσι, βρισκόμαστε ξανά εδώ, βαθιά μέσα στο τέλμα. Για να το αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται πρώτα να αναγνωρίσουμε το μέγεθος αυτού που συμβαίνει. Επιτρέψαμε σε έναν εταιρικό-αυταρχικό γίγαντα να αναδυθεί, ένα τέρας της δικής μας αμέλειας. Αφαιρέσαμε τα φρένα από την απληστία και την ανθρώπινη ανοησία, δίνοντας ελεύθερο πεδίο σε λίγους να συσσωρεύσουν τεράστιο πλούτο και ισχύ και, το σημαντικότερο, να απαλλαγούν από την ενσυναίσθηση. Ενισχύσαμε ανθρώπους αρκετά επιφανειακούς ώστε να πιστεύουν στη δική τους ανωτερότητα, ακόμη και στην παντοδυναμία, αγνοώντας τη σοφία χιλιάδων ετών ανθρωπότητας.

Είμαστε όλοι ικανοί να γίνουμε εξίσου διεφθαρμένοι, αν μας δοθεί η ευκαιρία και επιλέξουμε να υποκύψουμε σε αυτήν. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο στους ηγέτες των μεγάλων χρηματοπιστωτικών οίκων, στην Τριμερή Επιτροπή, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στις αποσιωπήσεις των αρχείων Έπσταϊν, ούτε στους υποτακτικούς παλαιών πλούσιων οικογενειών που βοήθησαν να τροφοδοτηθούν και να αποκομίσουν κέρδη από παλαιότερους πολέμους. Όλοι αποτελούν εκφράσεις αυτού που μπορούμε να γίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι, αν διαθέτουμε τους πόρους και την προθυμία να αδειάσουμε τον εαυτό μας από μια πιο ουσιαστική αλλά δυσκολότερη ύπαρξη.

Επομένως, δεν θα πρέπει να κατηγορούμε πάντα «αυτούς» ή «εκείνους», όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Είναι η δική μας ανοχή στις χειρότερες εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης που μας οδηγεί σε προβλήματα. Η εμμονή με συγκεκριμένα πρόσωπα — η καταγγελία των «ελίτ» — το πολύ πολύ να οδηγήσει στην αντικατάστασή τους και μετά τι; Ξεκινά πάλι ό ίδιος ατέρμονος κύκλος, το ίδιο σύστημα μπορεί να γεννήσει τους ίδιους ανθρώπους ξανά και ξανά.

Το σύστημα ως αντανάκλαση

Μπορούμε και πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους κανόνες συμπεριφοράς που είναι απαραίτητοι σε κάθε κοινωνία, και σε εμάς τους ίδιους, ώστε να αποτρέπουμε τους ανθρώπους από το να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Να σταματήσουμε να ενισχύουμε τη χειρότερη ανθρώπινη απληστία και αυταπάτη που οδηγεί χρηματοδοτούμενους πολιτικούς να προωθούν τον πόλεμο, άγνωστους εσωτερικούς παράγοντες να εμπορεύονται μετοχές πάνω σε ανθρώπινες ζωές και ολιγάρχες να ονειρεύονται να συγκεντρώνουν ολόκληρους πληθυσμούς σε ψηφιακές φυλακές και να τους τροφοδοτούν με φαρμακευτικά προϊόντα. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε το σύστημα που όλοι χτίσαμε, μέσα στο οποίο αυτοί λειτουργούν.

Η ανθρώπινη φύση καθοδηγείται από την απληστία. Γνωρίζουμε ότι η απληστία είναι κακή, ωστόσο δεν είναι άσχετη με την προστασία και την ωφέλεια των δικών μας ανθρώπων (π.χ. οικογένεια, παιδί, σύζυγος), γι’ αυτό μπορούμε εύκολα να τη συγκαλύπτουμε ως αρετή. Το «εγωιστικό γονίδιο» αποτελεί επιταγή για την αναπαραγωγή της ζωής και ο καθένας μας διαθέτει δεκάδες χιλιάδες τέτοια. Ιστορικά, διαχειριστήκαμε αυτό το πρόβλημα μέσω κοινωνικών κυρώσεων, ρυθμιστικών συστημάτων και εθνικών συνταγμάτων.

Όταν αυτά γράφτηκαν ή εφαρμόστηκαν από λίγους πλούσιους και ισχυρούς — την αριστοκρατία ή το «Ισχυρό Κόμμα» — ωφέλησαν κυρίως εκείνους που τα συνέταξαν. Συνήθως χρειάστηκαν βίαιοι εμφύλιοι πόλεμοι και επαναστάσεις για να αλλάξει αυτό μέχρι αυτοί οι «άριστοι ολιγαρχοαριστοκράτες» να εμφανιστούν ξανά με νέα μορφή.

Οι πολυεθνικές εταιρείες προχωρούν αυτήν την εγγενή φεουδαρχία ένα βήμα παραπέρα, καθώς ανήκουν ή ελέγχονται από ακόμη μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οίκους, ανεμπόδιστους από σύνορα και εθνικά νομικά συστήματα. Η οργάνωση μαζικών πληθυσμιακών μετακινήσεων μέσω πολέμων και κυρώσεων αποδιαρθρώνει πολιτισμούς και κοινωνική συνοχή — αφήνοντας μόνο τους υποκινητές να ασκούν εξουσία. Τους επιτρέψαμε να γίνουν αρκετά μεγάλοι ώστε πλέον να απαιτούν και να λαμβάνουν απαλλαγή από κάθε ευθύνη, υπαγορεύοντας απλά τους όρους του παιχνιδιού στους διορισμένους τους πολιτικούς.

Η φαρμακοβιομηχανία ουσιαστικά αυτορυθμίζεται μέσω της επιρροής στους ρυθμιστικούς μηχανισμούς, ενώ οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν. Μια νέα μεσαιωνική αριστοκρατία — η Bank for International Settlements, η BlackRock και η Vanguard Group — ελέγχει πλέον τα κράτη αντί να κυβερνά υπό αυτά. Αυτό καθίσταται δυνατό επειδή, ως κοινωνία, επιλέξαμε την εύκολη οδό.

Η πλειονότητα της αριστοκρατίας, όπως και εμείς, δεν ξεκινά με πρόθεση να είναι κακή. Όμως, οδηγούμενοι από την ανάγκη να φροντίσουν τον εαυτό τους και τους δικούς τους, καταλήγουν να γίνονται επιβλαβείς για άλλους. Όσο απομακρύνονται από τις συνέπειες των αποφάσεών τους μέσω πλούτου και ισχύος, οι θάνατοι χιλιάδων γίνονται στο μυαλό τους μια απαθής αφηρημένη έννοια.

Επιτρέποντας στην ανεξέλεγκτη απληστία να ευδοκιμήσει, επιτρέψαμε σε αυτό το σύστημα να ελέγχει τους στρατούς, την τροφή, τις επικοινωνίες, την ενέργεια, την υγεία και το τραπεζικό σύστημα.

Μερικοί πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν τους υπόλοιπους να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε. Αυτό έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική καθημερινότητα

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτήν είναι η καθημερινότητα μας. Είναι το κόστος ζωής που πιέζει ασφυκτικά, η ενέργεια που καθορίζει αν ένα νοικοκυριό θα αντέξει τον χειμώνα, το χρέος που παραμένει βάρος δεκαετιών, η παραγωγή που δοκιμάζεται, οι μικρές επιχειρήσεις που εξαφανίζονται σιωπηλά, η εργασία που γίνεται όλο και πιο επισφαλής, η ασφάλεια σε συνδυασμό με την εκτόξευση της εγκληματικότητας, η έλλειψη σοβαρού συστήματος υγείας, παιδείας, Δικαιοσύνης. Είναι η αίσθηση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού και απλώς εφαρμόζονται εδώ, μη μπορώντας να κάνεις τίποτα για να αντισταθείς, παρά να τους παραχωρήσεις μέχρι και τον αέρα σου. Και μέσα σε όλο αυτό, η κοινωνία καλείται να προσαρμοστεί. Να συνηθίσει. Να αποδεχθεί.

Πού βρίσκεται η ελπίδα τελικά και πώς μπορεί να υπάρξει αντίδραση;

Υπάρχουν επιλογές. Να ενσωματωθεί κανείς πλήρως στο σύστημα. Να αντιδράσει επιλεκτικά σε ορισμένα σημεία. Ή να κοιτάξει κατάματα τη συνολική εικόνα και να αναγνωρίσει τι πραγματικά συμβαίνει.

Η τελευταία επιλογή είναι και η πιο δύσκολη. Γιατί δεν αφήνει περιθώρια για εύκολες εξηγήσεις. Δεν επιτρέπει τη μετατόπιση ευθύνης σε κάποιον «άλλον», αλλά υποχρεώνει στην άβολη παραδοχή του ότι το σύστημα δεν είναι ξένο παρά η αντανάκλαση επιλογών, ανοχών και συμπεριφορών μας.

Αν κάτι μπορεί να αλλάξει την πορεία, δεν θα είναι μια θεαματική ανατροπή ούτε μια νέα «δίκη», αλλά η επαναφορά των ορίων εκείνων που καταργήθηκαν. Θα είναι η  άρνηση να συνεχιστεί η εύκολη πορεία, η επίγνωση ότι η δύναμη των δομών του κάθε καθεστώτος/συστήματος στηρίζεται τελικά στη συναίνεση, ακόμη κι αν αυτή δίνεται σιωπηρά.

Πού βρίσκεται η διέξοδος

Η ιστορία δεν προσφέρει εγγυήσεις επιτυχίας ή αποτυχίας ενός εγχειρήματος, έχει αποδείξει όμως επανειλημμένα πώς όταν οι κοινωνίες εγκαταλείπουν ή παραδίδουν τα όρια τους, τότε η ιστορία θα επαναλαμβάνεται.

Μόλις αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σε εκείνους που μας καταπιέζουν, έχουμε μια πιθανότητα να τους συγκρατήσουμε. Δεν έχουμε απέναντί μας ψυχοπαθείς ή δαίμονες, αλλά ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια δυνατότητα για καλό και κακό με εμάς. Μπορεί εκείνοι να άφησαν έναν δαίμονα να καθίσει στον ώμο τους, αλλά εμείς του επιτρέψαμε να μπει στο δωμάτιο.

Μόλις «επαναφέρουμε» αυτόν τον γίγαντα σε ανθρώπινο μέγεθος, μπορούμε να δούμε ότι η ήττα του δεν είναι αδύνατη. Θα χρειαστεί επιμονή, ελπίδα και μια ειλικρινής αναμέτρηση με τον εαυτό μας. Δεν έχουμε υπάρξει ιδιαίτερα επιτυχημένοι στο να ζούμε μαζί, αλλά κατά καιρούς καταφέραμε να περιορίσουμε τις χειρότερες πλευρές μας. Απαιτείται άρνηση συμβιβασμού και αποφυγή της εύκολης οδού.

Δεν έχουμε απέναντί μας κάτι διαφορετικό. Έχουμε απέναντί μας μια εκδοχή του εαυτού μας.

Δημήτρης Σωτηρίου

ανισότητα απληστία Δημήτρης Σωτηρίου ελίτ Ελλάδα εξουσία κοινωνία κοινωνική ευθύνη κρίση οικονομία παγκόσμια τάξη Πολιτική σύστημα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ανδρέας Βορύλλας: «Η Ελλάδα να αφήσει τα φοβικά σύνδρομα και να χτίσει σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις»

Ομιλίες και Παρεμβάσεις 3 Mins Read

Σπύρος Τσιρώνης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αδύναμος εταίρος απέναντι στην Κίνα»

Ομιλίες και Παρεμβάσεις 3 Mins Read

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα 4 Mins Read
Τελευταία άρθρα

Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

Απόψεις 18/06/2026

Κριτική για τις αυξήσεις στους μισθούς των μητροπολιτών άσκησε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας,…

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

18/06/2026

Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

18/06/2026

Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

18/06/2026

Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

17/06/2026
Άρθρα φίλων

Το Άμστερνταμ δείχνει τον δρόμο της «πράσινης» επιβολής…

Άρθρα φίλων 02/06/2026

Το Άμστερνταμ έκανε το επόμενο βήμα στην πράσινη επιβολή. Μέσα στον Μάιο απαγόρευσε τις δημόσιες…

Ισθμός Κορίνθου: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεσο σχέδιο προστασίας για να πάψει να είναι «μαύρο σημείο» τραγωδιών

09/05/2026

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

19/04/2026
Άρθρα με ετικέτες:
Ένοπλες Δυνάμεις Ανδρέας Βορύλλας Αντώνης Καλόγηρος Ασπασία Κουρουπάκη Βουλή Γεώργιος Ρούντας Δήμος Θανάσουλας Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Δημογραφικό Δημόσια Υγεία Διαφάνεια Δικαιοσύνη ΕΣΥ Ελλάδα Ευρωπαϊκή Ένωση Θ.Ο. Οικονομίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Κομνηνός Δελβερούδης Κυριάκος Μητσοτάκης Κύπρος ΝΙΚΗ Νίκος Αναδιώτης ΟΠΕΚΕΠΕ Προσωπικός Αριθμός Ρωμηοσύνη Σπυρίδων Τσιρώνης Σπύρος Τσιρώνης Τάσος Οικονομόπουλος Τέμπη Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Υγείας αγρότες ακρίβεια ενέργεια καύσιμα κυβέρνηση κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβέρνηση ΝΔ οικογένεια οικονομία παιδεία πρωτογενής τομέας
  • Οικονομία
  • Διεθνή
  • Απόψεις

Ιδιωτικό χρέος, Υπερταμείο και ΑΑΔΕ – Οι πραγματικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου

11/06/2026

Το κίβδηλο αφήγημα της οικονομικής ανάπτυξης: Ο Αντώνης Καλόγηρος αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα για Ταμείο Ανάκαμψης, χρέος και επενδύσεις

28/05/2026

Μειώσεις εμμέσων φόρων: Ο Στουρνάρας του 1998, ο Στουρνάρας του 2026 και το αφήγημα του πρώην «σοσιαλιστή» Πιερρακάκη

25/05/2026

Η ΝΙΚΗ αποκαλύπτει την κυβερνητική προπαγάνδα κατά των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων

19/05/2026

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

18/06/2026

ΠΙΣΟΔΕΡΙ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΘΥΜΑΣΑΙ Ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ;

17/06/2026

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δεδομένη στα Δυτικά Βαλκάνια!

27/05/2026

Ανδρέας Βορύλλας: Τα «ήρεμα νερά» οδηγούν σε εθνική τρικυμία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

25/05/2026

Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

18/06/2026

Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

18/06/2026

Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

18/06/2026

Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

17/06/2026
  • Κοινωνία
  • Πίστη
  • Ρωμηοσύνη

Θράκη: Ανάπτυξη ή αθόρυβος εποικισμός από την Τουρκία; Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις!

15/06/2026

Οι Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ

11/06/2026

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Η Δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής χειραγώγησης

03/06/2026

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

19/04/2026

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

10/04/2026

Ο Νυμφίος και ο Βασιλεύς της Δόξης: Το βαθύτερο νόημα των εικόνων της Μεγάλης Εβδομάδας

06/04/2026

626 – 2026: 1400 χρόνια Ακάθιστος Ύμνος!

23/03/2026

Η ΝΙΚΗ για την αυξανόμενη βία παιδιών και εφήβων

15/06/2026

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

29/05/2026

Μάχη της Κρήτης: Αυτονόητα, που έχουν καταντήσει αδιανόητα

24/05/2026

11 Μαΐου, μια μέρα ιστορικής σημασίας για τη Ρωμηοσύνη και την Ευρώπη

09/05/2026
Αρχείο άρθρων

Οικονομία

Κοινωνία

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Απόψεις

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Ορθοδοξία

Ρωμηοσύνη

Παιδεία

Kοινοβουλευτικός ελέγχος

Άρθρα φίλων

 

 

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}