Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Kλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές

Kλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές

Κλιμάκιο στελεχών της ΝΙΚΗΣ με επικεφαλής την βουλευτή του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Ασπασία Κουρουπάκη επισκέφθηκε, σήμερα 13 Αυγούστου, τις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη βορειοανατολική Αττική.

Τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς στις περιοχές της Παλαιάς και Νέας Πεντέλης, στο Πάτημα Βριλησσίων και Χαλανδρίου είναι αποκαρδιωτικά:  καμένες κατοικίες, πλήρως ή μερικώς κατεστραμμένες επιχειρήσεις και τεράστιες εκτάσεις δάσους που χάθηκαν οριστικά.

Σε συζητήσεις που είχε με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής, η βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς για το μέγεθος της φωτιάς και τις δυσκολίες πυρόσβεσης.

Τα στελέχη της ΝΙΚΗΣ κουβέντιασαν με εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και κατοίκους της περιοχής. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους από την έλλειψη πυροσβεστικών μέσων, αναφέρθηκαν στην ολιγωρία που παρατηρούσαν και κοινή παραδοχή ήταν η έλλειψη συντονισμού. Επαίνεσαν τους εθελοντές πυροσβέστες που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες την ώρα της καταστροφής, ενώ εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία των κατοίκων πως μολονότι το προηγούμενο εικοσαήμερο πετούσαν συνεχώς ελικόπτερα για να επιτηρούν τις περιοχές για πιθανές πυρκαγιές, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τα πτητικά μέσα δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή.

Φτάνοντας στο τραγικό εργοστάσιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και παρέσυρε σε φρικτό θάνατο μία άτυχη εργαζόμενη, τηλεοπτικά συνεργεία κάλυπταν τις δηλώσεις πολιτικού αρχηγού. Η βουλευτής, συγκλονισμένη, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, σεβόμενη τον χώρο και τη νωπή  μνήμη της εργαζόμενης.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τα προβληματισμένα στελέχη άκουσαν την βουλευτή να τονίζει: «Δυστυχώς, σήμερα στη μαυρισμένη γη, μαύρισε η καρδιά μας. Οι πολυδιαφημισμένες πολιτικές και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν απέδωσαν. Τι να πεις σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι; Πως υπάρχει ένα επιτελικό κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες;»

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100