Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ακόμα ένα εθνικό έγκλημα συντελείται!

Ακόμα ένα εθνικό έγκλημα συντελείται!

Τεράστιες είναι  οι κυβερνητικές ευθύνες και εκτεθειμένο το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στις καταστροφικές  φονικές φωτιές.

Ύστερα  από  άλλο ένα  εφιαλτικό και καταστροφικό  βράδυ, με την τραγική είδηση του πρώτου  θύματος, μιας  γυναίκας, της οποίας η σορός  βρέθηκε απανθρακωμένη, γνωρίζουμε πλέον πως βρισκόμαστε μπροστά  σε μία ακόμα  μεγαλύτερη  ανθρωπιστική και περιβαλλοντική  καταστροφή!

Ποιες  ήταν  οι ενέργειες  του Υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης &  Πολιτικής  Προστασίας οι οποίες θα προέβλεπαν,  θα προετοίμαζαν  και θα περιόριζαν την καταστροφική πύρινη  λαίλαπα , καθώς γνώριζαν όλα τα δεδομένα εδώ και μέρες; Το σχέδιο του Υπουργείου αποδείχτηκε αναποτελεσματικό και αυτό το μαρτυρούν οι  τεράστιες ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα και ο κακός συντονισμός  των αρμοδίων αρχών.

Οι τεράστιες καταστροφές μας οδηγούν στα παρακάτω ερωτήματα:

Είναι δυνατόν τελευταία στιγμή να γίνονται αιτήσεις από την κυβέρνηση για αεροπορική βοήθεια ;

Είναι δυνατόν  να αφήνονται  απροστάτευτοι  οι δασοπυροσβέστες χωρίς κράνη, στολές και μέτρα ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), όπως καταγγέλλουν  με έγγραφο  «φωτιά»  προς τη Βουλή των Ελλήνων;

Είναι  δυνατόν, μετά από τόσες καταστροφές στο παρελθόν, να μην  έχει θωρακίσει και οργανώσει τον κρατικό μηχανισμό για την πρόληψη  των καταστροφών, εξασφαλίζοντας βασικά εναέρια και επίγεια  μέσα;  Παράλληλα,  να  τινάζει στον αέρα τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, την  εποπτεία, την  οργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, βάζοντας  τέλος στον διαγωνισμό για τα πολυδιαφημισμένα 13 “Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας” του Υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας; Είναι δυνατόν οι ήρωες και διασώστες  της ζωής που ανήκουν στο πυροσβεστικό σώμα να μην έχουν πάρει άδειες  και ρεπό έως και  δυο χρόνια;

Είναι δυνατόν οι μαχητές και ήρωες της διπλανής πόρτας,  που ρισκάρουν τη ζωή τους, να μην έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό, ώστε να μπορούν να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια;

Δυστυχώς, μακρύς ο κατάλογος  των κρατικών παθογενειών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, της  Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας της  Τοπικής  αυτοδιοίκησης  των δασαρχείων, της Αστυνομίας,  του Λιμενικού σώματος  και  των Ενόπλων Δυνάμεων! Εάν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω την κομματοκρατία  ως τη μεγαλύτερη πληγή της πατρίδας μας, με την αναξιοκρατία και την τοποθέτηση κομματικών στελεχών  σε κρατικές νευραλγικές  θέσεις, το εκρηκτικό παζλ του ενός  Εθνικού εγκλήματος στοιχειοθετείται!

Η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Κικίλια θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια  των πολιτών,του περιβάλλοντος και της ακίνητης πολύτιμης περιουσίας  .

Η πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση είναι ορθάνοιχτη. Άραγε, τη βλέπει;

Εάν τυφλώθηκε από τους καπνούς, είναι βέβαιο πως οι  περισσότεροι έντιμοι πολίτες ΟΧΙ!

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100