«Ο διασυρμός της Δημοκρατίας συνεχίζεται»

«Ο διασυρμός της Δημοκρατίας συνεχίζεται»

Με την πρόσφατη παραίτηση από το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας της δημοσιογράφου Χρύσας Ρουμελιώτη, η οποία αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στο λειτούργημά της, προστίθεται ένα ακόμα ατόπημα σε αυτά της Π.τ.Δ. και του κύκλου της. 

Η διαρκής προσπάθεια χειραγώγησης των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημερώσεως η οποία στην ουσία αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης, δίνει άλλο ένα χτύπημα στην ήδη ταλαιπωρημένη ελευθερία του Τύπου και κατ' επέκταση στη λειτουργία της Δημοκρατίας στην ταλαιπωρημένη πατρίδα μας.  

Παράλληλα, η λογοκρισία φαίνεται όλο και πιο έντονη  στη δημόσια σφαίρα. Η αντίθετη άποψη από την πολιτικώς ορθή στηλιτεύεται, αν δεν διώκεται. Ακόμα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπάρχει το εμφανές κυνήγι από κάποια ορισθείσα επιτροπή «ελέγχου γεγονότων», η οποία κανοναρχεί κατά το δοκούν, όσο και ένα αφανές κυνήγι από κάποιους εγκάθετους που παρεμβαίνουν στο διαδίκτυο ώστε να προκαλούν ή να διαταράσσουν πολιτικές συζητήσεις (τα λεγόμενα trolls στη γλώσσα του διαδικτύου). Επιπλέον, δεν είναι σπάνια η προσπάθεια της λεγόμενης «δολοφονίας χαρακτήρων» που επιδιώκεται από κάποια κέντρα και παράκεντρα, συνήθως με πολιτικές κατευθύνσεις και σκοπιμότητες. Τέλος, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όσα είχαν ακουστεί για στόχευση και παρακολούθηση προσώπων που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι εμφανές ότι η ελευθερία έκφρασης και η δημοκρατία «πήγαν περίπατο».

Τα κόμματα προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους,  χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών μεθοδεύσεις, ως θιασώτες του μακιαβελικού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η κομματοκρατία εδώ και χρόνια, με τον τρόπο που λειτουργεί έχει καταργήσει την διάκριση των εξουσιών, δηλαδή την θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου και τείνει να καταστήσει την πατρίδα μας κράτος αδίκου. Ένα κράτος το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων έχει αντικατασταθεί από τον κομματικό μηχανισμό, κάτι που συντηρούν «δεξιά» κι «αριστερά» κόμματα με αξιοθαύμαστη συνέπεια. Όπως γίνεται κατανοητό, τα παραπάνω αποτελούν θεμελιώδη προβλήματα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας, την ήδη βασανισμένη από πολυποίκιλες παθογένειες. 

Ως ΝΙΚΗ, απαιτούμε και θα αγωνιστούμε για:

  • διάκριση των εξουσιών,
  • κατάργηση του κομματικού κράτους,
  • διαφανείς διαδικασίες σε όλους τους τομείς,
  • πραγματική ελευθερία και δημοκρατία,
  • εκλογή αρχόντων που να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και να υπηρετούν το έθνος μας και τον λαό μας.