Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Τελευταία άρθρα

Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

Απόψεις 07/06/2026

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ, Δήμος Θανάσουλας, παρενέβη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», τοποθετούμενος για…

Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

07/06/2026

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Δήμος Θανάσουλας: «Το σύστημα στήνει πολιτικά φαντάσματα και βαφτίζει τη χειραγώγηση ως ”δημοσκοπήσεις”»

04/06/2026

Κώστας Κυριακού στον Flash 99,4: «Η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου»

03/06/2026
Άρθρα φίλων

Το Άμστερνταμ δείχνει τον δρόμο της «πράσινης» επιβολής…

Άρθρα φίλων 02/06/2026

Το Άμστερνταμ έκανε το επόμενο βήμα στην πράσινη επιβολή. Μέσα στον Μάιο απαγόρευσε τις δημόσιες…

Ισθμός Κορίνθου: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεσο σχέδιο προστασίας για να πάψει να είναι «μαύρο σημείο» τραγωδιών

09/05/2026

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

19/04/2026
Άρθρα με ετικέτες:
Ένοπλες Δυνάμεις Ανδρέας Βορύλλας Αντώνης Καλόγηρος Ασπασία Κουρουπάκη Βουλή Γεώργιος Ρούντας Δήμος Θανάσουλας Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Δημογραφικό Δημόσια Υγεία Διαφάνεια Δικαιοσύνη ΕΣΥ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Ευρωπαϊκή Ένωση Θ.Ο. Οικονομίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Κομνηνός Δελβερούδης Κυριάκος Μητσοτάκης Κύπρος ΝΙΚΗ Νίκος Αναδιώτης ΟΠΕΚΕΠΕ Προσωπικός Αριθμός Ρωμηοσύνη Σπυρίδων Τσιρώνης Σπύρος Τσιρώνης Τάσος Οικονομόπουλος Τέμπη Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Υγείας αγρότες ακρίβεια ενέργεια καύσιμα κυβέρνηση κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβέρνηση ΝΔ οικογένεια οικονομία παιδεία πρωτογενής τομέας
  • Οικονομία
  • Διεθνή
  • Απόψεις

Το κίβδηλο αφήγημα της οικονομικής ανάπτυξης: Ο Αντώνης Καλόγηρος αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα για Ταμείο Ανάκαμψης, χρέος και επενδύσεις

28/05/2026

Μειώσεις εμμέσων φόρων: Ο Στουρνάρας του 1998, ο Στουρνάρας του 2026 και το αφήγημα του πρώην «σοσιαλιστή» Πιερρακάκη

25/05/2026

Η ΝΙΚΗ αποκαλύπτει την κυβερνητική προπαγάνδα κατά των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων

19/05/2026

Πρωταθλήτρια ακρίβειας η Ελλάδα στο υγροποιημένο φυσικό αέριο

16/05/2026

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δεδομένη στα Δυτικά Βαλκάνια!

27/05/2026

Ανδρέας Βορύλλας: Τα «ήρεμα νερά» οδηγούν σε εθνική τρικυμία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

25/05/2026

Η «εταιρική» διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και η παγίδα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

18/05/2026

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο επιμένει στην κατοχή και τον αναθεωρητισμό

08/05/2026

Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

07/06/2026

Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

07/06/2026

Δήμος Θανάσουλας: «Το σύστημα στήνει πολιτικά φαντάσματα και βαφτίζει τη χειραγώγηση ως ”δημοσκοπήσεις”»

04/06/2026

Κώστας Κυριακού στον Flash 99,4: «Η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου»

03/06/2026
  • Κοινωνία
  • Πίστη
  • Ρωμηοσύνη

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Η Δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής χειραγώγησης

03/06/2026

Οι προτάσεις της ΝΙΚΗΣ, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί

24/05/2026

Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

21/05/2026

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

19/04/2026

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

10/04/2026

Ο Νυμφίος και ο Βασιλεύς της Δόξης: Το βαθύτερο νόημα των εικόνων της Μεγάλης Εβδομάδας

06/04/2026

626 – 2026: 1400 χρόνια Ακάθιστος Ύμνος!

23/03/2026

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

29/05/2026

Μάχη της Κρήτης: Αυτονόητα, που έχουν καταντήσει αδιανόητα

24/05/2026

11 Μαΐου, μια μέρα ιστορικής σημασίας για τη Ρωμηοσύνη και την Ευρώπη

09/05/2026

Οἱ Ρωμηοί (Rum) τοῦ Λεβάντε: Ταυτότητα καὶ συνοπτικὴ ἱστορικὴ διαδρομή

16/04/2026
Αρχείο άρθρων

Οικονομία

Κοινωνία

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Απόψεις

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Ορθοδοξία

Ρωμηοσύνη

Παιδεία

Kοινοβουλευτικός ελέγχος

Άρθρα φίλων

 

 

 

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    ΝΙΚΗ Αχαΐας: «Ζωντανεύουμε την Ελληνική Ύπαιθρο με σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και την Περιφερειακή Αναγέννηση»

    08/06/2026

    Σφυρίζουν αδιάφορα για την τουρκική παρενόχληση στα αεροσκάφη που μετέφεραν Ευρωπαίους υπουργούς

    08/06/2026

    Δημήτρης Νατσιός από την Καρυδιά Έδεσσας: «Ό,τι γράφτηκε με αίμα ηρώων δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής»

    08/06/2026

    Τρομοκράτες της Χαμάς και ουκρανικά drones διαλύουν τη ψευδεπίγραφη εικόνα φύλαξης των ελληνικών συνόρων

    08/06/2026

    Δημήτρης Νατσιός: «Ο Μητσοτάκης ζει στο παράλληλο σύμπαν του Μαξίμου»

    07/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

    07/06/2026

    Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

    07/06/2026

    ​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

    06/06/2026

    Δήμος Θανάσουλας: «Το σύστημα στήνει πολιτικά φαντάσματα και βαφτίζει τη χειραγώγηση ως ”δημοσκοπήσεις”»

    04/06/2026

    Κώστας Κυριακού στον Flash 99,4: «Η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου»

    03/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Ποιος προστατεύει τα χρέη της ΝΔ ενώ οι πολίτες πληρώνουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ;»

    08/06/2026

    Ρούντας: «Ο Έβρος πνίγεται στα κουνούπια και η κυβέρνηση μετρά ξανά τα κενά στα νοσοκομεία»

    06/06/2026

    Οικονομόπουλος: «Το κράτος ζητά την ετοιμότητα των στρατιωτικών όμως ξεχνά τις αποζημιώσεις τους»

    06/06/2026

    Κουρουπάκη: «Εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών οι Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηρίων παρά την καθημερινή έκθεση σε κινδύνους»

    05/06/2026

    Ρούντας: «Δημόσιες καταγγελίες περί προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος στο Rethymno Pride»

    05/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Home » Απροστάτευτη η Ελληνική εμπορική ναυτιλία στις κρίσεις της Μέσης Ανατολής
Άρθρα

Απροστάτευτη η Ελληνική εμπορική ναυτιλία στις κρίσεις της Μέσης Ανατολής

4 Mins Read24/06/2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν διαμορφώνουν εντελώς καινούργιες συνθήκες όχι μόνο για τις χώρες της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη. Όσοι αντιλαμβάνονται το διακύβευμα της σύγκρουσης δεν μπορούν να αισθάνονται άνετα για τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης στην περιοχή.  Συνέπειες που μπορούν να γίνουν τρομακτικές για την οικονομία, τα ενεργειακά αποθέματα, την αλυσίδα ενεργειακού εφοδιασμού, την αύξηση του κόστους ζωής, την πιθανή δημιουργία πληθωρισμού και στασιμοπληθωρισμού, αλλά πέρα από αυτά  θα έχουν και άμεσες συνέπειες στον πρωτογενή τομέα, καθώς το πετρέλαιο παραμένει η βασική ενεργειακή επιλογή που βοηθά καταλυτικά στην καλλιέργεια βασικών διατροφικών  προϊόντων. 

Οι τιμές για την μεταφοράς πετρελαίου για τις διαδρομές της Μέσης Ανατολής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, αφού κάποιες πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες δεξαμενόπλοιων σταμάτησαν να προσφέρουν τα πλοία τους, καθώς συνεχίζουν να αξιολογούν τους κινδύνους από τη σύγκρουση του Ισραήλ με το Ιράν, τροφοδοτώντας έτσι ανησυχίες για τις ροές αργού πετρελαίου από την περιοχή.

Τα ναύλα για τα δεξαμενόπλοια VLCC που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή προς την Ανατολική Ασία αυξήθηκαν σχεδόν 60% σε λιγότερο από μία εβδομάδα, την στιγμή η προσφορά πλοίων για τις συγκεκριμένες διαδρομές είναι μικρή.

Η Ελλάδα σε  μια ακραία σύγκρουση θα υποστεί προφανέστατα τις ίδιες συνέπειες με τις υπόλοιπες χώρες σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση από την ακρίβεια που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος που θα διαμορφώσει ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, καθώς το πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η ελληνική εμπορική ναυτιλία, η οποία αποτελεί ηγέτιδα δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στη μεταφορά πετρελαίου. Κάτι τέτοιο θα έχει αντίκτυπο και στην  μείωση των εσόδων της ελληνικής οικονομίας, αν υπολογίσουμε τη ζημιά σε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τροφοδοτούν τα ταμεία της χώρας. 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αξίζει μόνο να αναφέρω πως η Ελληνική ναυτιλία διαχειρίζεται περίπου το 20% της παγκόσμιας θαλάσσιας μεταφορικής ικανότητας. Ο ελληνικός στόλος ξεπερνά τα 5.000 πλοία, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα πρώτη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως με βάση τη χωρητικότητα. Ο κλάδος δημιουργεί ετήσια έσοδα άνω των 40 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 14 δισ. δολάρια επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, ο τομέας προσφέρει 150.000 θέσεις εργασίας, άμεσα και έμμεσα, σε θάλασσα και στεριά. Επιπλέον, η ελληνική ναυτιλία ελέγχει τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενόπλοιων και πλοίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ενώ κατέχει τη δεύτερη θέση στα bulk carriers και LPG. Πάνω από το 40% του αργού πετρελαίου που φτάνει στην Ευρώπη διακινείται με ελληνικά πλοία.

Σύμφωνα πάντως με συγκεντρωτικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους αυτή την στιγμή οι Ελληνικές αρχές, συνολικά 271 πλοία ελληνικής πλοιοκτησίας δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή. 

Από αυτά, 199 πλοία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και 72 στο Στενό του Ορμούζ, δηλαδή στο πιο ευαίσθητο και δυνητικά επικίνδυνο τμήμα της περιοχής. 

Αν συνυπολογίσουμε ότι μόνο από αυτά τα φορτία θα διατεθούν δυνητικά στην αγορά κάποια εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ζημιάς αν αυτά τα πλοία, αλλά και άλλα ελληνικών συμφερόντων εγκλωβιστούν στα στενά του Ορμούζ ή ακόμα χειρότερα αν χτυπηθούν κάποια από αυτά σε μια γενικευμένη σύρραξη. 

Μόνο και μόνο αυτοί οι αριθμοί που δίδονται κατά προσέγγιση, θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση.  Η Ελλάδα με κάποιον τρόπο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για την υπεράσπιση των πληρωμάτων αλλά και  κομβικών οικονομικών της συμφερόντων.  

Η Ελλάδα, προς το παρόν, δεν έχει αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ενώ συμμετοχή σε ευρύτερες ναυτικές αποστολές βρίσκεται υπό διερεύνηση. Το βάρος δίνεται στην πρόληψη, την πληροφόρηση και τον συντονισμό με τον εφοπλιστικό κόσμο.

Η προστασία της ελληνική εμπορικής ναυτιλίας με κάθε μέσο, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Επειδή λοιπόν τα έκτακτα προβλήματα απαιτούν και έκτακτες λύσεις η χώρα μας ίσως θα έπρεπε να μελετήσει την πρόταση  να ενεργοποιηθεί μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρικτικά επί του πεδίου στην περιοχή, ένα δίχτυ προστασίας για την ελληνική ναυτιλία. 

Προφανώς και κανένας δεν προτείνει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας  σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά αναρωτιέμαι με ποιον άλλο τρόπο πέρα από την διακριτική παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή μπορούμε να προστατεύσουμε πρωτίστως τους εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς και δευτερευόντως τα οικονομικά μας συμφέροντα που πηγάζουν από την ναυτιλία. 

Ίσως θα ήταν πρόσφορο να σχεδιάσουμε μια σοβαρή επιχείρηση στην περιοχή  με την διακριτική παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες, είτε με την αρωγή και της πολεμικής αεροπορίας και των υπερσύγχρονων Rafale. Αναρωτιέται κάποιος με ποιόν άλλο τρόπο οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη,  που θα θεωρούνταν και θα ήταν παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη θα μπορούσε να προστατεύσει το έμψυχο δυναμικό του στόλου της και τα συμφέροντά της; Αν δεν έχει η Ελλάδα έννομο συμφέρον για την προστασία αυτών των πλοίων, τότε ποιος έχει; Η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται θαρραλέες και άμεσες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες  θα δείξουν σε όλους  την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας και τα συμφέροντά μας.

Tου Ανδρέα Βορύλλα , Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών 

Post Views: 1,168
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

Απόψεις 4 Mins Read

Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

Απόψεις 3 Mins Read

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

Κοινωνία 5 Mins Read
Τελευταία άρθρα

Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

Απόψεις 07/06/2026

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ, Δήμος Θανάσουλας, παρενέβη στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Αποδελτίωση», τοποθετούμενος για…

Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

07/06/2026

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Δήμος Θανάσουλας: «Το σύστημα στήνει πολιτικά φαντάσματα και βαφτίζει τη χειραγώγηση ως ”δημοσκοπήσεις”»

04/06/2026

Κώστας Κυριακού στον Flash 99,4: «Η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου»

03/06/2026
Άρθρα φίλων

Το Άμστερνταμ δείχνει τον δρόμο της «πράσινης» επιβολής…

Άρθρα φίλων 02/06/2026

Το Άμστερνταμ έκανε το επόμενο βήμα στην πράσινη επιβολή. Μέσα στον Μάιο απαγόρευσε τις δημόσιες…

Ισθμός Κορίνθου: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεσο σχέδιο προστασίας για να πάψει να είναι «μαύρο σημείο» τραγωδιών

09/05/2026

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

19/04/2026
Άρθρα με ετικέτες:
Ένοπλες Δυνάμεις Ανδρέας Βορύλλας Αντώνης Καλόγηρος Ασπασία Κουρουπάκη Βουλή Γεώργιος Ρούντας Δήμος Θανάσουλας Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Δημογραφικό Δημόσια Υγεία Διαφάνεια Δικαιοσύνη ΕΣΥ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Ευρωπαϊκή Ένωση Θ.Ο. Οικονομίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Κομνηνός Δελβερούδης Κυριάκος Μητσοτάκης Κύπρος ΝΙΚΗ Νίκος Αναδιώτης ΟΠΕΚΕΠΕ Προσωπικός Αριθμός Ρωμηοσύνη Σπυρίδων Τσιρώνης Σπύρος Τσιρώνης Τάσος Οικονομόπουλος Τέμπη Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Υγείας αγρότες ακρίβεια ενέργεια καύσιμα κυβέρνηση κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβέρνηση ΝΔ οικογένεια οικονομία παιδεία πρωτογενής τομέας
  • Οικονομία
  • Διεθνή
  • Απόψεις

Το κίβδηλο αφήγημα της οικονομικής ανάπτυξης: Ο Αντώνης Καλόγηρος αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα για Ταμείο Ανάκαμψης, χρέος και επενδύσεις

28/05/2026

Μειώσεις εμμέσων φόρων: Ο Στουρνάρας του 1998, ο Στουρνάρας του 2026 και το αφήγημα του πρώην «σοσιαλιστή» Πιερρακάκη

25/05/2026

Η ΝΙΚΗ αποκαλύπτει την κυβερνητική προπαγάνδα κατά των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων

19/05/2026

Πρωταθλήτρια ακρίβειας η Ελλάδα στο υγροποιημένο φυσικό αέριο

16/05/2026

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δεδομένη στα Δυτικά Βαλκάνια!

27/05/2026

Ανδρέας Βορύλλας: Τα «ήρεμα νερά» οδηγούν σε εθνική τρικυμία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

25/05/2026

Η «εταιρική» διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και η παγίδα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

18/05/2026

Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο επιμένει στην κατοχή και τον αναθεωρητισμό

08/05/2026

Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

07/06/2026

Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

07/06/2026

Δήμος Θανάσουλας: «Το σύστημα στήνει πολιτικά φαντάσματα και βαφτίζει τη χειραγώγηση ως ”δημοσκοπήσεις”»

04/06/2026

Κώστας Κυριακού στον Flash 99,4: «Η Αθήνα αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου»

03/06/2026
  • Κοινωνία
  • Πίστη
  • Ρωμηοσύνη

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Η Δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής χειραγώγησης

03/06/2026

Οι προτάσεις της ΝΙΚΗΣ, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί

24/05/2026

Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

21/05/2026

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

19/04/2026

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

10/04/2026

Ο Νυμφίος και ο Βασιλεύς της Δόξης: Το βαθύτερο νόημα των εικόνων της Μεγάλης Εβδομάδας

06/04/2026

626 – 2026: 1400 χρόνια Ακάθιστος Ύμνος!

23/03/2026

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

29/05/2026

Μάχη της Κρήτης: Αυτονόητα, που έχουν καταντήσει αδιανόητα

24/05/2026

11 Μαΐου, μια μέρα ιστορικής σημασίας για τη Ρωμηοσύνη και την Ευρώπη

09/05/2026

Οἱ Ρωμηοί (Rum) τοῦ Λεβάντε: Ταυτότητα καὶ συνοπτικὴ ἱστορικὴ διαδρομή

16/04/2026
Αρχείο άρθρων

Οικονομία

Κοινωνία

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Απόψεις

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Ορθοδοξία

Ρωμηοσύνη

Παιδεία

Kοινοβουλευτικός ελέγχος

Άρθρα φίλων

 

 

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}