Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
«Δούρειος Ίππος» της εθνικής μας κυριαρχίας

«Δούρειος Ίππος» της εθνικής μας κυριαρχίας

Άρθρο του Τάσου Οικονομόπουλου, βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της ΝΙΚΗΣ

Συνεχίζεται η ένοχη κυβερνητική σιωπή για το νέο επεισόδιο, που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες, στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου, με αφορμή τη συνέχιση των ερευνητικών εργασιών του ιταλικού επιστημονικού σκάφους. Να θυμίσουμε εδώ ότι το «Ievoli Relume» ερευνά για λογαριασμό της Ελλάδας τον βυθό και τις συνθήκες για μελλοντική πόντιση καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.

Πρόθεση βεβαίως της Τουρκίας είναι να μπλοκάρει το στρατηγικό αυτό έργο, το οποίο σαφώς αναβαθμίζει την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου, ενώ παράλληλα εδραιώνει εμμέσως την σχέση των ΑΟΖ των δύο χωρών.

Είχαμε δημόσια εκφράσει την έντονη ανησυχία μας για το επεισόδιο που προηγήθηκε στις 17 Ιουλίου, όταν η Ελλάδα εξέδωσε την πρώτη NAVTEX, με το ιταλικό πλοίο να ενεργεί κυρίως εντός των Eλληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων μόνον σε μια ειδική μέτρηση, ενεργούσε ελάχιστα εκτός του ορίου των 6 ν.μ., αλλά εντός της οριοθετημένης με την Αίγυπτο ελληνικής ΑΟΖ. Αποτέλεσμα των κινήσεων του ερευνητικού πλοίου, ήταν να στείλει η Τουρκία στην περιοχή πέντε πολεμικά σκάφη επιφανείας, ανάμεσά τους δύο φρεγάτες.

Μετά από νέα NAVTEX που εξέδωσε ο Υδρογραφικός Σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης, το ιταλικό πλοίο έλαβε άδεια να επανέλθει στην περιοχή, κινούμενο και πάλι εντός των δικών μας χωρικών υδάτων, όπως την προηγούμενη φορά.

Τα προηγούμενα 24ωρα στην περιοχή έσπευσε και πάλι τουρκική φρεγάτα (F-493 TCG Gelibolu), που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κάσου, καθώς και ενός τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που πετούσε πάνω από την περιοχή των ερευνών, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., αλλά και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Οι συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ξεκάθαρα την de facto αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, καθώς η Άγκυρα μέσω της «Γαλάζιας Πατρίδας» προβάλλει με σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Και ενώ η Τουρκία έχει επανειλημμένα προβεί και συνεχίζει να προβαίνει με στρατιωτικά μέσα σε όλες τις ενέργειες προς υποστήριξη του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου, η ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί απαθώς να μετατρέπεται η πατρίδα μας σε «χώρα υπό επιτήρηση», προς χάριν των «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο και φυσικά σε βάρος της άσκησης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ανήμπορη και επικίνδυνη να υποστηρίξει όχι μόνο την εν δυνάμει ΑΟΖ της, αλλά ούτε καν την μερική διευθέτηση που ορίστηκε από το Έλληνο-Αιγυπτιακό μνημόνιο..

Ο κατευνασμός ως κυρίαρχη πολιτική έναντι της Τουρκίας, όχι μόνο επιβεβαιώνει το «έλλειμμα στρατηγικής μας », αλλά αποδεικνύεται και «Δούρειος Ίππος» της εθνικής μας κυριαρχίας.

Οι καιροί ου μενετοί...

 

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100