Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Μεταναστευτικό: Με (κυβερνητικές) ασπιρίνες δεν θεραπεύεται καρκίνος!

Μεταναστευτικό: Με (κυβερνητικές) ασπιρίνες δεν θεραπεύεται καρκίνος!

Άρθρο του Τάσου Οικονομόπουλου, βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της ΝΙΚΗΣ

Βαριά σύννεφα επανεμφανίζονται στο μεταναστευτικό. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, φέτος καταγράφονται υπερδιπλάσιες παράνομες αφίξεις μεταναστών στην πατρίδα μας. Συγκεκριμένα, στο πρώτο 7μηνο 2024 εισέβαλαν διά θαλάσσης 25.000 αλλοδαποί, ενώ οι αντίστοιχες περσινές καταγραφές ήταν 12.000.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας. Πριν από 9 μήνες, από το βήμα της Βουλής, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ρωτώντας τον τότε Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη:

(α) Ποιές πιέσεις προτίθεται να ασκήσει η χώρα μας, ώστε η ΕΕ με ολοκληρωμένο σχέδιο να εξαρθρώσει τα εγκληματικά δίκτυα παράνομης διακίνησης, να αυξήσει το ποσοστό επιστροφών και να διαλευκάνει τον ύποπτο ρόλο των διαφόρων ΜΚΟ;

(β) Ποιά επιπρόσθετα μέτρα θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής υποδοχής, για την αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων μας;

Αναπάντητα παρέμειναν τα ερωτήματα. Οι δουλέμποροι ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση να κάνουν χρυσές δουλειές στα ανατολικά μας σύνορα, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή Ελλήνων, παιδιών, συζύγων και πατεράδων, που υπηρετούν άγρυπνοι στη Λιμενοφυλακή μας, στα ανοιχτά της Σύμης, αλλά και σε όλα τα θαλάσσια σύνορά μας. Στο μεταξύ, τα κυβερνητικά αμειβόμενα ΜΜΕ εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για αναποτελεσματικούς φράχτες, οι οποίοι μάλιστα χαρίζουν ελληνική επικράτεια στην Τουρκία.

Στο μεταξύ, τον περασμένο Μάιο η ΕΕ υιοθέτησε το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, γεγονός που θεωρήθηκε ως ένα πρώτο θετικό βήμα, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή ευρωπαϊκή λογική, με εξαιρετικά αμφίβολη όμως αποτελεσματικότητα. Προς το παρόν, η ΕΕ ασχολείται με τη βελτίωση των διαχειριστικών κανόνων για το άσυλο, για την εσωτερική ανακατανομή των παρανόμων μεταναστών και τον επιμερισμό της ευθύνης μεταξύ των κρατών-μελών της. Ουδεμία όμως πρόταση για την εμπεριστατωμένη μελέτη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί μάς ταπεινώνουν ξανά. Θεωρούν ότι γίνονται ο μαζικός αποδέκτης ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, οι οποίες εισέρχονται στην ΕΕ από την Ελλάδα. Πρόσφατα το Βερολίνο απείλησε να ζητήσει να τεθεί η Ελλάδα εκτός συνθήκης Σένγκεν.

Όσο συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ δεν παίρνουν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τόσο θα προκαλείται μεγαλύτερη αύξηση των ροών, και η απόφαση για το ποιος δικαιούται να διασχίζει τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμένει στα χέρια εγκληματικών δικτύων λαθροδιακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Προστασία των εθνικών μας συνόρων, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σημαίνει απαίτηση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμοστούν πλήρως όσα έχουν συμφωνηθεί με τρίτες χώρες, για να περιοριστούν οι παράτυπες αναχωρήσεις, να εξαρθρωθούν τα εγκληματικά δίκτυα παράνομης διακίνησης, να αυξηθούν οι επιστροφές, και έτσι να αποφευχθεί και η «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης ως υβριδικής απειλής εκ μέρους της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100