Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Άρθρα

Η αγέραστη Ελλάδα του 1940 και η παρανοϊκή χώρα του 2021

Η αγέραστη Ελλάδα του 1940 και η παρανοϊκή χώρα του 2021

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο Στρατής Μυριβήλης αναφέρει και ένα ωραίο επεισόδιο. Ο σπουδαίος λογοτέχνης μας είχε εξασφαλίσει άδεια από το Γενικό Επιτελείο για να ανεβεί τις παγωμένες αετοράχες της Πίνδου και να παρευρεθεί θεατής στον πανεθνικό συναγερμό του Σαράντα. Είδε πολλά και θαυμαστά.

Διαβάζω: «Ένας φαντάρος έπιασε αιχμάλωτο έναν Ιταλό λοχία, την ώρα που ο λόχος του δέχτηκε στα σκοτεινά την αιφνιδιαστική επίθεση. Ο Ιταλός ετοιμαζόταν να τον μαχαιρώσει στα μουλωχτά με την ξιφολόγχη του. Έπιασε το χέρι του, το δάγκωσε και τον αφόπλισε.

- "Πώς σου ήρθε και δεν τον σκότωσες μες στην νύχτα;", τον ρώτησα.

- "Να σας πω" μου είπε.

Εμβόλιο COVID-19: Οι λόγοι για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός

Εμβόλιο COVID-19: Οι λόγοι για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός

Οι λόγοι για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός για τη νόσο COVID-19 1

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

  1. Τά χορηγούμενα ἐμβόλια γιά τή νόσο Covid-19 παρήχθησαν μέ πολύ συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς νά ἔχουν γίνει οἱ ἀπαραίτητοι ἔλεγχοι, οἱ ὁποῖοι ἀπαιτοῦνται γιά μαζική χορήγηση σέ ἀνθρώπους, καί χωρίς να ἔχουν λάβει τήν κανονική ἀδειοδότηση. Τό σκεπτικό αὐτῶν τῶν ἐνεργειῶν ἦταν ὅτι ἡ νόσος Covid-19 εἶχε λάβει διαστάσεις «πανδημίας» καί ἔπρεπε νά περιορισθῆ τό συντομότερο δυνατόν.
  2. Mε ὁρισμένα ἐκ τῶν χορηγουμένων ἐμβολίων ἐνίεται ἰικό γενετικό ὑλικό (mRNA) τοῦ ὑπεύθυνου ἰοῦ (Sars-Cov-2) -τεχνική ἡ ὁποία ἐφαρμόσθηκε γιά πρώτη φορά σέ ἀνθρώπους.
Σκέψεις για τη μελετώμενη συνταγματική αναθεώρηση

Σκέψεις για τη μελετώμενη συνταγματική αναθεώρηση

  • ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Οἱ πρόγονοί μας, ζείδωρα ἱερά δέντρα, ἀγωνίστηκαν καί ἔχυσαν μέ χαρά τό αἷμα τους, ἀφήνοντας ὑποθῆκες ἱερές μέ τή διδασκαλία τους καί τό ὑπόδειγμά τους. Ἀπό τά παλαιά χρόνια μᾶς εἶπαν ὅτι ἀγωνίζονται "ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν". Αὐτοί πού ἀκολούθησαν, φωτισμένοι ἀπό τό φῶς τῆς θεογνωσίας, μᾶς εἶπαν ὅτι ἐθυσιάσθηκαν "γιά τοῦ Χριστοῦ τήν πίστι τήν Ἁγία καί τῆς πατρίδος τῆν ἐλευθερία". 

Ἐτσι, ὅταν ἐλευθερωθήκαμε ἀπό τόν "φρικώδη" τουρκικό ζυγό, ἐπειτα ἀπό ἄπειρους ἀγῶνες καί εὐπρόσδεκτες στόν Θεόν θυσίες τῶν ἁγνῶν Ἑλλήνων πατριωτῶν, κληρικῶν καί λαϊκῶν, συντάχθηκε τό πρῶτο Σύνταγμα καί στήθηκε στήν προμετωπίδα του Ἅγια καί Ἱερή Ἀναφορά καί Ὑποθήκη, ὥστε ἡ σύσταση καί ἡ ὀργάνωση τοῦ νεοσύστατου Ἑλληνικοῦ κράτους νά τεθῆ ὑπό τήν σκέπη καί τήν εὐλογία τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ.

Επιλέγω να είμαι πολιτικά ώριμος και όχι πολιτικά ηλίθιος

Επιλέγω να είμαι πολιτικά ώριμος και όχι πολιτικά ηλίθιος

Ερωτήματα και σύντομο σχόλιο για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές:

Ερώτηση 1: Βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και ο Λαός της στην χειρότερη οικονομική κρίση που βίωσε ποτέ και ένα βήμα πριν την καταστροφή;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ

Ερώτηση 2: Την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και ο Λαός της, την προκάλεσαν εξωγήινοι;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

Ερώτηση 3: Αν συμφωνείτε με τις απαντήσεις στις πιο πάνω ερωτήσεις, είναι λογικό να επαναλάβετε αυτό που κάνετε για δεκαετίες τώρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές; Να συνεχίσετε δηλαδή να διατηρείτε στην εξουσία αυτούς που μας κατέστρεψαν;

Επιστολή Αποσταλείσα (19-6-2018) στον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης

Επιστολή Αποσταλείσα (19-6-2018) στον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης

Ἀξιότιμε κ. Ὑπουργέ,

Τό γεγονός ὅτι διαφοροποιεῖσθε ἀπό ὁρισμένες ἄκρως ἀπαράδεκτες ἐνέργειες τοῦ πλειοψηφίσαντος κόμματος, δέν σᾶς ἀπαλλάσσει ἀπό την τεράστια εὐθύνη τῆς συνεχιζόμενης ὑποστήριξής σας –και συγκυβέρνησης- πρός τό κόμμα αὐτό. Διότι τό κόμμα αὐτό μέ τους ἀντισυνταγματικούς -καί ὑβριστικούς πρός τόν Θεόν καί πρός την ἀνθρώπινη φύση- νόμους τούς ὁποίους ἐνομοθέτησε, ἀλλά καί μέ την τελευταία ἀπόφασή του ἐκχώρησης τοῦ ἱεροῦ Ὀνόματος τῆς Μακεδονίας, ἐκθεμελιώνει ὅ,τι ἱερό καί ὅσιο ἀπό τήν Παράδοση και τήν Ἱστορία αὐτοῦ τοῦ μαρτυρικοῦ Ἔθνους!

Βόρειος Ήπειρος, ποτισμένη με Μαρτύρων και Ηρώων αίμα

Βόρειος Ήπειρος, ποτισμένη με Μαρτύρων και Ηρώων αίμα

Με ιδιαίτερη ανησυχία η ΝΙΚΗ παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη αδελφού μας Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, πριν τρία χρόνια στο χωριό του τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου. Η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα εκείνη την ημέρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για σύλληψή του, στη συνέχεια διέρρευσε ότι ο Κωνσταντίνος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η έννοια του απεχθούς χρέους

Η έννοια του απεχθούς χρέους

Πότε ένα «χρέος» θεωρείται απεχθές;

  1. Όταν αυτοί που το πήραν το έκαναν εν αγνοία του λαού τους.
  2. Όταν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ΌΧΙ για έργα εντός της χώρας και για όφελος του λαού, αλλά μοιράσθηκαν μεταξύ των πονηρών.
  3. Όταν αυτός που τα έδωσε γνώριζε τι γινόταν αλλά σφύριζε αδιάφορα και πονηρά περιμένοντας την σειρά του για να ληστέψει την εν λόγω χώρα.
Εθνική Αυτοκτονία: Η «μαύρη βίβλος» των κυβερνήσεων των μνημονίων κατά της Ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας

Εθνική Αυτοκτονία: Η «μαύρη βίβλος» των κυβερνήσεων των μνημονίων κατά της Ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας

Οι Κυβερνήσεις και (Συγ)κυβερνήσεις των χρόνων των μνημονίων, παραβιάζοντας κατάφωρα και κατ΄ εξακολούθηση ρητές επιταγές του Συντάγματος, με βάση τις οποίες: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους» (άρθρο 4, παρ. 5), «Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» (άρθρο 21, παρ. 2), «Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους» (άρθρο 21, παρ. 5), κατάργησαν σειρά μέτρων, που είχαν θεσπισθεί κατά καιρούς, ως δημογραφικά κίνητρα και εφάρμοσαν μία άκρως αντι-δημογραφική, αντι-πολυτεκνική και αντι-οικογενειακή πολιτική, που οδηγεί σε μαρασμό και διάλυση της Ελληνικής οικογένειας.

Από την Γκρέτα της «κλιματικής αλλαγής» στην Αμάλ την «προσφυγοπούλα» από τη Συρία

Από την Γκρέτα της «κλιματικής αλλαγής» στην Αμάλ την «προσφυγοπούλα» από τη Συρία

Τώρα που σταμάτησαν οι δράσεις και αντιδράσεις για την περιοδεία της Αμάλ, της κούκλας 3,5 μέτρων που παρίστανε προσφυγοπούλα από τη Συρία, μου ήρθε αυθόρμητα στη σκέψη μια σύγκριση. Μου φάνηκαν βίοι παράλληλοι της Γκρέτα της «κλιματικής αλλαγής» και της Αμάλ της «προσφυγοπούλας» από τη Συρία. Και οι δύο νέες κοπέλες. Και οι δύο κινούνται από χώρα σε χώρα για να περάσουν στους λαούς κάποια μηνύματα. Και οι δύο θέλουν με την παρουσία τους να χτυπήσουν το συναίσθημα των απλών ανθρώπων, αλλά και των αρχόντων, αφού η μία είναι ένα άρρωστο κορίτσι, ενώ η δεύτερη ένα μικρό προσφυγόπουλο που ψάχνει για τη μητέρα του.

Τι είναι η πατρίδα;

Τι είναι η πατρίδα;

Πατρίδα είναι το σπίτι μου, οι γονείς, τα αδέλφια μου, οι φίλοι μου, η γειτονιά που μεγάλωσα, το σχολείο που έμαθα γράμματα, το χωριό μου, η πόλις μου. Πατρίδα είναι ο κάμπος που με έθρεψε, το βουνό που πήγαινα εκδρομές, οι παραλίες που κολύμπησα, η εκκλησία που βαπτίστηκα και παντρεύτηκα, η γλώσσα που μιλάω, τα φαγητά που μαγειρεύει η μάννα μου, το νοσοκομείο που με γιάτρεψε όταν αρρώστησα. Πατρίδα είναι οι παππούδες μου που πολέμησαν τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους, όλους αυτούς που θέλησαν να μας κατακτήσουν και να μας στερήσουν την ελευθερία μας…

 Αν προσέχαμε τα παιδιά, όπως τα σκυλιά, θα ήμασταν πολύ καλύτερα

Αν προσέχαμε τα παιδιά, όπως τα σκυλιά, θα ήμασταν πολύ καλύτερα

Η σκηνή στο Κιλκίς, έξω από τράπεζα, σφίγγοντας υπομονετικά τα δόντια, τους «τραπεζίτες» μου, και περιμένοντας την σειρά μου. Δίπλα μου δύο «λαδικά», ηλικιωμένες, πάνω από τα 70, παντελονοφορούσες, με ξεχειλισμένα και κρεμασμένα  τα «στεατοπυγικά» τους, κρατώντας στο χέρι τους ένα λουρί που καταλήγει σε σκυλί. Άθελα ακούω. «Τι είναι το δικό σου, αγοράκι ή κοριτσάκι; Τι όμορφο! τι χαριτωμένο! Πώς το βάφτισες;». (Δεν θυμάμαι τα …βαφτιστικά τους).

 Σχολεία ελληνικά ή «δομές φιλοξενίας» του ΟΗΕ;

Σχολεία ελληνικά ή «δομές φιλοξενίας» του ΟΗΕ;

«Όλα γίνονται στην Ελλάδα σαν να μας κινεί ένα θανάσιμο μίσος για τη λαλιά μας. Το κακό είναι τόσο μεγάλο που μόνο σαν φαινόμενο ομαδικής ψυχοπάθειας θα μπορούσε να το εξηγήσει κανείς… Στα χρόνια μας, πρέπει να μην το ξεχνάμε, το ζήτημα δεν είναι πια αν θα γράφουμε καθαρεύουσα ή δημοτική. Το τραγικό ζήτημα είναι αν θα γράφουμε ή όχι ελληνικά ή ένα οποιοδήποτε ελληνόμορφο εσπεράντο. Δυστυχώς όλα γίνονται σαν να προτιμούμε το εσπεράντο∙ σαν να θέλουμε να ξεκάνουμε με όλα τα μέσα τη γλώσσα μας». Αυτά ειπώθηκαν πριν από 60 χρόνια από τον τροπαιούχο νομπελίστα μας ποιητή Γεώργιο Σεφέρη, σε μια εποχή που μακαρίζεται σε σχέση με την δική μας.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12, Θεσσαλονίκη 546 22

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890