Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Δ. Νατσιός: «Πειθαρχώ στην Ιστορία και όχι στις ανοησίες των καρεκλοκένταυρων»

18/06/2026

Δ. Θανάσουλας: Ο κ. Μαρινάκης ή δεν ξέρει τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ή έχει παράξενη άποψη για το τι σημαίνει Πατριωτισμός

18/06/2026

Δ. Νατσιός: Οι ακρίτες του Καστελλόριζου ζητούν επιτέλους πράξεις, πριν εφαρμοστεί στο πεδίο η «Γαλάζια πατρίδα».

18/06/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Δ. Νατσιός: «Πειθαρχώ στην Ιστορία και όχι στις ανοησίες των καρεκλοκένταυρων»

    18/06/2026

    Δ. Θανάσουλας: Ο κ. Μαρινάκης ή δεν ξέρει τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ή έχει παράξενη άποψη για το τι σημαίνει Πατριωτισμός

    18/06/2026

    Δ. Νατσιός: Οι ακρίτες του Καστελλόριζου ζητούν επιτέλους πράξεις, πριν εφαρμοστεί στο πεδίο η «Γαλάζια πατρίδα».

    18/06/2026

    Δ. Νατσιός για Κοβέσι: Οι μεθοδεύσεις Φλωρίδη μας σέρνουν πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    18/06/2026

    Απόφαση Αρείου Πάγου για τόκους δανείων του ν. Κατσέλη: Η Δικαιοσύνη διορθώνει – Η Κυβέρνηση ξηλώνει, αλλά ούτε Υπερ-Δικαστές υπάρχουν, ούτε Εφετείο Στουρνάρα

    18/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

    18/06/2026

    Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

    18/06/2026

    Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

    18/06/2026

    Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

    18/06/2026

    Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

    17/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Η κυβέρνηση απέναντι στους τυφλούς που πληρώνουν την ακρίβεια και τις κρατικές ελλείψεις»

    18/06/2026

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Μια νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τα ΤΕΠ του Ναυπλίου»

    18/06/2026

    Ανδρέας Βορύλλας: «Η Ελλάδα να αφήσει τα φοβικά σύνδρομα και να χτίσει σχέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις»

    18/06/2026

    Σπύρος Τσιρώνης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως αδύναμος εταίρος απέναντι στην Κίνα»

    18/06/2026

    Ρούντας: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξευτελίζουν το Σύνταγμα για αγέννητο παιδί, οικογένεια και πρώτη κατοικία»

    18/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Home » 29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως
Ρωμηοσύνη

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

6 Mins Read29/05/2026
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Στις 29 Μαΐου 1453 η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών.

Η Ρωμανία (το «Βυζάντιο»), στο μεγαλύτερο μέρος της, είχε κυριευθεί πολύ νωρίτερα. Ουσιαστικά είχαν απομείνει μόνο η Κωνσταντινούπολη και ο Μυστράς.

Όμως ο λαός του Θεού – οι «Βυζαντινοί», όπως μας έμαθαν οι δυτικοί να τους λέμε εμείς, οι «Ρωμαίοι», όπως αυτοαποκαλούνταν οι ίδιοι, και στη συνέχεια «Ρωμηοί» – έκλαψαν και θρήνησαν την Κωνσταντινούπολη. Και, βυθισμένοι σε σκοτάδι αιώνων δουλείας, ήλπισαν πως «πάλι με χρόνια, με καιρούς» θα λευτερωθούν. Πως «η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Είναι γνωστή η απάντηση του Κολοκοτρώνη στον Γκέιβεν Χάμιλτον, που του πρότεινε συμβιβασμό με τους Τούρκους. Η απάντηση αυτή φανερώνει πόσο Ρωμηοί («Βυζαντινοί») ένιωθαν οι πρόγονοί μας, τέσσερις αιώνες μετά την Άλωση. Ο Κολοκοτρώνης διηγείται:

«Μιαν φοράν, όπου επήραμεν το Ναύπλιον, ήρθε ο Άμιλτον να με ιδή και μου είπεν ότι πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμόν και η Αγγλία να μεσολαβήσει.

Εγώ του αποκρίθηκα ότι αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος! Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάμαμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί, και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήτον πάντοτε ανυπότακτα.

Με είπε: – Ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια; – Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφτες, τα φρούρια, η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά». [Θ. Κολοκοτρώνη, Απομνημονεύματα (Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής φυλής 1770-1836), 1846, σελ. 190 (230 του pdf)].

Όταν λέει «ο βασιλεύς μας εσκοτώθη» εννοεί τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στην τελευταία μάχη κατά την Άλωση. Όπως όταν σε τροπάρια της Εκκλησίας ακουγόταν η λέξη «βασιλείς», οι υπόδουλοι πρόγονοί μας σκέφτονταν τους αυτοκράτορές μας και δυνάμωνε η ψυχή τους. Το ίδιο και όταν ακουγόταν η λέξη «Πόλις» (π.χ. στο διάσημο τροπάριο του Ακάθιστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω»).

Η Ρωμανία ήταν η αυτοκρατορία μας. Μια αυτοκρατορία πολυεθνική, χωρίς κατακτητές και κατακτημένους, που ένωνε πάρα πολλούς λαούς, μα ωστόσο στο τιμόνι της βρέθηκε ο Ελληνισμός. Και τώρα μας ενώνει, τόσο με τα άλλα βαλκανικά έθνη (τουλάχιστον όσα διατηρούν την Ορθοδοξία στον πολιτισμό τους), όσο και με εκατομμύρια ορθόδοξους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή (στο Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη…), που αυτοαποκαλούνται ακόμη και σήμερα «Ρουμ Ορτοντόξ», δηλαδή «Ορθόδοξοι Ρωμηοί».

Σερβία και Αλβανία έχουν στη σημαία τους τον δικέφαλο αετό. Η Ρουμανία έχει το όνομά της από τη Ρωμανία, το όνομα της αυτοκρατορίας μας. Η κοινή αυτή ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά μας έχει σημασία, αν θέλουμε να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε και προς τα πού πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας για ένα καλύτερο αύριο. Όχι μόνο για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, αλλά και για να βοηθήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο των Ρωμηών αδελφών μας.

Από την Άλωση ας στραφούμε στο 1821 και κατόπιν στις Κρητικές Επαναστάσεις και κατόπιν στον Μακεδονικό Αγώνα και στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), που απελευθέρωσαν Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη… Αλλά όλους αυτούς τους αιώνες η χώρα μας δεν έχει σηκώσει κεφάλι σχεδόν ούτε στιγμή: διαρκής δουλεία, μόνο που εναλλάσσονται οι αφέντες, διαρκής μελαγχολία, διαρκείς φαγωμάρες, διαρκές οικονομικό χρέος, διαρκείς ήττες, μια διαρκής Άλωση.

Μάθαμε πλέον ότι αυτή είναι μια «αναπόφευκτη κατάσταση». Αποδεχτήκαμε μέσα μας ότι δεν αλλάζει τίποτα. Ότι πάντα θα μας εξουσιάζουν κάποιοι άλλοι, ενώ στην πολιτική ηγεσία της χώρας που λέγεται «Ελλάδα» θα εναλλάσσονται ψεύτες, καιροσκόποι και αχυράνθρωποι των ξένων. Και ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, μέχρι που φτάσαμε να μη μπορούν οικογένειες ν’ αγοράσουν βρεφικό γάλα, να συλλαμβάνει η Αστυνομία εκατοντάδες ανήλικους κακοποιούς κάθε χρόνο, να περιμένουμε πότε θα σβήσουμε ως έθνος λόγω της υπογεννητικότητας, να φεύγει το άνθος της ελληνικής νεολαίας σε ξένες χώρες για να μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει!

Μάθαμε ν’ αποδεχόμαστε αυτή τη διαρκή Άλωση και όποιος δεν την αποδέχεται πλέον χαρακτηρίζεται «εκτός τόπου και χρόνου», ρομαντικός και ανόητος, και μάλιστα κατηγορείται ότι, αν τυχόν εμπλακεί στην πολιτική, μπορεί «να σύρει τη χώρα σε προβλήματα», λες και τώρα δεν έχει αμέτρητα προβλήματα, ανεπίλυτα, που διαρκώς επιδεινώνονται!

ΑΛΛΑ μέσα σ’ αυτή τη μελαγχολία, μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό τούνελ, ορισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν ν’ ανάψουν ένα κερί. Το κερί αυτό λέγεται ΝΙΚΗ και πήρε μορφή πολιτικού κόμματος, για ν’ αλλάξει επιτέλους προς το καλύτερο κάτι σ’ αυτόν τον τόπο.

Το 2023, ο ελληνικός λαός έφερε κάποιους από τους υποψηφίους μας στη Βουλή και το 2024 έναν Ευρωβουλευτή. Το κατεστημένο είχε σκυλιάσει και είχε συκοφαντήσει και κατηγορήσει την προσπάθειά μας όσο δεν είχε ξαναγίνει στην πολιτική ζωή, τουλάχιστον της δικής μας γενιάς. Και τώρα επίσης σκυλιάζει. Οι βουλευτές αυτοί αγωνίζονται καθημερινά στη Βουλή (αλλά & την Ευρωβουλή), με παρεμβάσεις, ομιλίες, ερωτήσεις, ακόμη και κάνοντας προτάσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της πατρίδας μας. Οι παρεμβάσεις αυτές και οι προτάσεις – όλες τους οι πράξεις – δεν ακούγονται καθόλου από τα συστημικά ΜΜΕ. Γιατί το σύστημα δεν θα παραδώσει τα όπλα. Πρέπει να του πάρουμε τα όπλα, για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τη ζωή μας, τα όνειρά μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια πίστευα πως, από πολιτική άποψη, δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο μας. Τώρα ναι, πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα. Γι’ αυτό και συντάσσομαι στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ και καλώ όλους όσοι διαβάζουν αυτά τα λόγια να ψάξουν και να μάθουν τι κάνει η ΝΙΚΗ στη Βουλή και τι προτείνει για την κοινωνία και τη χώρα. Και κατόπιν ας ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά, κατά συνείδηση.

Θα βρουν τις απαντήσεις εύκολα στο Διαδίκτυο: στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ (https://nikh.gr/) και στο διαδικτυακό κανάλι της, όπου δημοσιεύονται άφθονα μικρά βίντεο από τη Βουλή, με τις προσπάθειες των βουλευτών μας (των βουλευτών σας – αφού εσείς τους ψηφίσατε) να παλέψουν με τα θηρία: https://www.youtube.com/c/NIKH-Greece.

Ας τολμήσουμε. Αν υπάρχει ελπίδα, η ελπίδα, μετά τον Θεό, είμαστε εμείς, ο λαός – απλώς είναι ανάγκη να τολμήσουμε, να αποτινάξουμε από πάνω μας τη σκόνη του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που όλοι οι έντιμοι άνθρωποι το έχουν μισήσει, και ν’ αναζητήσουμε κάτι καθαρό, που προέρχεται από τον ίδιο το λαό μας, από τα σπίτια μας, τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» έγραφε κατά την Επανάσταση του ’21 ο ποιητής μας Ανδρέας Κάλβος. «Πώς το ’φεραν η μοίρα και τα χρόνια, να μην ακούσεις έναν ποιητή;» έγραφε στην εποχή μας ο Μάνος Ελευθερίου και τραγουδούσε ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.

Ας ακούσουμε επιτέλους έναν ποιητή. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας λίγη αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αλλιώς είναι σίγουρο πως δεν θα ξημερώσει η χαραυγή που περιμένουμε, η Χαραυγή της Νίκης.

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
Υπεύθυνος της Θεματικής Ομάδας Ρωμηοσύνης της ΝΙΚΗΣ

 

Post Views: 635
Άλωση της Πόλης Βυζάντιο Ελληνισμός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Θεόδωρος Ρηγινιώτης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Ρωμηοσύνη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα 4 Mins Read

ΝΙΚΗ Φλώρινας: Οκτώ χρόνια από την εθνική πληγή των Πρεσπών – Ο αγώνας για την ακύρωσή της Συμφωνίας συνεχίζεται

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2 Mins Read

Η ΝΙΚΗ τίμησε τη μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των υπερασπιστών της Βασιλεύουσας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2 Mins Read
Τελευταία άρθρα

Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

Απόψεις 18/06/2026

Κριτική για τις αυξήσεις στους μισθούς των μητροπολιτών άσκησε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας,…

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

18/06/2026

Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

18/06/2026

Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

18/06/2026

Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

17/06/2026
Άρθρα φίλων

Το Άμστερνταμ δείχνει τον δρόμο της «πράσινης» επιβολής…

Άρθρα φίλων 02/06/2026

Το Άμστερνταμ έκανε το επόμενο βήμα στην πράσινη επιβολή. Μέσα στον Μάιο απαγόρευσε τις δημόσιες…

Ισθμός Κορίνθου: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεσο σχέδιο προστασίας για να πάψει να είναι «μαύρο σημείο» τραγωδιών

09/05/2026

Εμείς οι ίδιοι συντηρούμε το Σύστημα που μας «καταπίνει»

19/04/2026
Άρθρα με ετικέτες:
Ένοπλες Δυνάμεις Ανδρέας Βορύλλας Αντώνης Καλόγηρος Ασπασία Κουρουπάκη Βουλή Γεώργιος Ρούντας Δήμος Θανάσουλας Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Δημογραφικό Δημόσια Υγεία Διαφάνεια Δικαιοσύνη ΕΣΥ Ελλάδα Ευρωπαϊκή Ένωση Θ.Ο. Οικονομίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος Κομνηνός Δελβερούδης Κυριάκος Μητσοτάκης Κύπρος ΝΙΚΗ Νίκος Αναδιώτης ΟΠΕΚΕΠΕ Προσωπικός Αριθμός Ρωμηοσύνη Σπυρίδων Τσιρώνης Σπύρος Τσιρώνης Τάσος Οικονομόπουλος Τέμπη Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Υγείας αγρότες ακρίβεια ενέργεια καύσιμα κυβέρνηση κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβέρνηση ΝΔ οικογένεια οικονομία παιδεία πρωτογενής τομέας
  • Οικονομία
  • Διεθνή
  • Απόψεις

Ιδιωτικό χρέος, Υπερταμείο και ΑΑΔΕ – Οι πραγματικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου

11/06/2026

Το κίβδηλο αφήγημα της οικονομικής ανάπτυξης: Ο Αντώνης Καλόγηρος αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα για Ταμείο Ανάκαμψης, χρέος και επενδύσεις

28/05/2026

Μειώσεις εμμέσων φόρων: Ο Στουρνάρας του 1998, ο Στουρνάρας του 2026 και το αφήγημα του πρώην «σοσιαλιστή» Πιερρακάκη

25/05/2026

Η ΝΙΚΗ αποκαλύπτει την κυβερνητική προπαγάνδα κατά των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων

19/05/2026

Ανατολική Μεσόγειος: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και ο κίνδυνος του εφησυχασμού

18/06/2026

ΠΙΣΟΔΕΡΙ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΘΥΜΑΣΑΙ Ή ΚΟΙΜΑΣΑΙ;

17/06/2026

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι δεδομένη στα Δυτικά Βαλκάνια!

27/05/2026

Ανδρέας Βορύλλας: Τα «ήρεμα νερά» οδηγούν σε εθνική τρικυμία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

25/05/2026

Βορύλλας: «Πρόκληση οι αυξήσεις στους αρχιερείς, ενώ παπάδες, οικογένειες και δανειολήπτες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

18/06/2026

Αντώνης Καλόγηρος: «Τα κόκκινα δάνεια έγιναν μηχανισμός μεταφοράς περιουσίας με κρατική εγγύηση»

18/06/2026

Ιωάννα Στεργίου: «Πόσο τελικά τους ενοχλεί ο Μέγας Αλέξανδρος;»

18/06/2026

Ελληνική Λύση και Βελόπουλος: Η πολιτική εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά πολυκατοικία

17/06/2026
  • Κοινωνία
  • Πίστη
  • Ρωμηοσύνη

Θράκη: Ανάπτυξη ή αθόρυβος εποικισμός από την Τουρκία; Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις!

15/06/2026

Οι Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ

11/06/2026

​Ο ήπιος αυταρχισμός και η καταστροφή της εμπιστοσύνης

06/06/2026

Η Δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής χειραγώγησης

03/06/2026

Αν νομοθετούσαμε με βάση το Ευαγγέλιο

19/04/2026

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση της θυσίας του Κυρίου και η σιωπηλή δύναμη της πίστης

10/04/2026

Ο Νυμφίος και ο Βασιλεύς της Δόξης: Το βαθύτερο νόημα των εικόνων της Μεγάλης Εβδομάδας

06/04/2026

626 – 2026: 1400 χρόνια Ακάθιστος Ύμνος!

23/03/2026

Η ΝΙΚΗ για την αυξανόμενη βία παιδιών και εφήβων

15/06/2026

29 Μαΐου: Μέσα στη διαρκή Άλωση, εμφανίζεται ένα φως

29/05/2026

Μάχη της Κρήτης: Αυτονόητα, που έχουν καταντήσει αδιανόητα

24/05/2026

11 Μαΐου, μια μέρα ιστορικής σημασίας για τη Ρωμηοσύνη και την Ευρώπη

09/05/2026
Αρχείο άρθρων

Οικονομία

Κοινωνία

Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Απόψεις

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Ορθοδοξία

Ρωμηοσύνη

Παιδεία

Kοινοβουλευτικός ελέγχος

Άρθρα φίλων

 

 

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}