Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Τσελέντης Γεράσιμος (Άκης)

Τσελέντης Γεράσιμος (Άκης)Τσελέντης Γεράσιμος (Άκης)
Καθηγητής Σεισμολογίας Παν/μιου Αθηνών, Δ/ντης Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δ/ντης Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι
 

1- Σωστή πολιτική προστασία με έμφαση την σεισμική θωράκιση των σχολείων μας, των δημόσιων κτηρίων, των Νοσοκομείων και των ιερών ναών. Για τους τελευταίους δεν έχει ληφθεί ΠΟΤΕ καμμία μέριμνα.
2- Αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων με νέες τεχνολογίες μηδενικού περιβαντολογικού αποτυπώματος και περιορισμός των πανάκριβων εισαγόμενων ανεμογεννητριών που καταστρέφουν τις βουνοκορφές μας και που δεν είναι τόσο φιλικές προς το περιβάλλον όπως μα τις παρουσιάζουν τα διάφορα συμφέροντα.
3- Ενίσχυση της έρευνας στη πολεμική βιομηχανία για την δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων και την αναβάθμιση των παλιών, για να μην εξαρτόμαστε από εμπόρους όπλων ακόμα και από μία βίδα…
4- Ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας στα ανώτατα ιδρύματα και δημιουργία spin off εταιριών για την αναζωογόνηση της διαλυμένη Ελληνικής βιομηχανίας.

- Άκης Τσελέντης

Λίγα Λόγια

Ο Άκης Τσελέντης γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Κεφαλονιά. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στη Γεωφυσική στο Leeds University (Αγγλία), MSc στα Ηλεκτρονικά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, MPhil στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Φυσική του Εσωτερικού της Γης, Διδακτορικό (PhD) στη Σεισμολογία στο Imperial College του Λονδίνου και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Τεχνική Σεισμολογία στο Ινστιτούτο Σεισμών του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Είναι επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, και επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Μεταξύ του 1986 και 1989 ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ασία.

Στο ενεργητικό του έχει 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Συνέδρια, 5 βιβλία και 5 διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Από το 1990 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου διετέλεσε επί μακρόν καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, το οποίο δημιούργησε από το μηδέν και το ανέδειξε σε ένα από τα καλύτερα Σεισμολογικά Κέντρα της Ευρώπης, φέρνοντας ερευνητικά προγράμματα από το εξωτερικό της τάξης των 18 εκ. ευρώ. Το 2016 εξελέγη Καθηγητής Σεισμολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Συνολικά έχει φέρει και διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους άνω των 250 εκ. ευρώ.

Πρόσφατη Δραστηριότητα

https://akistselentis.gr/dhlwseis-sta-mme

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890