Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Περιοδεία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ στον Έβρο

Περιοδεία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ στον Έβρο

Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε το διήμερο 22-23 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός συνοδευόμενος από τον αντιστράτηγο ε. α. και υποψήφιο ευρωβουλευτή Ιωάννη Ιντζέ .

 Αρχικά  συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνό με τον οποίο συζήτησε για το φλέγον  θέμα του  δημογραφικού στον Βόρειο Έβρο, το οποίο προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις καθημερινά, με αποτέλεσμα τα χωριά να ερημώνουν και η οσμή της παρακμής να είναι εμφανής πλέον και στις πόλεις, γεγονός που απαιτεί να ληφθούν άμεσες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Ακολούθησε επίσκεψη στη σχολή νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, η οποία, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης, θα κλείσει και θα μεταφερθεί τον επόμενο χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, ενέργεια που θα επιφέρει πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στην περιοχή του Διδυμοτείχου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Κέντρο Υποδοχής- Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου. Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των παράνομων μεταναστών που ταυτοποιούνται στην περιοχή, αιτείται παροχής ασύλου, προκειμένου να λάβει όλες τις ευεργετικές μέριμνες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποφύγει έτσι τις τυχόν διαδικασίες απέλασης και επιστροφής στη χώρα προέλευσης. Επόμενος σταθμός, το επιτηρητικό φυλάκιο 1, στις Καστανιές, εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα του 2020, με την μαζική εισβολή, κατόπιν σχεδίου της Τουρκίας χιλιάδων λαθρομεταναστών. Αυτό που διαπιστώθηκε από τον Διοικητή και τα στελέχη της 3ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ήταν ο επαγγελματισμός, το υψηλό φρόνημα και η αποφασιστικότητά τους να υπερασπίσουν τα σύνορα της πατρίδας.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βατάτζη, στο Διδυμότειχο, μετά το τέλος της οποίας  συναντήθηκε με φίλους του Κινήματος, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Ιωάννης Ιντζές, Νικόλαος Μαγγίνας,  Άκης Τσελέντης.

Την επόμενη μέρα, ο Δημήτρης Νατσιός και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ, παρέστησαν στον εορτασμό των Αγίων Θεοδώρων, πολιούχων της πόλεως της Ορεστιάδας, ενώ αμέσως μετά  κατευθύνθηκαν στο Σουφλί, όπου συναντήθηκαν με τον  Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Ακολούθησε  επίσκεψη σε δύο από τα μουσεία μεταξιού, όπου τους έγινε ενημέρωση  για όλη την τέχνη της σηροτροφίας και της παραγωγής μεταξιού.

Ο πρόεδρος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές  κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο χωριό Τυχερό όπου συναντήθηκαν με φίλους της ΝΙΚΗΣ με τους οποίους συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις, ενώ  τελευταίος σταθμός της επίσκεψής τους  ήταν η συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ΑΜΕΑ του νομού Έβρου από το οποίο άντλησαν πληροφορίες  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η ΝΙΚΗ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της, μέσα και έξω από τη Βουλή, για τον καθορισμό μιας εθνικής στρατηγικής, για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Έβρου και γενικότερα της Θράκης. Ο Έβρος χρειάζεται την υποστήριξη μας, καθόσον αποτελεί το μέτωπο του ελληνισμού προς την Τουρκία. 

Στην λιτανεία της εικόνας των Αγίων Θεοδώρων (Ν. Ορεστιάδα, 23/3/24)

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890