Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Κύπρος

Κύπρος

«Η Κύπρος ΔΕΝ είναι μακράν! Η μαρτυρική Κύπρος έχει κυρίαρχη, αιώνια και ανεξίτηλη την Ελληνικότητά της».

Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πολλαπλό.

  • Στρατιωτική εισβολή, διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, παράνομη κατοχή και δημιουργία ψευδοκράτους, παράνομη πληθυσμιακή αλλοίωση με συστηματικό εποικισμό από την Τουρκία, παράνομη διεκδίκηση της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Το αδιέξοδο της Κύπρου οφείλεται στην αδυναμία προβολής και επιβολής του δικαίου.

  • Την τιμωρία των εγκληματιών πολέμου, την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την επαναφορά της πληθυσμιακής αναλογίας Ελλήνων και Τούρκων στα προ εισβολής ιστορικά επίπεδα.

Απαιτείται συστηματική επικοινωνία των δικαίων μας και της ιστορικής αλήθειας προς ξένα διπλωματικά και κυβερνητικά στελέχη όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη.

Απαιτείται πλήρης στρατιωτική ενδυνάμωση και αμέριστη πολιτική, διπλωματική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική συμμαχία με την Κύπρο.

Εφαρμογή νέας μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής, που αρμόζει στην ιστορική αλήθεια των αγώνων του κυπριακού λαού και στο εθνικό συμφέρον:

  • Η πορεία προς μία λειτουργική Ένωση της ελεύθερης Κύπρου με την Ελλάδα, ένωση που θα έκλεινε όλες τις αμφισβητήσεις ΑΟΖ και θα αναβάθμιζε κατακόρυφα την επιρροή του ενιαίου Ελληνικού έθνους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαιτείται αξίωση αποφασιστικών κυρώσεων στην Τουρκία στα πλαίσια της Ε.Ε. (καταγγελία τελωνειακής σύνδεσης) και του ΟΗΕ (επικήρυξη εγκληματιών πολέμου)

 

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890