Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Υπέρ του Κούρδου Ζεϊντάν και κάθε εκλεγμένου δήμαρχου

Υπέρ του Κούρδου Ζεϊντάν και κάθε εκλεγμένου δήμαρχου

Όσο κι αν προσπαθεί το ελλαδικό σύστημα εξουσίας, το ποιόν της τούρκικης δημοκρατίας δεν κρύβεται. Οι διώξεις που υφίστανται οι Κούρδοι στις πατρογονικές εστίες τους ήρθαν πάλι στο προσκήνιο με τις δημοτικές εκλογές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Αμπντουλλάχ Ζεϊντάν, θριαμβευτή στον δήμο Βαν με την υποστήριξη του Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) με 55%, που η εκλογική επιτροπή ανακάλυψε μετεκλογικά κάποια ποινική του καταδίκη, λόγω της οποίας «απαγορευόταν να είναι υποψήφιος». Ο Ζεϊντάν είχε κάνει τρία χρόνια φυλακή για μια δήλωση (!) σχετικά με το ΡΚΚ, κατόπιν ανέκτησε τα πολιτικά του δικαιώματα κι εγκρίθηκε ως υποψήφιος, τώρα όμως καθαιρέθηκε και δήμαρχος ανέλαβε ο υποψήφιος του Ερντογάν με τις μισές ψήφους. Μια παραλλαγμένη υπόθεση Μπελέρη!
Η ΝΙΚΗ καταδικάζει τις ρατσιστικές πολιτικές της Τουρκίας που από το 2019 διορίζει κρατικούς Επιτρόπους στη θέση δεκάδων Κούρδων εκλεγμένων δημάρχων που τους στέλνει στη φυλακή. Καλούμε δε και κάθε δημοκρατική δύναμη της πατρίδας μας να υψώσει τη φωνή της, πριν επαναληφθεί σε μαζική κλίμακα ο ίδιος διωγμός των αιρετών.   
Αυτή είναι η γείτων χώρα με την οποία υπογράψαμε προσύμφωνο φιλίας, αυτή μας εγκαλεί για μειονοτικά δικαιώματα στη Θράκη!

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890