Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Ανακούφιση για τους Θεσσαλονικείς η απόφαση του ΣτΕ για "πάγωμα" των εργασιών του fly over

Ανακούφιση για τους Θεσσαλονικείς η απόφαση του ΣτΕ για "πάγωμα" των εργασιών του fly over

Με απόφαση του ΣτΕ μπαίνει φρένο στην κατασκευή του fly over, ζήτημα για το οποίο η ΝΙΚΗ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στις 9 Φεβρουαρίου ζητώντας άμεσα την διακοπή των εργασιών.

Πρόκειται για ένα πανάκριβο έργο μιας υπερυψωμένης λεωφόρου το οποίο ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες στην Θεσσαλονίκη προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Το εν λόγω δημόσιο έργο αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και "επιβλήθηκε" στην πόλη χωρίς την απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη. Στο ΣτΕ προσέφυγαν: ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης προειδοποιώντας για την πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης του οικοσυστήματος στο δάσος του Σέιχ Σου εξαιτίας των εργασιών γεώτρησης που έχει ξεκινήσει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Για άγνωστους λόγους είχε αγνοηθεί η φιλική προς το περιβάλλον και πολύ πιο οικονομική πρόταση την οποία είχε καταθέσει από το 2012 η Εγνατία οδός για κατασκευή δίδυμης σήραγγας στο Σέιχ Σου, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και για την οποία έγινε αναφορά στην επίκαιρη ερώτηση της ΝΙΚΗΣ από τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαδόπουλο.

Ακόμα μια φορά φαίνεται πως η κυβέρνηση αγνόησε το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και σύρθηκε πίσω από οικονομικά συμφέροντα που αδιαφορούν για τις σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ζωή των ανθρώπων.

Η ΝΙΚΗ δηλώνει την αντίθεσή της στην συνέχιση των εργασιών του fly over στηρίζοντας μόνο τα έργα υποδομής που ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες και δεν δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890