Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Τρεις προτάσεις για την Παιδεία και τους νέους

Τρεις προτάσεις για την Παιδεία και τους νέους

(Άρθρο του προέδρου της ΝΙΚΗΣ που δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2024)


Η Παιδεία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της μοναδικής μας γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Στην Παιδεία κρίνεται το μέλλον της Ελλάδος.


Το Σύνταγμα καθορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί τη βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης». Με άλλα λόγια, την ανάπτυξη ενός «καλού καγαθού πολίτη».

Ο παραπάνω στόχος, όμως, δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση, η οποία έχει ταυτίσει την εκπαίδευση με τους διαδραστικούς πίνακες και τα ψηφιακά φροντιστήρια, και όχι με τον δάσκαλο, τα σωστά διδακτικά βιβλία, την παρουσίαση προτύπων ηρώων, φιλοσόφων, αγίων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας και της «διόρθωσης φύλου».

Η ΝΙΚΗ βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον τους νέους μας και για τον λόγο αυτό προβαίνει σε τρεις σημαντικές προτάσεις:

Επαναφορά της σχολικής ενδυμασίας

Η λεγόμενη μπλε ποδιά καταργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν ένδειξη εκδημοκρατισμού και ελευθερίας, αλλά χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη σκοπιμότητας.

Πολλά ευρωπαϊκά δημόσια σχολεία αλλά και όλα τα ιδιωτικά στην Ελλάδα έχουν καθιερώσει μαθητικές στολές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρησιμοποιούν αναχρονιστικές μεθόδους και δεν ενδιαφέρονται για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών τους.

Μελέτες που έχουν γίνει στο εξωτερικό, σε σχολεία που είχαν καθιερώσει τη σχολική ενδυμασία, έχουν δείξει μείωση σε παραβατικές συμπεριφορές, σκασιαρχείο και παρενόχληση. Τα παιδιά έχουν πνεύμα κοινότητας και δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ένδυση. Επίσης, παρουσιάζουν μεγαλύτερη πειθαρχία στην τάξη, που επιτρέπει καλύτερη μάθηση.

Με την εφαρμογή του μέτρου, που θα γίνει σταδιακά, η σχολική ενδυμασία θα επιλέγεται από το κάθε σχολείο, ενώ το κράτος θα καλύπτει μέρος του κόστους κατασκευής τους.

Κατάργηση διατάξεων του ν. 4491/2017 για τη «διόρθωση φύλου»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να φανεί προοδευτική, καθιέρωσε τη δυνατότητα «διόρθωσης φύλου». Πλέον, ως «ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του». Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη και δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία.

Κατ’ αρχάς, θέτει στους νέους το ψεύτικο δίλημμα για το εάν είναι άντρες ή γυναίκες και δημιουργεί τον κίνδυνο να πειραματιστούν με μια αλλαγή στο φύλο τους, η οποία ενδεχομένως να μην ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους και να τους οδηγήσει σε ψυχολογικά αλλά και ιατρικά προβλήματα και αδιέξοδα.

Δημιουργεί, επίσης, θέμα ισότητας και ισονομίας. Άντρες που έκαναν αλλαγή φύλου σε γυναίκα υπερτερούν σε αθλητικούς αγώνες (το είδαμε στους ΟΑ στο Παρίσι) ή σε αθλητικές δοκιμασίες εισαγωγικών εξετάσεων σε διάφορες υπηρεσίες. Ακόμη, μια μαζική «διόρθωση φύλου» από άντρα σε γυναίκα σε καιρό πολέμου θα αποστερήσει την πατρίδα από ικανούς στρατεύσιμους.

Ο κάθε άνθρωπος γεννιέται άντρας ή γυναίκα. Οποιαδήποτε επέμβαση και να κάνει στο σώμα του, θα διατηρήσει τα αρχικά χαρακτηριστικά του. Αυτό διαπιστώνεται ακόμη και σε αρχαίους τάφους, όπου με μια έρευνα DNA διαπιστώνεται εάν επρόκειτο για άντρα ή γυναίκα.

Απαγόρευση προώθησης της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ εκδίδει εκπαιδευτικά προγράμματα, για μαθητές κυρίως μικρής ηλικίας, τα οποία απροκάλυπτα προωθούν την ομοφυλοφιλία, καθώς και την αλλαγή φύλου, ως μια φυσική επιλογή. Αυτό προξενεί σύγχυση στους νέους και τους θέτει πρόωρους και αχρείαστους προβληματισμούς, με δεδομένο ότι έχουν τάση αμφισβήτησης, αναζήτησης και αντίδρασης, μέχρι να οριστικοποιηθεί ο χαρακτήρας τους μέσα από τη διαδικασία της κοινωνικοποίησής τους.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί μεν δικαίωμα του ανθρώπου, αλλά δεν είναι χωρίς συνέπειες. Κατ’ αρχάς, εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους, όπως παρατηρείται στα κρούσματα AIDS και στα αφροδίσια νοσήματα. Στην πρόσφατη εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων, η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε ομοφυλόφιλους άνδρες. Επίσης, συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις με ψυχολογικά προβλήματα.

Μια συντεταγμένη Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για τη φυσική και την ψυχική υγεία των νέων. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο προώθηση σε όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού με τα οποία προωθείται, έμμεσα ή άμεσα, η ομοφυλοφιλία και η αλλαγή φύλου. Επίσης, τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να παρέχονται μόνο σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και όχι στο δημοτικό.

Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις στο Σχολείο προκειμένου αυτό να επιτελέσει τη συνταγματική του αποστολή.

Μην ξεχνάμε, τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου.

Πηγή: https://www.paron.gr/2024/09/22/d-natsios-sto-quot-p-quot-treis-protaseis-gia-tin-paideia-kai-toys-neoys/

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100