Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάπιε την υπόσχεση για βέτο στην διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάπιε την υπόσχεση για βέτο στην διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε επίσκεψη της στα Σκόπια την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, δήλωσε την αμέριστη στήριξη της για είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανυπομονησία της να καλωσορίσει τη «μοναδική ταυτότητα και γλώσσα τους, την Μακεδονική γλώσσα» («We are looking forward to welcoming you, your unique identity and your language, the Macedonian language»).

Αυτό που πριν λίγα χρόνια ήταν ασύλληπτα προσβλητικό για τον απανταχού Ελληνισμό, είναι σήμερα το θλιβερό αποτέλεσμα της επαίσχυντης και εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί με ύπουλη απάθεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκατοντάδες ουσιώδεις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από ανώτατους θεσμικούς παράγοντες του γειτονικού κρατιδίου, που ληστρικά χρησιμοποιούν το όνομα “Μακεδονία”, αλλά και που τολμούν να καλλιεργούν αναφορές περί “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα, παρέχουν στην ελληνική πλευρά αιτία λήξεως ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης εν όλω, ή εν μέρει.

Η ειρήνη, η ανάπτυξη και η συνεργασία των λαών οικοδομούνται με αλήθειες και αλληλοσεβασμό, όχι με προκλήσεις και εξαπάτηση. Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα μακροπρόθεσμα εθνικά μας δίκαια, ή ότι σέβεται την  θέληση του ελληνικού λαού, ας καταγγείλει άμεσα τη Συμφωνία των Πρεσπών και ας υλοποιήσει τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, δηλαδή να θέσει βέτο στη διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ. Ή μήπως ξέχασε ότι το υποσχέθηκε;

Εάν μας ενοχλεί μία φορά η δηλητηριώδης δήλωση της φον ντερ Λάιεν, μας ενοχλεί χίλιες φορές ότι αυτό το δηλητήριο μας το πρόσφεραν απλόχερα οι ελληνικές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

 Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάληξη της Συνθήκης των Πρεσπών στο μόνο μέρος που της αρμόζει: τον κάλαθο των αχρήστων. Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα αξιοπρεπέστερο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890