Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Σχέδιο δράσης και όχι ημίμετρα για τις πολύτεκνες οικογένειες

Σχέδιο δράσης και όχι ημίμετρα για τις πολύτεκνες οικογένειες

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 ο Βουλευτής Αχαΐας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «ΝΙΚΗΣ», Σπύρος Τσιρώνης, απηύθυνε προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Δράσεις για την προβολή της πολύτεκνης οικογένειας».

Ο κ. Τσιρώνης, στην πρωτολογία του, παρατήρησε ότι, με πληθώρα δράσεων, το Υπουργείο προβάλλει επανειλημμένως ζητήματα ισότητας, καταπολέμησης της έμφυλης βίας, αντισύλληψης, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κ.λπ.  Ωστόσο, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του νεοσύστατου Υπουργείου, δεν προκύπτει καμιά ανάλογη δράση ή ενημερωτική εκδήλωση, για την προβολή και ανάδειξη του ρόλου της πολύτεκνης οικογένειας, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, και της θετικής λειτουργίας της σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού βίου.

Ρωτήθηκε η Υπουργός γιατί συμβαίνει αυτό και εάν προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκείνη όμως  απέφυγε να απαντήσει και έκανε απλή παράθεση ορισμένων οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας. Έτσι ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, στη δευτερολογία του, επισήμανε ότι οι περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες δεν είναι εύπορες, αλλά επιλέγουν τη γέννηση πολλών παιδιών για λόγους πνευματικούς και εθνικούς. Στη συνέχεια τόνισε ότι τα αποσπασματικά μέτρα, που έχει λάβει η Κυβέρνηση, έχουν κριθεί  ανεπαρκή εκ του αποτελέσματος, αφού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, το δημογραφικό, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι η εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για την προβολή και διάδοση της πολύτεκνης οικογένειας, ακόμα και μέσα από τα σχολικά βιβλία, όπως συμβαίνει και με άλλα θέματα, που αφορούν το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100