Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Σκάνδαλο υποκλοπών: Βιασμός της λογικής και της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Βιασμός της λογικής και της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποδεικνύει περίτρανα, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταστρατηγήσει με τον χειρότερο τρόπο την διάκριση των εξουσιών, το κράτος δικαίου, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και ότι κυβερνά αυταρχικά παίζοντας με τα όρια της νομιμότητας. Είναι απόδειξη της ελλειμματικής δημοκρατίας την οποία βιώνουμε και την οποία η κομματοκρατία θέλει επιμελώς να συγκαλύψει.

Πρόκειται για το χρονικό ενός ακόμη σκανδάλου και μίας ακόμη συγκάλυψης.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξέδωσε μία ανακοίνωση, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν αρμόζει σε δικαστική αρχή. Πιο πολύ μοιάζει με κυβερνητική ανακοίνωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας.
Στηρίχθηκε σε ένα πόρισμα, το οποίο επικυρώνει και νομιμοποιεί αναδρομικά όχι μόνο τις επίδικες εισαγγελικές διατάξεις άρσης απορρήτου, όπως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ΟΛΕΣ τις εκδοθείσες εισαγγελικές διατάξεις επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Αποδεικνύει έτσι την ύπαρξη ενός ανελεύθερου, αντιδημοκρατικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες!

Ομιλία του Γεώργιου Ρούντα, Αντιπροέδρου και βουλευτή Λάρισας της ΝΙΚΗΣ, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα "Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των, από 31/7/2024, αιτημάτων: α) από την Κ.Ο. «ΚΚΕ», του Προέδρου της, κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, β) από την Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», των Βουλευτών, κ.κ. Θεοδώρας Τζάκρη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Ραλλίας Χρηστίδου, γ) από την Κ.Ο. «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», του Προέδρου της, κ. Αλέξανδρου (Αλέξη) Χαρίτση και των Βουλευτών, κ.κ. Θεοπίστης (Πέτης) Πέρκα και Δημητρίου Τζανακόπουλου, δ) από την Κ.Ο. «ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ», της Προέδρου της, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ε) από την Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», των Βουλευτών, κ.κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, Παναγιώτη Δουδωνή και Δημητρίου Μπιάγκη" (2/8/2024).

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100