Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Άσχετοι νομοθετούν για το μέλλον της δικαιοσύνης

Την ζοφερή κατάσταση στη Δικαιοσύνη ανέδειξε, ο Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής της ΝΙΚΗΣ, Τάσος Οικονομόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια, για το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να καλύψει ελλείψεις και λάθη των προηγουμένων 5 νόμων, που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Χωρίς συνολικό σχεδιασμό, ψηφίζει αλλεπάλληλες αλλαγές σε κρίσιμα θέματα, δικονομικών διαδικασιών, αναμορφώνει τους Κώδικες Ποινικής Δικονομίας και Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και άλλα σοβαρά θέματα. Καμία μέριμνα και πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που αυτές θα προκαλέσουν!

Με πρόσχημα την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, υποβαθμίζουν την ποιότητά της, πλήττουν τα δικαιώματα των πολιτών, την ομαλή εξέλιξη και την υπηρεσία πολλών δικαστικών λειτουργών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αγνοεί τις εύλογες αντιρρήσεις των συλλογικών φορέων κατά τη διαβούλευση στη Βουλή, καθώς και τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ, εισάγει άρθρα χωρίς να περάσουν από τη διαβούλευση και οδηγεί τους δικηγόρους όλης της χώρας σε αποχή στις 16 Σεπτεμβρίου και σε αποχή από 15 Οκτωβρίου για τη Νομική Βοήθεια μέχρις εξοφλήσεων των δεδουλευμένων.

Η επιτάχυνση της απόδοσης της δικαιοσύνης, δεν θα επιτευχθεί με τον τρόπο που έγιναν αυτές οι αλλαγές και θα πλήξει εν τέλει την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλος αριθμό δευτερογενών διεκδικήσεων (εφέσεις , ανακοπές κλπ) και νέα συμφόρηση στο ανώτερο επίπεδο των δικαστηρίων. Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι, για άλλη μία φορά, οι πολίτες που θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά παράβολα, που η Κυβέρνηση έκανε ακόμα υψηλότερα, και δευτερευόντως οι λειτουργοί και συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία συντάχθηκε το νομοσχέδιο είναι το γεγονός ότι στο στο άρθρο 100 η περιγραφή «εικοσαετής εμπειρία» για δικηγόρο δεν είναι δόκιμη όπως όλοι ξέρουμε, ως αν ο συντάκτης του νόμου, να μη γνώριζε τι είναι ή τι σημαίνει «δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω» ή «παρ’ Εφέταις» και τα έτη μάχιμης δικηγορίας που απαιτούνται για την κτήση αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100