Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης λόγω της αλόγιστης χορήγησης ασύλου στους λαθρομετανάστες

Επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης λόγω της αλόγιστης χορήγησης ασύλου στους λαθρομετανάστες

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της ΝΙΚΗΣ, Τάσος Οικονομόπουλος εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις στη χώρα μας από τη νέα κρίση στο μεταναστευτικό. Ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η χώρα μας.

 Οι επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης με την αλόγιστη χορήγηση ασύλου στους μετανάστες, έχουν κάνει τη χώρα μας «ξέφραγο αμπέλι».

Τόσο μετά τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών το πρώτο οκτάμηνο του 2024 στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, όσο και μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Γερμανίας, να αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορά της, με ορατό τον κίνδυνο, αφενός μεν να τεθεί η Ελλάδα εκτός συνθήκης Σένγκεν, αφετέρου δε να έχουμε επιστροφές από τη Γερμανία προς την χώρα μας χιλιάδων αλλοδαπών στους οποίους η Ελλάδα είτε χορήγησε άσυλο, είτε ήταν η καταγεγραμμένη χώρα πρώτης εισόδου τους στην ΕΕ.

Ο βουλευτής κατέθεσε τις προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για το μεταναστευτικό και δήλωσε ότι δεν αρκούν οι καλύτεροι διαχειριστικοί κανόνες που φέρνει το νέο σύμφωνο της ΕΕ για το μεταναστευτικό και το άσυλο.

Στη ΝΙΚΗ προέχει αφενός η προστασία των συνόρων της πατρίδας μας που υποτίθεται ότι είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε, αφετέρου δε η αποτροπή της επιχειρούμενης εθνικής αλλοίωσης, γιατί ένα κράτος για να ζήσει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει τον λαό του. Τον δικό του λαό, δηλαδή πολίτες με κοινές αρχές και αξίες, θρησκεία, γλώσσα, ήθη και έθιμα.

Λαό, που να τον χαρακτηρίζει το όμαιμο, το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100