Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 5 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 5 Ιουνίου

Του Νικολάου Μαγγίνα, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να αναδείξουμε τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία». Οι χώρες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και των εδαφών με βάση τη συμφωνία του Κουνμίνγκ-Μόντρεαλ για τη βιοποικιλότητα.
Πριν ασκήσω την δικηγορία, έχω εργαστεί ως δασολόγος περιβαλλοντολόγος  επί πέντε συναπτά έτη, γνωρίζω  τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την προστασία και αποκατάσταση  των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων μας. Οι πυρκαγιές σε συνδυασμό με τη βόσκηση αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα υποβάθμισης των οικοσυστημάτων  τα δασικά  οικοσυστήματά είναι από τους πιο σημαντικούς πόρους του πλανήτη, καθώς απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα, παράγουν οξυγόνο και παρέχουν καταφύγιο για αμέτρητα είδη χλωρίδας και πανίδας. Όμως, τα δάση μας απειλούνται από την αποψίλωση, την κλιματική αλλαγή και τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε την ευκαιρία να ηγηθούμε των παγκόσμιων προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά για την προώθηση βιώσιμων πολιτικών που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα θα μειώσουν την καμμένη έκταση  και θα αυξήσουν το πράσινο εντός του αστικού ιστού. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Αθήνα η  αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο Βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ, είναι μόλις  0,96 m2 πρασίνου ανά κάτοικο, Ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας βρίσκεται στην 4η θέση πριν το τέλος αναφορικά με τους χώρους πρασίνου που αντιστοιχούν σε κάθε πολίτη όπου και είναι η χειρότερη αναλογία πρασίνου ακόμα κι από πόλεις που βρίσκονται κυριολεκτικά στην έρημο ή πάσχουν από υπερβολική τσιμεντοποίηση.
Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο ευθύνη των κυβερνήσεων και των οργανισμών, αλλά και όλων μας. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως η μείωση της χρήσης πλαστικών, η ανακύκλωση, και η εξοικονόμηση ενέργειας, μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Είναι κρίσιμο να εκπαιδεύσουμε τις νέες γενιές και να προωθήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Είμαστε η υπεύθυνη γενιά για την αποκατάσταση. Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100