Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» τιμά την επέτειο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» τιμά την επέτειο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος

Πριν από 79 χρόνια, οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Καλάβρυτα», σκότωσαν σύμφωνα με κάποιες πηγές, 1.101 άτομα, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πάνω από 1.000 σπίτια και απέσπασαν 260.000.000 δραχμές.

Παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει αναγνωρίσει δημόσια αυτή τη ναζιστική θηριωδία, μία από τις μεγαλύτερες των ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄Π.Π., μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για το έγκλημα, καμία αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί, ούτε έχει ζητηθεί «συγγνώμη». Όσον αφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις, με χαρά ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Πολωνία ανακίνησε το θέμα και διεκδικεί πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, ενώ παράλληλα προσπαθεί να συμπαρασύρει και την Ελλάδα σε αυτές τις διεκδικήσεις, αφού το ελληνικό κράτος τόσο καιρό σιωπά, για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τους Γερμανούς, πιστοί στο δουλικό δόγμα «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας». 

Εμείς, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, τα οποία ήταν πάντα πρωτοπόρα στους εθνικούς αγώνες και στις 13/12/1943 πότισαν πάλι το δέντρο της λευτεριάς με το αίμα των παιδιών τους, θυσιάζοντας σχεδόν όλο τον άρρενα πληθυσμό πάνω των 13 ετών.   

Αυτή, η σπαρμένη με τα κόκκαλα μαρτύρων και ηρώων γη, δεν ανέχεται καμία επιβουλή.  Η αντίσταση είναι η αιώνια απάντηση του Ελληνισμού σε κάθε έναν που επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία. Αυτή είναι και η θέση μας για όποιον  νομίζει ότι μπορεί να αντικαταστήσει το αίμα των νεκρών μας με το μελάνι μιας υπογραφής, όπως έγινε με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», Δ. Νατσιός, συνηθίζει να αναφέρεται σε μια ρήση του μεγάλου μας Ιστορικού, Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, ο οποίος έλεγε πως «όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να κοιτάξουν μπροστά, εκτός του Ελληνικού που πρέπει να κοιτάξει πίσω». Ας κοιτάξουμε λοιπόν πίσω στους νεκρούς μας, την Ιστορίας μας και τις Παραδόσεις μας, για να μπορούμε να οραματιστούμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας σε μια ελεύθερη  Ελλάδα. Όμως, αν πέσουμε σε λήθη και σε ακηδία, δεν δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε!

Αιωνία η μνήμη των αθανάτων νεκρών του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος. 

© πηγή κεντρικής φωτογραφίας: sansimera.gr

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890