Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Υπόμνημα της ΝΙΚΗΣ στο Ε.Σ.Ρ.

Υπόμνημα της ΝΙΚΗΣ στο Ε.Σ.Ρ.

Η φίμωση της ΝΙΚΗΣ, η κυβερνητική χειραγώγηση των ΜΜΕ και το ακατάλληλο περιεχόμενο των καναλιών, στο επίκεντρο του υπομνήματος.

 

(Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης: Αρ. πρωτ. 5795 / 13-11-2023) 

Προς:

Κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια

Πρόεδρο Εθνικού Συμβουλίου
Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)

 

13.11.2023

Κοιν:

 

Από:

 

 

Ολομέλεια Εθνικού Συμβουλίου
Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)

 

Κο Δημήτριο Νατσιό

Πρόεδρο Δημοκρατικού Πατριωτικού
Κινήματος ΝΙΚΗ

 

 

Υπόμνημα

 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχόμαστε η θητεία σας στην ανεξάρτητη αρχή του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να σημάνει μία ριζική στροφή ως προς την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα και το ήθος με το οποίο η «τέταρτη εξουσία» αντιμετωπίζει την ελληνική κοινωνία και τους πολιτικούς εκφραστές της.

Όπως ίσως γνωρίζετε, αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της κομματοκρατίας. Μία πρακτική εφαρμογή αυτής της θέσης είναι η απόρριψη της εμπλοκής κομματικών μηχανισμών στον διορισμό διοικήσεων των ανεξαρτήτων αρχών του κράτους. Η εκ μέρους μας καταψήφιση της υποψηφιότητάς σας για την προεδρία του Ε.Σ.Ρ. δεν έχει ουδόλως προσωπικό χαρακτήρα, αλλά συνιστά απόρριψη της κομματοκρατούμενης λογικής εκλογής. Ασφαλώς θα σπεύσουμε να σάς συγχαρούμε, εάν διαπιστώσουμε έμπρακτα ότι τηρείτε την συνταγματική σας αποστολή, με άγρυπνο και αδέκαστο θεσμικό βλέμμα για την αναβάθμιση του περιεχομένου των ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων.

Με το ανά χείρας υπόμνημα θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα:

 

Α. Γενικό «σιωπητήριο» των μεγάλων ΜΜΕ απέναντι στη ΝΙΚΗ

Η άνιση μεταχείριση –μάλλον θα λέγαμε προκλητική απουσία – των απόψεων, ανακοινώσεων και δραστηριοτήτων της ΝΙΚΗΣ από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα ειδησεογραφικά δελτία, κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφώνων, συνιστά αποκλεισμό της διαφορετικής άποψης και παραβίαση στοιχειωδών κανόνων πολιτικής πολυφωνίας.

Ενδεικτικά, ακόμη και το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ που προσκλήθηκε στις 10/11/23 στα γραφεία μας και έλαβε με δικό του συνεργείο δηλώσεις μας για το επίκαιρο θέμα του κ. Μπελέρη, δεν πρόβαλλε τίποτα παρ’όλο που το δελτίο ειδήσεων έκανε αναφορά στο θέμα Μπελέρη.

Η ίδια εκκωφαντική απουσία της ΝΙΚΗΣ διαπιστώνεται στις ειδήσεις για τις κοινοβουλευτικές  συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά κανάλια.

Δεν θα αναφερθούμε επί του παρόντος στην προεκλογική περίοδο των τελευταίων εθνικών εκλογών της 25/6/23, όπου η ΝΙΚΗ αντιμετωπίσθηκε από τα ΜΜΕ με κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 9 παρ.6 του Ν.4779/2021 (που ορίζει ότι «δεν επιτρέπεται η δραματοποίηση και η δραματοποιημένη παρουσίαση πληροφοριών, ειδήσεων, απόψεων ή δηλώσεων κατά τη μετάδοση όλων των προγραμμάτων»), όπου μεταδόθηκαν με ανεύθυνο και χυδαίο τρόπο ψευδείς και δραματοποιημένες πληροφορίες για τη ΝΙΚΗ, τις θέσεις και τα πρόσωπά της.

Θα διατυπώσουμε ωστόσο δύο ερωτήματα, εστιάζοντας στην τρέχουσα μετεκλογική περίοδο, κατά την οποία έχετε την θεσμική ευθύνη καλής λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. απέναντι σε όλα τα εκλεγμένα κοινοβουλευτικά σχήματα, συμπεριλαμβανομένης της ΝΙΚΗΣ:

1) Επισημαίνοντας ότι η τελευταία δημοσιευμένη έκθεση πολιτικής πολυφωνίας στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ. χρονολογείται στο 2019, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή σας και αφορούν την αντιπροσώπευση των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο τηλεοπτικό τοπίο μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

2) Εφ’όσον συμφωνείτε ότι προϋπόθεση για υγιή δημοκρατία είναι οι ενημερωμένοι πολίτες, και επομένως όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται στα ΜΜΕ, παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε σύσταση και σε άλλες δέουσες ενέργειες, προς τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ισότιμη και ανόθευτη παράθεση της φωνής της ΝΙΚΗΣ.

 

Β. Έλλειψη ουσιαστικού Κώδικα Δεοντολογίας των ΜΜΕ και ανεξέλεγκτη κρατική χρηματοδότηση που προωθεί την κυβερνητική γραμμή

Η απλή ύπαρξη του Ν.4779/2021 που ενσωματώνει την Οδηγία (ΕΕ) 2010/13 με υστέρηση πολλών ετών, δεν είναι επαρκής ακόμη και αν συμπληρώνεται με αποσπασματικές υπουργικές αποφάσεις, εάν δεν μεταφραστεί σε έναν απλό και κατανοητό Κώδικα Δεοντολογίας. Είμαστε διατεθειμένοι ως ΝΙΚΗ να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας στην δημιουργία ενός τέτοιου κώδικα, ο οποίος δεν είναι μόνο χρήσιμος, για να ερμηνεύει και να προασπίζει ρητά τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού, αλλά θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να αποτελεί ένα ουσιώδες αντικειμενικό κριτήριο-εργαλείο για την οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε μερικές περιστάσεις πρωτάκουστης χρηματοδότησης των ΜΜΕ από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κατά τα τελευταία χρόνια:

  • 2020-2021: Στα χρόνια του κορωνοϊού, 45 εκατομμύρια ευρώ διανεμήθηκαν με τις «λίστες Πέτσα και Πλεύρη» για τις καμπάνιες εγκλεισμού και εμβολιασμού, παρ’ότι η δωρεάν μετάδοση των κοινωνικών μηνυμάτων είναι υποχρέωση των καναλιών. Η ...δημοκρατία λειτούργησε, με την πλειοψηφούσα κυβερνητική άποψη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να βρίσκει πως όλα έγιναν σύννομα.
  • 2021-2022: Μετά τη λήξη της πανδημίας η «λίστα ΕΥΔΑΠ» μοίρασε πάνω από 1 εκατομμύριο σε ιστοσελίδες με αδιαφανή τρόπο και σκοπό.
  • 2023: Η «λίστα Ουκρανίας» μοίρασε 6,8 εκατ. ευρώ στα 7 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με την επίκληση της …ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης (!), προκαλώντας την κοινή λογική. Πρόσφατη είναι η «λίστα ΕΚΑΒ» ύψους 2,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για «επικοινωνιακή προβολή του υπουργείου Υγείας στα πλαίσια της αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπει σε όλην αυτή τη νομή δημοσίου χρήματος την προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, ώστε να επιβάλεται μία και μοναδική «αντικειμενική», η κυβερνητική δηλαδή, άποψη σε όλα τα κομβικά θέματα, αλλά και η θετική εικόνα για το κυβερνών κόμμα. Έχει σταματήσει πλήρως ο πολιτικός διάλογος και φιμώνεται οποιαδήποτε φωνή καταγγελτική της κυβέρνησης.

Αυτή δεν είναι άποψη της ΝΙΚΗΣ μόνο, είναι και θλιβερή διαπίστωση τρίτων. Ας μην μας διαφεύγει ότι εν έτει 2023, στο ζήτημα ελευθερίας του τύπου, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε, και στην 107η θέση παγκοσμίως, βάσει του Παγκόσμιου Δείκτη της Ελευθερίας του Τύπου, όπως διαπιστώνουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF). Το γεγονός αυτό υποδεικνύει το πολύ χαμηλό επίπεδο ελευθερίας που απολαμβάνουν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας, με κάθε συνέπεια για τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου. Η ευθύνη του Ε.Σ.Ρ. για την κατάταξη αυτή είναι καίρια.

Ως ΝΙΚΗ θα προσθέσουμε ότι, δυστυχώς, μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία προσβάλλουν ασύστολα τις συνταγματικά προστατευμένες αξίες του λαού μας, τελικώς αντί να ελέγχονται αρμοδίως, επιβραβεύονται πανηγυρικά και πλουσιοπάροχα, χωρίς κανένα ποιοτικό κριτήριο, με τον ελληνικό λαό πρακτικά να χρηματοδοτεί ακουσίως την φίμωση και την απαξίωσή του. Αυτός είναι και ο πυρήνας της κομματοκρατίας που καταγγέλλουμε, δηλαδή το κράτος να γίνεται εργαλείο κομματικής επιβολής και χειραγώγησης.

Μας ενδιαφέρει πραγματικά η γνώμη του Συμβουλίου σας για την κατάσταση αυτή, που απειλεί τον πυρήνα της λειτουργίας της Τέταρτης Εξουσίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.

 

Γ. Ηθικός εκτροχιασμός του προβαλλόμενου περιεχομένου των ΜΜΕ και αδικαιολόγητη έκθεση ανηλίκων

Γνωρίζετε καλύτερα από όλους την ευθύνη και αρμοδιότητα του Ε.Σ.Ρ. που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον αμέσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, "την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου".

Η αγάπη στην πατρίδα, ο σεβασμός στην Ορθόδοξη πίστη και τους λειτουργούς της, η προστασία του ιερού θεσμού της οικογένειας ως κύτταρο του έθνους, η δημογραφική ανάπτυξη, η απρόσκοπτη σωματική, ψυχική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων, αποτελούν έννοιες που προστατεύονται από τον συνταγματικό νομοθέτη.

Αντί αυτών, είναι κοινός τόπος για την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι υπάρχει κάκιστη ποιότητα τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο ελληνικός λαός γίνεται ακατάπαυστα δέκτης τηλεοπτικού περιεχομένου γεμάτου από εθνομηδενισμό, χυδαία απαξίωση της Εκκλησίας μας -άλλοτε ως σπίλωση και άλλοτε ως διακωμώδηση-, αποϊεροποίηση της οικογένειας, προπαγανδισμό της υποκουλτούρας αφύπνισης (woke υποκουλτούρας), προκλητική αμφισβήτηση των χρηστών ηθών, αντιεπιστημονική άρνηση του βιολογικού φύλου, αδικαιολόγητη βία και πορνογραφία. Το χειρότερο είναι η απροκάλυπτη έκθεση των ανύποπτων ανηλίκων στα παραπάνω.

Θα είχε ενδιαφέρον να διενεργήσετε μία ευρεία έρευνα, ώστε ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί κατά πόσον είναι ικανοποιημένος με την, κατά το Σύνταγμα επιδιωκόμενη, «ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων». Ωστόσο δυστυχώς περιττεύουν οι έρευνες για την επιβλαβέστατη επίδραση αυτού του περιεχομένου στους ανηλίκους: αρκούν οι θλιβερές στατιστικές της αστυνομίας, η οποία κατά τον μήνα Σεπτέμβριο προχώρησε σε 1.353 συλλήψεις ανηλίκων σε όλη τη χώρα, που περιλαμβάνουν οπλοφορία, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, και 17 βιασμούς, πρωτάκουστα δεδομένα για τον πολιτισμό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι το βίαιο και σαρκολατρικό τηλεοπτικό περιβάλλον διαμορφώνει ανενόχλητα αυριανούς πολίτες στον αντίποδα αυτού που προσδοκά το Σύνταγμα και κάθε συγκροτημένη πολιτεία.

Πιστεύουμε θα συμφωνήσετε πως, ως Διοίκηση του Ε.Σ.Ρ., οφείλετε να δράσετε κατά το (θεσμικά μέγιστο) μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί.

Στο Προσάρτημα του παρόντος Υπομνήματος θα βρείτε καταγγελίες και επισημάνσεις απαράδεκτου τηλεοπτικού περιεχομένου, διατυπωμένες κατά τα πρότυπα του πίνακα ηλεκτρονικής υποβολής καταγγελίας του Ε.Σ.Ρ., περιλαμβανομένων των Milky Way, Φόνοι στο καμπαναριό, Τραπ μουσικής, Ωροσκοπίων, Ο πρώτος από εμάς, Πράκτωρ 00Λεφτά, Επιτόπου, Μάγισσα κ.α. Σημειώνουμε τέλος, ότι ασχέτως της ώρας τηλεοπτικής προβολής τους, η ελεύθερη διαθεσιμότητα ακατάλληλου υλικού (σειρών, ταινιών, εκπομπών κλπ) στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών στο διαδίκτυο, χωρίς έλεγχο ηλικίας, σημαίνει την παραβίαση κάθε έννοιας σήμανσης καταλληλότητας των προγραμμάτων.

 

Με εκτίμηση,

 

Δημήτριος Ι. Νατσιός

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ

 

Προσάρτημα Καταγγελιών

 

1.Milky Way / MEGA TV

Στοιχεία καταγγελλόμενου παρόχου
Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: MEGA
Τίτλος προγράμματος: MILKY WAY
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 (νέο σήριαλ)
Ώρα μετάδοσης: 23:10
Περιεχόμενο καταγγελίας
Προβάλλεται η παιδεραστία, η εκπόρνευση των ανήλικων νέων, καθώς και ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πρακτικές αντίθετες προς την ανθρώπινη φυσιολογία και επικίνδυνες για τη σωματική υγεία. Προωθεί τον εκμαυλισμό των νέων παροτρύνοντας σε ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Προτρέπονται οι νέοι έφηβοι να επιδιώκουν κατά προτεραιότητα την ικανοποίηση των παθών τους και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα άλλες σημαντικότερες αξίες και ιδανικά, ώστε να διαφημίζονται αρνητικά πρότυπα βιοπορισμού καταστροφικά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και να προσβάλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας.


2. Φόνοι στο καμπαναριό /
ALPHA TV

Στοιχεία καταγγελλόμενου παρόχου
Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: ALPHA TV
Τίτλος προγράμματος: Φόνοι στο καμπαναριό
Ημερομηνία μετάδοσης: Κάθε Παρασκευή και επανάληψη Σάββατο
Ώρα μετάδοσης: 21:00

Περιεχόμενο καταγγελίας
Προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται η Ορθόδοξη πίστη και η μοναστική της παράδοση, που αποτελεί μέρος του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας.

 

3. Τραπ μουσική / YouTube

Είδος Υπηρεσίας: Πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο (π.χ. Youtube)
Όνομα Υπηρεσίας: YouTube
URL υπηρεσίας: 
Ενδεικτικά https://www.youtube.com/channel/UCKuwI0UqrrRo8Gdm5E_Ci_Q
Άλλα στοιχεία της υπηρεσίας: ΤΡΑΠ Μουσική
Περιεχόμενο καταγγελίας
Η τραπ μουσική, ως ρεύμα ελληνικό και διεθνές, εκπροσωπούμενο από σειρά συγκροτημάτων / «καλλιτεχνών», και προβαλλόμενο από πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο, προωθεί και προτρέπει στη βία, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ασέβεια στους νόμους, τον εύκολο πλουτισμό. Η προώθηση καταστροφικών και περιθωριακών προτύπων για τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή μας καθιστά την τραπ μουσική απαράδεκτη προώθηση της παράβασης των νόμων για το σύνολο των ηλικιών, ωστόσο ιδιαιτέρως η διείσδυση της μουσικής αυτής σε πολύ μικρές ηλικίες, έχει ακραίες επιβλαβείς συνέπειες για την διαμόρφωση προτύπων και χαρακτήρα.

 

4. Αστρολογία / Πρωινές «ψυχαγωγικές» εκπομπές

Στοιχεία καταγγελλόμενου παρόχου
Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: Πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές
Άλλα στοιχεία της υπηρεσίας: Ωροσκόπιο
Περιεχόμενο καταγγελίας
Με δεδομένο τον διαχωρισμό της Επιστήμης της Αστρονομίας από την ψευδοεπιστήμη της αστρολογίας, δίδεται συστηματικά βήμα προβολής για διασπορά ψευδών ειδήσεων, προώθηση της αστρολογίας ως δήθεν επιστημονικής, καθώς και προαγωγή της μοιρολατρίας, η οποία συνιστά τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς αντίθετο προς την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

 

5. Ο πρώτος από εμάς / Antenna TV

Στοιχεία καταγγελλόμενου παρόχου
Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: Antenna
Τίτλος προγράμματος: Ο πρώτος από εμάς https://www.antenna.gr/oprwtosapoemas
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη
Ώρα μετάδοσης: 22.30
Περιεχόμενο καταγγελίας
Προβολή ομοφυλοφιλίας και σκηνή με φιλί στο στόμα, με σήμα καταλληλότητας [12].

 

6. Επιτόπου / Open Beyond TV

Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: Open beyond
URL υπηρεσίας: https://www.tvopen.gr/watch/189202/hgymnastriapoyapofasisenagineisynodoskyrion
Τίτλος προγράμματος: Επιτόπου
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5/11/2023
Ώρα μετάδοσης: 13.40
Περιεχόμενο καταγγελίας
Με βαθμό καταλληλότητας [8], σε κατεξοχήν οικογενειακή ώρα προβολής, προωθείται η επαγγελματική πορνεία και η προώθηση εύκολου πλουτισμού από πορνογραφικό διαδικτυακό περιεχόμενο («η Λίζα που από γυμνάστρια και φοιτήτρια αποφάσισε να γίνει συνοδός κυρίων»).

 

7. «Πράκτωρ 00Λεφτά» / ΣΚΑΪ 

Είδος Υπηρεσίας: Τηλεοπτική εκπομπή (γραμμική υπηρεσία)
Όνομα Υπηρεσίας: ΣΚΑΙ
Τίτλος προγράμματος: ΠΡΑΚΤΩΡ 00ΛΕΦΤΑ (επιθεώρηση Μάρκου Σεφερλή)
Ημερομηνία μετάδοσης: 20/10/2023
Περιεχόμενο καταγγελίας
Προσβολή των ιερών μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συγκεκριμένα του αγιασμού, ανοίκεια επίθεση με χυδαία σεξουαλικά υπονοούμενα και προσβολή του κοινού θρησκευτικού αισθήματος.

8. Σκηνές σε ώρες τηλεθέασης ανηλίκων

Ενδεικτικά και μόνο:

  • Τηλεοπτικό κανάλι STAR, Τίτλος προγράμματος: “John Wick”, Ημερομηνία μετάδοσης 26-04-23, Ώρα μετάδοσης: 22:45, προβολή σκηνών ακραίας βίας (όπως μαχαίρι που μπήγεται στο μάτι ανθρώπου) σε ώρα που ανήλικοι βλέπουν τηλεόραση.
  • Τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1, Τηλεοπτική σειρά «Μάγισσα», Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, Ώρα μετάδοσης: 21:00, προβολή σεξουαλικών σκηνών (25/09/23), τελετών «εξαγνισμού» και μαγείας σε ώρα που ανήλικοι βλέπουν τηλεόραση.

Επαναλαμβάνουμε την επισήμανση για τα παραπάνω, ότι ασχέτως της ώρας τηλεοπτικής προβολής τους, η ελεύθερη διαθεσιμότητα ακατάλληλου υλικού (σειρών, ταινιών, εκπομπών κλπ) στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών στο διαδίκτυο, χωρίς έλεγχο ηλικίας, σημαίνει την παραβίαση κάθε έννοιας σήμανσης καταλληλότητας των προγραμμάτων.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890