Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Εκδηλώσεις

Καλύτερα χριστιανοί Αρμένιοι στη Θράκη παρά νομιμοποιημένοι παράνομοι μετανάστες

Καλύτερα χριστιανοί Αρμένιοι στη Θράκη παρά νομιμοποιημένοι παράνομοι μετανάστες

Με αφορμή τη δραματική συγκυρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), όπου αυτές τις ημέρες διακυβεύεται η παραμονή ή όχι των Αρμενίων κατοίκων στις εστίες τους, προτείνουμε στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία που ταυτόχρονα θα είναι και προς όφελος καθενός εμπλεκομένου:

Να ανακοινώσουμε, ως χώρα η οποία συνδέεται ιστορικώς και ποικιλοτρόπως με το χριστιανικό Αρμενικό έθνος, το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για κάθε κάτοικο της εμπόλεμης περιοχής, ο οποίος κινδυνεύει με ξερριζωμό και ανεστιότητα. Ότι παραχωρούμε σε αυτά τα πρόσωπα καθεστώς μόνιμης παραμονής στην επικράτειά μας.

Σαφώς σε μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν σημαντικές οι προετοιμασίες ή συνεννοήσεις που θα καταστήσουν την ελληνική πρόταση ρεαλιστική και με αμοιβαία ευεργετήματα.

Πιστεύουμε ότι περιττεύει η ανάλυση των ευεργετημάτων για την πατρίδα μας από μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς πολλούς Αρμένιους. Υπάρχει ακόμα μία ισχυρή παρουσία τους σε διάφορα μέρη της χώρας μας (π.χ. Θράκη) και πάντοτε υπήρξε αρμονική η ένταξή τους στο κοινωνικό σώμα. Μάλιστα, σε αντίθεση με την ως τώρα πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης, να σπεύδει για δανεικούς (και αγύριστους) εργάτες με προέλευση από μουσουλμανικές χώρες με εντελώς αλλότριες αξίες, μία πρόσκληση μόνιμης φιλοξενίας προς τους δοκιμαζόμενους Αρμενίους θα τόνωνε την ελληνική ύπαιθρο με πραγματικά ευγνώμονες ανθρώπους κοινών αξιών, κοινής ρωμέικης ιστορίας και παράδοσης.  

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστήριζαν ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης προσφύγων πολέμου, πρόγραμμα που θα συνέβαλε και στην βελτίωση του εθνικού μας κύρους διεθνώς.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890